Hogyan mossuk a függönyt, hogy ragyogóan fehér legyen?

Önt is zavarják a megszürkült függönyök, melyek már régen elveszítették eredeti ragyogásukat? Már egyáltalán nem úgy néznek ki, mint a boltok polcain található darabok?  Ne küszködjenek velük, de ne is dobják ki őket a szemétbe! 

Fehér függönyök a nappaliban

Próbáljanak ki pár házi praktikát, melyek a cikkünkben találhatóak! 

Függönymosás mosógépben vagy kézzel? 

A függöny mosása különleges odafigyelést igényel. Finom anyagból készült, amely könnyen tönkremehet, így a nem megfelelő bánásmód következtében, akár véglegesen is károsodhat. Ezért bánjanak vele óvatosan! Mossák kézzel vagy mosógépben (ebben az esetben alacsony fordulatszámon és 30 - 40 °C-on). Egy egyszerű mosás következtében sajnos nem lesznek hibátlanul fehérek a függönyök. Hogyan járjunk el tehát a függöny fehérítésénél? 

 

Fehérítésre használhatnak olyan vegyi készítményeket, mint a fehérítők, melyeket bármelyik drogériában megvásárolhatnak. Általánosan véve igaz, hogy minél drágább egy készítmény, annál hatékonyabban fehérít. Nagyon kedvelt termék pl. a Vanish Oxi Actin függönymosó. Ezen kívül bevált termék még a Jaso, mely világosító hatással bír, ill. a Savo fehérítő is. 

Készítmények függöny fehérítésére

Házi praktikák a tökéletesen fehér függönyökért

  1. Konyhasó - Engedjenek a kádba forró vizet, majd hagyják benne feloldódni a sót. 3 liter vízhez 1 kanál sót adjanak hozzá! Amikor készen vannak, áztassák a keverékbe a függönyt kb. 2 - 3 órára! Végül mossák ki!

  2. Ecet - Ez a nagyon sokoldalú segítő is fehérítő hatással bír. Elég, ha közvetlenül a mosáshoz adjuk hozzá. Fél csésze ecetet tegyenek a függöny mosására szánt vízbe és már készen is vannak! 

  3. Sütőpor / szódabikarbóna - a felhasznált mennyiség minden mosásnál különbözik. A függöny méretétől és tiztaságától is függ (hozzávetőlegesen 3 - 4 csomagra lesz szükség). Keverjék össze a sütőport / szódabikarbónát vízzel! Amikor ezzel készen vannak, akkor kb. 15 percre vagy fél órára áztassák a függönyt ebbe a keverékbe! Végezetül elég a függönyt kivenni és hagyni megszáradni. 

  1. Aszpirin - Nem csak fájdalom ellen jó, de a foltokkal is megbirkózik! Hihetetlen, ugye? Oldjanak fel kb. 5 tablettát a vízben, majd a függönyt áztassák bele 1 órára!
  1. Tojáshéj - Ki gondolná, hogy a tojáshéjat erre is fel lehet használni? A folyamat igazán egyszerű! Egy vastagabb anyagból készült zsákocskára lesz szükségük. Ellenállónak kell lennie, hiszen közvetlenül a mosógép dobjába fogják tenni. A zsákba szórjanak tojáshéjat és kb. 2 szelet citromot. Indítsák el a mosást! 

Bónusz tipp a merészebbeknek: keverjenek össze egy üvet tintát nagyobb mennyiségű vízzel (pl. a kádban) és tegyék bele a megszürkült függönyt! Hagyják pár órát hatni! A függönyök fehérebbek lesznek, mint valaha! A tintával történő fehérítés furcsán hangzik, de valóban működik! Mi is kipróbáltuk! 

Reméjük, tanácsaink Önnek is segítettek! Mindenképpen írják meg kommentben, hogyan járnak el Önök a függönyök fehérítése során! Melyik módszerrel találkoztak már? 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.08.2019
A cikk értékelése:
(88.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Szennyvíztisztító és emésztőgödör Szennyvíztisztító és emésztőgödör

Az emésztögödörbe és a szennyvíztisztítóba folyik a szennyvíz, amelyet termelünk. Cikkünkből megtudhatják, hogy mi a pontos különbség ezen berendezések között. 

Milyen konyhakést vásároljunk? Hogy melyek a legjobbak, megtudhatjuk a tesztek és az értékelések alapján! Milyen konyhakést vásároljunk? Hogy melyek a legjobbak, megtudhatjuk a tesztek és az értékelések alapján!

Konyhakéseket általában leárazáskor szoktunk vásárolni. Ennek ellenére bizonyos minőséget illető kritériumokat teljesíteniük kellene! Mi segítünk, hogy a legjobbat tudják kiválasztani!...

Puha vagy kemény bőröndöt vigyünk a repülőre? Az olcsók általában nem jó minőségűek! Puha vagy kemény bőröndöt vigyünk a repülőre? Az olcsók általában nem jó minőségűek!

El sem tudnák képzelni életüket utazás nélkül? Akkor egy minőségi bőrönd nélkül egy lépést sem tehetnek! Cikkünkből megtudhatják, melyek a legjobb minőségűek.