Burkolat a konyhaszekrényre és a hátfalra

A konyhai hátfalnak esztétikus hatást kell keltenie, de a választáskor a praktikusság is nagyon fontos szempont! A szépség és a funkcionalitás tehát a két fő pont, melyek alapján ki lehet választani a megfelelő burkolatot! 

Konyhai hátfal

Természetesen az első nagyon individuális, de a második a választott anyag típusától függ. A rendszeres karbantartást nem kerülhetik el, de ha megfelelő anyagot választanak, akkor kevesebb gondjuk lesz rá! 

A burkolatnak passzolnia kell a konyha többi részéhez. Abban az esetben, ha a konyha egybe van nyitva a nappalival, akkor figyelni kell arra is, hogy ne rontsuk el az összhatást. Fontos a színek és a minták összjátéka. 

Ebből az okból kifolyólag sokan ugyanolyan vagy hasonló csempét választanak, mint amilyet a konyhában vagy a nappaliban is használtak.

Nagyformátumú burkolat

Jelenleg a nagyformátumú burkolat az egyik legkeresettebb. A hangsúlyos minták és színek akkor ajánlottak, ha a konyha többbi része neutrális stílusú. A tónusok és a minták kiegyensúlyozottsága felel a helyiség harmóniájáért. A túl sok szín ezzel ellentétben zavaró hatást kelthet. 

Nagyformátumú burkolat a konyhába

Ahogy azt már említettük, a nagyformátumú burkolat nagyon népszerű. Vonzóvá teszi a konyha stílusát. Leginkább a modern berendezésű konyhákban használatos. 

Klasszikus stílusú mozaik csempe

A mozaik csempe sok konyha részét képezi. A klasszikus, de a modern berendezésű konyhák stílusához is illik. Mivel a mozaik csempének több fugája van, ezért karbantartása valamivel igényesebb feladat. Előnye, hogy a fugázó anyagot és annak színét is szabadon kiválaszthatják. 

Mozaik csempe a konyhaszekrényre

Mozaik csempe a konyhába

Egy másik lehetőség a 10 x 10 cm méretű csempe. Főleg a rusztikus stílusú konyhákba passzolnak, mivel általában nagyon díszesek. 

Színes burkolat a konyhába

Akár kombinálhatjuk is a különféle stílusokat. Ebben az esetben figyeljünk a színek és a minták harmóniájára!

Modern, rusztikus vagy luxus stílus

Először is el kell dönteniünk, hogy domináns burkolatot szeretnének vagy olyat, amely egybeolvad a helyiség többi elemével. Ez nem azt takarja, hogy jellegtelen lenne, inkább finom eleganciáról van szó.

Fehér csempe a konyhába

Egyszerű fehér burkolat a konyhába

Különféle színkombinációk, változatos minták, 3D burkolat, valóban nagyon széles a választék! A dizájn igazán sokféle lehet.

Melyik a legmegfelelőbb anyag konyhai burkolathoz? 

A kőburkolat nagyon exkluzív megoldás. Impozáns és drága hatást kelt, de elég nehéz karbantartani. A főzőlappal is harmóniában kell lennie, máskülönben zavaró hatású lehet. Hátránya a magas ár. Ennek ellenére választhatják az olcsóbb megoldást is: a műkövet. 

Kőburkolat a konyhában

Kőburkolat a konyhában

A kerámia burkolat nagyon népszerű. Hálás és kreatív anyag, amelyet saját elképzelésünk alapján kombinálhatunk. Sok színben, méretben és felülettel megvásárolható, ezért sokan ezek között találják meg a számukra legjobban tetsző dizájnt. 

Kerámia burkolat a konyhában

Kerámia burkola a konyhában

Az üveg időtlen, modern hatást kelt. Az átlátszó anyag sokszor különféle mintákkal van díszítve. Pont ez teszi ezt a burkolatot vonzóvá!

Üveg burkolat a konyhában

Mintás üveg hátfal a konyhában

Alternatív konyhai hátfal

Mosható festék – Nagyon olcsó és kényelmes megoldás lefesteni a falat mosható festékkel. Mivel a konyhában étellel dolgozunk, könnyen összekenhetjük a falat. A mosható festéknek köszönehően a falat akárhányszor letörölhetjük.

Munkalap – Néhány anyag esetében a munkalapot akár hátfalnak is használhatjuk. Arról van szó, hogy a munkalap meg van hosszabbítva, így a munkalap helyettesíti a burkolatot. Ez a változat elég költséges, főleg ha a munkalap kőből van. 

Tapéta – Mint ahogy a festés esetében, ez is mosható felület. A tapétával könnyen imitálhatunk különféle felületeket. Természetesen csak egy bizonyos szintig. Nagyon szépen kihangsúlyozhatjuk a különféle kő mintázatokat, fa anyagot...

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 28.01.2020
A cikk értékelése:
(87.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan szabaduljunk meg a lótücsöktől? Hogyan szabaduljunk meg a lótücsöktől?

A lótücsök jelenléte a kertben általában nagy problémát jelent, ráadásul sok esetben az ellene ajánlott védelem sem fejti ki a kellő hatást. Hogyan harcolhatnak e kártevő ellen? 

A gyep rendezése és előkészítése télreA gyep rendezése és előkészítése télre

A gyep levegőztetése, trágyázása, nyírása, és előkészítése télre. A gyep őszi karbantartása kulcsfontosságú, ezért cikkünkből megtudhatják, hogyan gondozhatják gyorsan és egyszerűen. 

Hogyan távolítsuk el a mohát a térkőről?Hogyan távolítsuk el a mohát a térkőről?

Amikor a mohát el szeretnénk távolítani a térkőről, akkor bizony türelmesnek kell lennünk! Mai cikkünkből megtudhatják, hogy milyen módszerek léteznek a moha eltávolítására, melyekkel...