Hogyan szabaduljunk meg a csótányoktól?

Ha otthonukban megjelennek a csótányok, az nagy problémáról árulkodik. Olyan nehéz tőlük megszabadulni, mint a sót eltávolítani a tenger vizéből. A csótányok olyan rovarok, melyeknek nagyon kevés dolog árt. Hogyan szabadulhatunk hát meg tőlük? 

A csótányok nagyon ellenálló rovarok

Ha egy csótányt észreveszünk, biztosak lehetünk benne, hogy több is van belőlük! Már több mint 350 millió éve e bolygó lakói és küllemük lényegében nem is változott. Az egyetlen, amit megtanultak az évek során az a kitartás és alkalmazkodás. Nagyon egyszerű annak oka, hogy miért költöznek be a lakásokba. Élelmet keresnek és a mi otthonainkban kimeríthetetlen forrásra bukkanhatnak! Akár az is megtörténhet, hogy panzióból vagy hotelből hozzuk magunkkal ezt a kártevőt! 

Csótányok, poloskák, muszkabogarak

Valószínűleg most hálásak lesznek, hogy itt élünk! A világon a csótányok (Blattodea Blattaria) több mint 3500 faját ismerik, de nálunk csak 10-zel találkozhatunk. Ami magát a rovart illeti, tojás formája van és kb. 20-25mm nagyságú. Jellemzően barnás színűek. Szárnyakkal is rendelkeznek, de csak nagyon ritkán repülnek. 

E kártevő közeli rokona a muszkabogár is, mely valamivel kisebb méretű (15mm), de ugyanolyan kitartó. Lényegében bárhol előfordulhat. Általában a meleg helyeket keresi, ahol nedvesség van és kevés fény. Főleg éjszaka aktívak. Mindent felfalnak, ami organikus eredetű, ezért kedvelik az együtélést az emberekkel. Pontosan táplálkozási szokásaik miatt válthatnak ki ezek a rovarok allergiát és asztmát!

Hasonló kártevő, mely ugyanolyan ellenálló az ágyi poloska is. Ez még kisebb méretű (5-9mm), de sok kellemetlenséget tud okozni. Gyakran előfordul azokon a helyeken, ahol az ember alszik (ágy, ágynemű). Jelenlétét a harapásokból vehetjük észre, melyek piros foltot hagynak a bőrön. Hogyan szabaduljunk meg a csótányoktól? Cikkünkből megtudhatják! 

 

Vegyi anyagok és méreg a csótányok ellen

Hosszú és nehéz küzdelem. Ez vár Önökre, ha csótányok telepedtek meg otthonukban. Azok a szerek, melyeket használnak, nem biztos, hogy hatásosak! Vagy nem ízlik a csótányoknak, vagy nem tesznek kárt bennük. Ezen készítményeknek csak egy céljuk van: a csótányokat elpusztítani! Egy ilyen készítmény a PROTECT® spray is, melynek hosszantartó hatása van és pont a csótányok, poloskák és muszkabogarak ellen hatékony. 

Egy másik készítmény a rovarirtó kréta, melynek hatékonysága sajnos nem 100%-os, mivel az évek során a csótányok megtanultak ellenállni neki. Elég hatásos készítmény a Biotoll univerzális rovarirtó, mely segít a csótányok, hangyák, poloskák, pókok és legyek elleni harcan is! Az ilyen készítmények ára 600-1200 Ft körül van. 

Méreg a csótányok és poloskák ellen

Rovarirtás

A rovarirtás nem válogat a rovarfajok között. A biológia és vegyi ellenszereket együttes erővel vetik be, annak érdekében, hogy a kártevők és ártalmas rovarok eltűnjenek otthonunkból. A rovarokat fokozatosan pusztítja el, ill. megakadályozza, hogy fészket rakjanak, szaporodjanak. Először meg kell keresni, hol van a csótányok fészke, majd itt kell elvégenzi a beavatkozásokat és már vége is a kártevőknek! Tehát a méreg és a csali kombinációjáró van szó. 

Kártevőirtás - csótányok, poloskák 

Forduljanak szakemberhez! Ne kockáztassák a saját egészségüket, ill. azt sem, hogy még több csótány telepedjen meg otthonukban! Egyszerűen csak vegyék fel a kapcsolatot a kártevőirtókkal! Ők a csótányok, poloskák és egyéb rovarok teljeskörű kiirtására koncentrálnak. A kártevőirtás módjától és a lakás méretétől függően változik az ár is. Például egy három szobás lakás kártevőirtása kb. 48 ezer Ft. A siker viszont garantált! 

Likvidálják a megfertőzött tárgyakat, bútorokat

Lehet, hogy ezt feleslegesnek érzik, de valóban hatásos módszer! Ha megszabadulnak azoktól a berendezésektől, ahol a csótányok tartózkodnak vagy fészkelnek, sokkal nagyobb az esély rá, hogy elűzik őket otthonukból. 

Befejezésképpen készültünk Önöknek pár tanáccsal, melyek a csótányok előfordulását és likvidálását illetik. Az olyan receptek, mint a citromsó és az ecet ebben az esetben semmit nem oldanak meg! Ha meg akarnak bizonyosodni a csótányok jelenlétéről, akkor nedvesítsenek be egy rongyot, majd tegyék a helyiség egyik sötét sarkába. Amennyiben a rongy alá telepedik pár csótány, akkor biztosak lehetnek benne, hogy otthonuk lakói. Amint felmerül a gyanú, gyorsan igyekezzenek orvosolni a problémát! Ha csapdát szeretnének állítani, akkor oda kell csalogatni a csótányokat. A kávé, cukor vagy bórax nagyon jó csaléteknek bizonyulnak. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 09.07.2019
A cikk értékelése:
(88.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet? Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet?

Ne becsüljék alá a mosogatógép tisztításának fontosságát, mert ezért egy berendezés sem lesz hálás! Egészen egyszerűen lehet tisztítani őket! Cikkünkből megtudhatják, hogyan! 

Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől? Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől?

Felejtsék el a hosszú órákat, amiket az odaégett ételmaradékok eltávolításával töltenek. Olvassák el cikkünket, melyben kitűnő megoldásoka találhatnak erre a problémára, így rengeteg...

Hogyan szabaduljunk meg a galamboktól a háztetőn és az erkélyen? Hogyan szabaduljunk meg a galamboktól a háztetőn és az erkélyen?

Amennyiben már megpróbálták elűzni a galambokat öreg CD-k vagy alufólia segítségével, akkor valószínűleg rájöttek, hogy ez egy sikertelen módszer (legalábbis nekünk nem vált be). Hogyan...