Egy olcsó játék babakocsi is lehető jó minőségű! Népszerűek a retro és a fonott játék babakocsik

Az Ön kislánya is szeret anyukásat játszani? Akkor a baba mellé egy babakocsira is szüksége lesz! Mai cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a legnépszerűbbek, ill. hogy mire kell figyelni vásárláskor. 

Játék babakocsi

Nem csak a kinézet, de egyéb paraméterek is fontosak.

Kedvelt játék babakocsik

Honnan ered?

Azt gondolják, hogy a játék babakocsik mindigis léteztek? Lehet hogy meglepő, de történelmük viszonylag rövid. Régen a babák hordozására inkább fából készült kocsikat használtak. Az igazi babakocsik megjelenése után hamar feltüntek a játék babakocsik is, amelyek különböző korú gyermekek számára is megfelelőek. A kínálat nagyon bőséges!

A babakocsi nem csak egy egyszerű játék

A gyermekek mindig szeretik utánozni szüleiket. Ez a babákról való gondoskodás esetén sincs máshogy! A kislányok előszeretettel játszanak anyukásat és mindent utánoznak, amit saját anyukájuk csinál. Ezzel a játékkal nem csak fantáziájukat fejlesztik, de képzelőerejüket és finommotorikai készségeiket is! 

Játék babakocsi 3 éves korig

Fejlesztik szókincsüket, tökéletesítik kommunikációs képességeiket és megértik, hogy mire van szüksége egy kisbabának. Ezek a szempontok nagyban hozzájárulnak a gyermek karakterének fejlődéséhez és az érett gondolkodás kialakulásához. 

Játék babakocsi kor alapján

Az, amelyik megfelelő a legkisebbek számára, nem lesz jó az idősebb kishölgyeknek. A játék babakocsi kiválasztásakor vegyék figyelembe, hogy melyik a legmegfelelőbb a gyermek korához!

  • 3 éves korig – olyan babakocsit válasszanak, amely nem csak könnyen irányítható, de a konstrukciójának is könnyűnek kell lennie. A legkisebbek esetében érdemes olyan babakocsit választani, amit akkor is egyszerűen el tudnak vinni, ha a gyermek megunja a játékot. Ezek a babakocsik ideálisak kisebb játékbabákhoz. Általában egy darabból állnak. 
  • 2 és 4 év között – a játékbabák méretét is érdemes figyelembe venni. Az ennek a korosztálynak szánt babakocsik már nagyobbak, nehezebbek és stabilabbak. Egyes típusoknál pl. a fogantyú magasságát is lehet állítani, tehát gyermekük nem növi ki olyan gyorsan. A felszereltséghez a biztonsági öv és a táskák is hozzá tartoznak. 
  • 3 és 8 év között – ebben a kategóriában találhatóak a mély és a kombinált babakocsik, melyek tökéletesen utánozzák a valódi babakocsikat. A konstrukcióra babaülést, kádacskát vagy sport részt is lehet rögzíteni. Ezek a babakocsik nehezebbek és szilárdabb anyagokból készülnek. 

A babakocsi típusa

  • Mély babakocsi – előnyük, hogy szinte bármekkora baba elfér benne és talán ez a típus hasonlít leginkább a valódi babakocsikhoz. A stabil konstrukciónak és az állítható fogantyúnak hála sokat kibír és a gyermekkel együtt nő. 
  • Sport babakocsi – könnyen irányítható, könnyű és nem foglal sok helyet. Hátránya, hogy a nagyobb babák nem férnek el benne és nem jó vele terepen játszani. 
  • Dizájnos és retro babakocsi - a gyerekek és az anyukák körében is egyre népszerűbb. Kivitelezése minőségi és időtálló, ezért a kistestvér is játszhat majd vele. 

Katalógusunkból ajánljuk

A játék babakocsi fontos paraméterei

A játék babakocsi kiválasztásakor ne csak a színre, méretre és a felhasznált anyagra gondoljanak! Melyek az igazán fontos paraméterek?

Fogantyú

Vegyék figyelembe, hogy a fogantyú a gyermek számára kényelmes magasságban legyen. Fontos a gumi vagy hab védő, amely ergonomikus kialakítású. A 25 és 30 cm között állítható fogantyúk univerzálisak és minden korosztálynak megfelelőek. Ellenkező esetben a következő értékekből induljanak ki: 

  • 55-65 cm-es magasság a talajtól számítva. 2 és 3 év közötti kislányoknak felel meg (mini és midi modellek) 
  • 65-70 cm-es magasság a talajtól számítva. 3 és 4 év közötti gyerekeknek felel meg (bőséges választék) 
  • 70-75 cm-es magasság a talajtól számítva. 4 és 6 év közötti gyerekek számára felel meg (nagy játék babakocsik)  

Anyag

A piacon rengeteg játék babakocsi típussal találkozhatnak. Nem csak kinétezben és árban különböznek, de a felhasznált anyag is eltérő. Mivel a gyermekük biztonságáról van szó, ezért válasszanak jó minőségű anyagot! Az olcsóbbakat kerüljék, mivel több veszélyt is rejtegethetnek. 

Műanyag játék babakocsi nagyobb gyerekeknek

A leggyakrabban használt anyagok közé tartozik a műanyag, a fém vagy azok kombinációja. A műanyag konstrukció kisebb stabilitást biztosít, mint a fém és ára valamivel magasabb. Az eredeti dizájnok kedvelői kereshetnek retro hatású fa vagy fonott játék babakocsikat is!

Kerekek

A kerekek anyaga nagyban befolyásolja a babakocsi élettartamát. Gumi, kemény hab és műanyag kerekek közül lehet választani. Utóbbi persze sokkal rövidebb idő alatt elhasználódik. 

Tartozékok

A legkisebbek is olyan babakocsira vágynak, amely az igazi tökéletes mása. Nagyon kedvelt tartozék a bevásárló kosár, a háló, az esernyő, a napernyő és a biztonsági öv, amely meggátolja a baba kiesését. 

Szín

Rengeteg színben vásárolhatunk játék babakocsit. Érdemes elfogadni a gyermek választását és figyelembe venni azt is, hogy a babakocsit nem egy évre vásárolják. A világos színek nagyon kényesek és könnyen koszosak lesznek. Az erős színek ezzel ellentétben hamar kifakulhatnak. A legjobb, ha a babakocsi huzat eltávolítható. Ez nagyban megkönnyíti a tisztítást. Végezetül ez a játék a gyermekük örömét szolgálja, ezért inkább hagyatkozzanak az ő véleményére. Ellenkező esetben megeshet, hogy a babakocsi csak a sarokban fog állni. 

Egy hasznos tipp

Érdemes nagy körültekintéssel vásárolni játék babakocsit. Stabilnak, biztonságosnak és könnyen irányíthatónak kell lennie! Az árnak és a minőségnek össze kell függenie! Játék babakocsit nem csak egy szezonra vásárolnak, ezért érdemes egy jobb minőségű modellbe fektetni!

Kedvelt játék babakocsik

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 09.07.2021
A cikk értékelése:
(91%)

További cikkek a kategóriában:

Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?

Lehet, hogy valaki nem szeret hasonló dolgokon gondolkozni, de akár hiszik, akár nem a fejtörők Önöknek és gyermekeiknek is nagyon sokat nyújthatnak! Indítsák be agysejtjeiket! Miért...

Mikróban melegíthető plüss - melegen tart és megnyugtatMikróban melegíthető plüss - melegen tart és megnyugtat

Hallottak már a melegíthető plüssökről, amelyek melegséget nyújtanak a hűvös napokon és nyugtató hatással is rendelkeznek? 

Kétszemélyes elektromos autó 1 éves kortól. Segítünk választani!Kétszemélyes elektromos autó 1 éves kortól. Segítünk választani!

Észrevették, hogy a gyerekek egyre gyorsabban felnőnek? Ha lehetne, akkor már 3 éves korukban jogosítványt szeretnének, mert a bicikli nem elég! A játékok világában ezért nagyon...