Bili gyerekeknek: válasszák ki a legjobbat!

A gyermek bilire szoktatása minden szülőnek nagy feladatot jelent. A pelusról való leszokás a gyermek és a szülő számára is stresszes lehet, ezért minél kellemesebbé kell tenni! 

Zenélő bili gyerekeknek

Egy kitűnő lehetőség a zenélő bili, amelynek a gyermek kifejezetten örülni fog. Tudják, hogy melyiket érdemes megvásárolni? 

Zenélő bili - egy kiváló lehetőség

Az egyszer használatos pelenkák miatt, amiket a legtöbb anyuka használ a gyermek sokszor nem érez késztetést a billi használatára. Hiszen mindent megtehet, amit szeretne és a popsija is száraz marad. Miért szeretne bárki is változtatni ezen a kényelmes helyzeten. Sok gyerek rá se akar nézni a bilire, mivel az csak nehézségeket okozna számára. A pelusról való leszoktatáskor próbálják ki a következő pár tippet: 

  • A legfontosabb, hogy a gyermekre kell bízni a döntést - válasszon kép, dallam vagy szín alapján - legyen az, amit ő szeretne. Amennyiben érdeki őt maga a tárgy, akkor nagyobb valószínűséggel fogja használni is a bilit. 
  • A gyermek a bili használatára kb. 2 éves korában van felkészülve, amikor már jól különbséget tud tenni a dolgok között. Ne akarják túl hamar erőltetni, mert azzal csak undort váltanak ki a gyermekben. Próbáljanak meg szórakozást csinálni a szükségletből. A gyerekek nagyon kíváncsiak, ezért biztosan érdekelni fogja őket, hogy mi történik a pisivel vagy a kakival. 
  • A játék modellek valamikor segítenek, de nem mindig. Minden gyerek más, nem mindenkinek tetszik a zene vagy egy konkrét dallam. Amennyiben a gyermekkel együtt választják ki a bilit, akkor már az üzletben letesztelhetik, hogy tetszik-e neki a dallam. Így biztosak lehetnek benne, hogy a zenélő bili nagy sikert fog aratni. 
  • Minden használat után dicsérjék meg a gyermeket, hogy motiválva legyen a további használathoz! Ha nyáron szeretnék bilire szoktatni, akkor napközben nyugodtan hagyhatják egy harisnyában rohangálni. Amikor készen lesz a bili használatára, akkor szólni fog. Ha mégsem ott végzi el a dolgát, akkor rájön, hogy kellemetlenül fogja magát érezni és inkább rászokik a bili használatára. 

Érdekes zenélő bilik

Zenélő bili - előnyök és hátrányok

Jó dolog a zenélő bili, ami sokat segíthet bilire szoktatáskor vagy nem annyira hasznos? Annak tekintetében, hogy minden gyerek más, ki kell próbálni! Egyesek nem ajánlják, mert gyermekük félt tőle, esetleg csak játszani szeretett volna vele, mert akkor is zenélt, amikor nem kellett volna. Mások viszont kifejezetten ajánlják! Előnye, hogy akkor kezd zenélni, amikor a gyermek elvégezte a dolgát, tehát nem kell folyton ellenőrizni. 

Zenélő bili gyerekeknek

A dallam hangerőssége szabályozható. Ha a gyermek fél a hangos zajtól, akkor a hangszórót le lehet ragasztani pl. egy ragasztószalaggal. Amennyiben a hang teljesen zavaró számára, akkor inkább távolítsák el belőle az elemeket. Ilyen esetben érdemes átgondolni, hogy szükség ven-e egyáltalán zenélő bilire, ha a gyermek nem is hallgatja. Ha az a probléma, hogy a gyermek csak játszani szeretne a bilivel, mert tetszik neki a zene és a képek, akkor határozottan meg kell szabni, hogy mire való a bili. 

A zenélő bili a klasszikusokhoz hasonlóan könnyű anyagból készül, kompakt, könnyen tisztítható, tehát áthelyezéskor sincs vele probléma! 

Zenélő bili - lehetőségek

Zenélő bilivel több kivitelezésben találkozhatunk. A csúszásgátlóval ellátott a legnépszerűbb, mivel nagyobb biztonságot nyújt. Választhatnak nagyobb háttámlával rendelkező bilit is, amely kifejezetten kényelmes. A bili akkor kezd el zenélni, amikor a gyermek elvégezte a dolgát. Ez nagyon praktikus akkor, amikor csemetéjük még csak tanulja a bilihasználatot. A fedővel rendelkező zenélő bili WC kagyló formájú és WC ülőkével is rendelkezik. Első ránézésre egy székre emlékeztet. Nagyobbb háttámlája, szélesebb ülőkéje van és nagy kényelmet biztosít a gyermek számára. 

A legjobb zenélő bili gyerekeknek

Felkeltette érdeklődésüket a zenélő bili? A legolcsóbb modellek egyáltalán nem jelentenek nagy kiadást - már kb. 700 forinttól vásárolhatnak egy minőségi bilit gyermekük részére. Valamivel drágább a Fisher Price zenélő bilije, ami kb. 14 - 18 ezer forintba kerül. Ára a több féle kihasználhatóság miatt magasabb, mivel általában székként is használható és különféle hangokat ad ki. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 21.06.2021
A cikk értékelése:
(91.2%)

További cikkek a kategóriában:

A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!

Az anyukák mindig a legjobbat szeretnék gyermeküknek. Ez a fürdetésnél sincs másképp! Bemutatjuk Önöknek a Shnuggle babakádat a biztonságos és kényelmes babafürdetéshez!

Nagyon divatos a kapucnis baba törölköző! Bambusz vagy frottír?Nagyon divatos a kapucnis baba törölköző! Bambusz vagy frottír?

A gyermek fürdetése egy olyan rituálé, amely során a szülő és a gyermek is ellazulhat. Önök már vásároltak kapucnis törölközőt? Nagyon puha és kellemesen meleg! 

Szoptatós párna? Az anyukák sokat dicsérik! Szoptatós párna? Az anyukák sokat dicsérik!

A szoptatós párna megkönnyíti az anyukák és a gyermekek életét is! Önök tudják, hogy mire kell figyelni választáskor és mit várhatunk ettől a kiegészítőtől?