Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?

Ajándékot szeretnének vásárolni gyermeküknek, de semmi jó ötletük sincs? Az elektromos autópálya például jó választás lehet! Kitűnő szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Autópálya gyerekeknek és felnőtteknek

Egy játék autópályával biztosan nem rontanak el semmit! A kínálat bőséges és mi készültünk egy útmutatóval is, ami segíthet a választásban. 

A méretarány

Elsőként a méretaránnyal fogunk foglalkozni, mivel ez egy alapvető paraméter és az autók méretét is befolyásolja. A gyakorlatban ezekkel a kategóriákkal találkozhatunk: 

  • 1:32: Megszokott méretarány, ami főleg a hosszabb pálya, ill. a nagyobb és szélesebb autók miatt népszerű (10 - 14 cm). Általában több érdekes elemmel van gazdagítva, mint a hidak és a kereszteződések. Ajánlott egy nagyobb összeget rászánni, hogy ne csak egy ovális pályát kapjanak! A versenyzéshez az a legjobb, ha a pálya tagolható. 
  • 1:43: Kisebb méretarány, ami bizony nem mindenki számára felel meg. Az előző kategóriával összehasonlítva a kedvezőbb ár az előnye, ráadásul kevesebb helyet is foglal! Az autók 7 - 10 cm-esek és kevesebb kiegészítő közül lehet válogatni. Kisebb gyerekek számára felel meg, mivel az autók sebessége is alacsonyabb, de könnyebb őket a pályán tartani. 

Az autópálya mérete és a gyermek kora

A nagyobb autópálya természetesen több helyet foglal a szobában, ezért vásárlás előtt érdemes mindent lemérni és elrendezni, hogy az autópálya tökéletesen passzoljon és ne legyen útban. 

Elektromos autópálya gyerekeknek

A kisebb gyerekek számára egy kisebb pálya is megfelelő lesz, ami persze kevesebbe kerül! Ha nem szeretnének csalódást okozni a nagyobb gyerekek számára, akkor számukra inkább egy nagyobb, szebben megtervezett és kialakított modellt válasszanak!

Kedvelt autópályák

Digitális vagy analóg autópályák?

Milyen típusú autópályát szeretnének? Válasszák a digitális változatot, ami sokkal több lehetőséget és szórakozást kínál a gyerekek számára és nem unják meg a játékot pár perc után! Az analóg autópályák olcsóbbak ugyan, de más előnyük nincs is! Csak egy úton lehet rajta járatni az autót és az ki számára ne lenne unalmas? 

Anyag és karbantartás

Műanyag és sínpáros autópályákkal találkozhatunk. Az elsőként említettek olcsóbbak és több részből tevődnek össze. Törés esetén meg lehet őket ragasztani. Az összeillesztés nem teljesen ideális, mert az autó egy kicsit megugrik rajta. A sínpáros autópályák kevesebb darab, fémből készült részből állnak. A felhasznált anyag lehet akár préselt fa vagy polimer is! A vájat közvetlenül az anyagba van vésve, ami sima és egyenletes haladást tesz lehetővé. 

Autópálya gyerekeknek

A karbantartást illetően fontos, hogy az autók tisztán legyenek tartva. Bekapcsolás előtt távolítsák el a port és az egyéb szennyeződéseket, amelyek hatással lennének a telejsítményre és a sebességre. Ha meg szeretnék olajozni az autó tengelyét, akkor csak pár cseppet használjanak! Ezzel elkerülhetik a pálya összekoszolását. 

Megbízható gyártó

Az elektrommos autópálya egy olyan technikai berendezés, amely viszonylag érzékeny a meghibásodásokat illetően. Ezzel sajnos számolni kell. Nagyon fontos tehát, hogy megbízható gyártóktól vásároljunk, ne pedig piacokon! Az alacsony ár ugyan csábító lehet, de meghibásodás esetén nem tudják megszereltetni! Olyan helyről vásároljanak, ahol a szervízelés is biztosítva van! 

Az autópálya ára

Az ár eltérő lehet. A mérettől és attól is függ, hogy milyen korú gyermek számára vásárolnak. A kisebbek számára már olcsóbban - 7 - 12 ezer forintért is vásárolhatnak autópályát. 

A legjobb autópályák gyerekeknek

A nagyobb autópályák ára akár 21 ezer forint fölé is mehet. Az olcsó modelleknél ügyeljenek az anyag minőségére! Egy kisebb befektetéssel elkerülhetik a felesleges meghibásodást és bonyodalmat. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.09.2021
A cikk értékelése:
(89%)

További cikkek a kategóriában:

Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!

A Merkur építőjáték a retro játékok közé sorolható. Képzeljék csak el, hogy hány generáció nőtt már fel ezzel játszva!

Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?

Lehet, hogy valaki nem szeret hasonló dolgokon gondolkozni, de akár hiszik, akár nem a fejtörők Önöknek és gyermekeiknek is nagyon sokat nyújthatnak! Indítsák be agysejtjeiket! Miért...

Egy olcsó játék babakocsi is lehető jó minőségű! Népszerűek a retro és a fonott játék babakocsikEgy olcsó játék babakocsi is lehető jó minőségű! Népszerűek a retro és a fonott játék babakocsik

Az Ön kislánya is szeret anyukásat játszani? Akkor a baba mellé egy babakocsira is szüksége lesz! Mai cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a legnépszerűbbek, ill. hogy mire kell figyelni...