Hintaágy. Fém vagy fa.

Amikor az idő elkezd melegedni, akkor a szabadban relaxálni a legjobb. Kényelmes ücsörgés a teraszon, a kertben vagy az erkélyen. A nap sugarait szinte bárhol élvezhetik. A kívánt kényelem elérésében sokat segíthet egy hintaágy. 

Fából készült kerti hinta

A kerti hinta kitűnő bútordarab minden kertbe. A közelmúltban ez az ülőalkalmatosság nagyon sok család életébe beférkőzött. Cikkünkből megtudhatják, hogy milyen lehetőségeik vannak a hintaágy választását illetően. 

Miért vegyünk hintaágyat? 

Lényegében nagyon egyszerű oka van. A kerti hinta valóban nagyon kényelmes. A hintázás nyugtat és ellazít. A gyerekek és a felnőttek tetszését is elnyeri. A hintaágy nyújtotta kényelem mellett ez a bútordarab nagyon stílusos is lehet. Sok lehetőség közül választhatnak. Különféle típusú fém vagy fa hintaágy. Vásárolhatják napellenzővel vagy nélküle. Vegyék figyelembe azt is, hogy a kerti hinta nem csak a gyerek játékára fog szolgálni. Az egész család számára pihentető oázist kell teremtenie, amelyet mindenki élvezni fog. 

Fa hintaágy

Klasszikus, amit valószínűleg mindenki ismer. A fa hintaágy nagyon stílusosan mutat a kertben. Rögtön több árnyalatú fa közül is válogathatnak, ahogy a különféle formák és típusok közül is választhatnak. Néhány esetben a fa hintaágyak ára valakit elriaszthat. 

Tömörfa hintaágy a kertbe

A fém hintaágyakkal összehasonlítva ugyanis magasabb szinten vannak, főleg azok, amelyek tömörfából készülnek. A fa ráadásul rendszeres és alapos ápolást igényel. A lakkozás is nagyon fontos, ill. a rendszeres impregnálás, hogy ne száradjon ki a fa és ne támadják meg a kártevők. A legolcsóbb darabok esetében a teherbírás általában nem ideális. Ez az adatot a gyártónak muszáj feltüntetnie, ezért ne felejtsék el megnézni vásárlás előtt!

Fém hintaágy

A legkeresettebb és legelérhetőbb. Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden fém konstrukció megfelelő minőséggel rendelkezik. Fém hintaágyat akár már 17 ezer forint körül is vásárolhatnak, de ettől a hintától nem várhatnak nagy stabilitást és tartósságot. 

Fém hintaágy a kertbe

Minél masszívabb a konstrukció, annál jobb minőségű a hinta. A minőséget persze meg kell fizetni! Idővel ez a befektetés biztosan megtérül! Előny az is, hogy nem kell a hinta speciális karbantartásával foglalkozni. 

Az ár és a stílus a meghatározó

Akár fa, akár fém hintaágyat választanak, mindig olyan mellett döntsenek, amely elnyerte tetszésüket és illik a kertjük vagy a teraszuk stílusához. A hinta kinézete mellett azonban fontos figyelembe venni az árat is. Amennyiben fa hintaágyakról van szó, akkor kb. 67 ezer forintért vásárolhatnak minőségi és kényelmes kerti hintát. 

A fém hintaágyak esetében a minőségi modellek ára magasabb. Az olcsó fém hintaágyak se nem ellenállóak, se nem tartósak és bizony senki nem szeretne egy szétteső hinaágyat a gyönyörű kertjébe! Nem feltétlenül jó ötlet az ár alapján dönteni. A stíluson és a színen kívül vegyék figyelembe a megbízható gyártót is! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 06.03.2020
A cikk értékelése:
(90.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan szabaduljunk meg a lótücsöktől? Hogyan szabaduljunk meg a lótücsöktől?

A lótücsök jelenléte a kertben általában nagy problémát jelent, ráadásul sok esetben az ellene ajánlott védelem sem fejti ki a kellő hatást. Hogyan harcolhatnak e kártevő ellen? 

A gyep rendezése és előkészítése télreA gyep rendezése és előkészítése télre

A gyep levegőztetése, trágyázása, nyírása, és előkészítése télre. A gyep őszi karbantartása kulcsfontosságú, ezért cikkünkből megtudhatják, hogyan gondozhatják gyorsan és egyszerűen. 

Hogyan távolítsuk el a mohát a térkőről?Hogyan távolítsuk el a mohát a térkőről?

Amikor a mohát el szeretnénk távolítani a térkőről, akkor bizony türelmesnek kell lennünk! Mai cikkünkből megtudhatják, hogy milyen módszerek léteznek a moha eltávolítására, melyekkel...