Az antiallergén párnák és takarók minőségibb alvást biztosítanak. Közkedveltek a Dormeo szettjei és termékei!

Szellős, lágy és puha. Ilyennek kell lenniük a párnáknak és takaróknak! Régen a pamutból varrt huzatba száraz szalmát raktak, de akik megengedhették maguknak, azok kacsa- vagy libatollal bélelt ágyneművel aludhattak. Ezek kitűnően melegítenek! 

Antiallergén párna

Manapság sem olcsó egy ilyet szerezni! Még ha azt a tényt figyelmen kívül is hagyjuk, hogy az ilyen ágyneműért több szárnyas is szinte az életével fizet, akkor is problémát jelenthet az egészségünkre gyakorolt hatással! Az ilyen típusú ágyneműben rengeteg por gyülemlik fel. Az allergiásoknak, de azoknak is, akik még ilyen problémával nem rendelkeznek az antiallergén takaró és párna a legjobb választás!

Civilizációs betegség: az allergia

Tudták, hogy az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az allergia a világ négy legelterjedtebb betegsége közé tartozik?  Az allergia nem kerüli el a gyerekeket, a felnőtteket, de még az időseket sem! Rengeteg típusa létezik. Van például gyógyszer allergia, élelmiszer allergia. Az egyik leggyakoribb a légúti allergia, ahová a poratka allergia is tartozik. 

Antiallergén párna és takaró

Nyugtalanító az a tény is, hogy az allergiások száma minden évben növekszik. Az allergiát sokszor a belélegzett anyagok indítják el. A szakemberek felmérései szerint hazánkban is több, mint 1 millió allergiás él. Igaz, hogy az allergia kialakulásáért 50%-ban a genetika a felelős, de 20 - 25%-ban befolyásoló tényező az is, hogy mit lélegzünk be. Ez bizony nem kevés!

Az antiallergén párna bárkinek megfelelő

Ha az egyes információkat összekapcsoljuk, akkor logikusan következtethetünk arra, hogy az allergia kialakulásában fontos szerepe van a párnának és a takarónak is! Hogy miért? Éjszaka azt lélegezzük be, amit a párna és a takaró magában hordoz. Ha nem megfelelően választunk ágyneműt, akkor viszonylag rövid idő elteltével rengeteg port, atkát, mikroorganizmust és penészt fogunk belélegezni! Az ágynemű megfelelő kiválasztása nem csak az allergiások esetében fontos, de a megelőzés szempontjából is! Gondoljanak csemetéikre is! Az ő ágyukból sem hiányozhat az antiallergén párna!

Hogyan válasszunk antiallergén ágyneműt? 

A hipoallergén párnák és takarók szintetikus anyagból készülnek, amely megakadályozza a por, az atkák és a káros mikroorganizmusok felhalmozódását. Minden cég, ami ilyen ágynemű gyártásával foglalkozik garantálja a minőségi anyagok használatát. Vásárlás előtt végezzenek el egy kisebb felmérést ezt illetően! A jó hír az, hogy antiallergén ágynemű ma már bármelyik bútorüzletben kapható. Megvásárolhatóak akár az interneten is, ráadásul nem túl drágák!

Antiallergén párna és takaró

Az antiallergén ágyneműk is évszaktól függően cserélhetőek. A vékony, hűvös takaró nyáron nagyon hasznos tud lenni, míg a hideg, téli hónapokra a meleg antiallergén paplanok felelnek meg. Ezeket a verziókat szükség szerint cserélgethetik. A szakemberek szerint nem ajánlott túlfűtött helyiségben aludni. Sokkal jobb, ha a hálószobában kicsit hidegebb van, de egy jó meleg takaró alatt fekszünk!  

Egyéb módszerek a por és az atkák távoltartására

Amennyiben már így is rengeteg párnájuk és takarójuk van otthon, akkor természetesen nem kell őket kidobni! Léteznek alternatív megoldások is az atkák kiirtására. Első sorban ki kell mosni az ágyneműket legalább 60 °C-on, de minél magasabb hőmérsékleten mossuk, annál jobb! Hangsúlyozzuk a mosás szót! Nem elég szárazon kitisztítani az ágyneműt! A meleg ugyan megöli az atkákat, de nem tünteti el az allergéneket! Amennyiben attól tartanak, hogy a mosással kárt tesznek az ágyneműben, akkor vigyék el tisztítóba! 

Egy másik megoldás arra, hogyan aludjunk tiszta ágyban az a védőhuzat használata. Ennek köszönhetően a matrac sokkal tovább marad megfelelő állapotban. Ezeket a huzatokat legalább kéthavonta egyszer ki kell mosni. Antibakteriális ágyneműhuzatot is megéri vásárolni. Meggátolja a penész kialakulását, ill. a baktériumok és az atkák elszaporodását. A legjobb, ha hipoallergén ágyneműt választunk, védőhuzatot húzunk a matracra és az említett ágyneműhuzatot használjuk. Mindent rendszeresen kell tisztítani és az egészséges alvás már garantált is! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 24.01.2020
A cikk értékelése:
(90.2%)

További cikkek a kategóriában:

Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni? Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni?

Egy szekrényt vagy polcot szeretnének rögzíteni a falra? Akkor az egyik legfontosabb dolog a megfelelő dübel vagy tipli használata! A változatos anyagok miatt elengedhetetlen, hogy...

A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot! A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot!

Hogyan szoktassuk le kutyánkat a kaparásról és a jelölésről a kertben?Hogyan szoktassuk le kutyánkat a kaparásról és a jelölésről a kertben?

Egy kutya, aki a kertben kapar és jelöli a területét igazán nagy károkat képes okozni. Miért viselkedik így? Hogyan szoktathatják le kutyájukat az ásásról? Cikkünkből megtudhatják!