Anatómiai párnák - minden, amit tudni érdemes

Fájnak a vállai, a nyaka vagy a háta reggelente? Ezeket a fájdalmakat sokszor a rossz párna okozza, amely nem tud megfelelően alkalmazkodni a hátgerinc szükségleteihez. Éppen ezért találták ki az anatómiai párnákat. 

Alvás az anatómiai párnán

Ezek a párnák jobb alátámasztást nyújtanak a nyakcsigolyáknak alvás során. Támogatják a pihenő testet és segítenek a nyak, a hát és a vállak fájdalmán. Az anatómiai párna tökéletes választás azoknak, akik éjjel nem tudják magukat rendesen kialudni és fájdalommal kelnek, ami az egész napos tevékenységüket is befolyásolja. 

A párna tulajdonságai

Az anatómiai párna bebiztosítja a nyakcsigolyák megfelelő alátámasztását az alvás ideje alatt. Memóriahabból készül, amely tökéletesen alkalmazkodik a fej és a hátgerinc formájához. Ez az anyag érzékeny a nyomásra és a hőre. A párna folyamatosan felmelegszik, ami által megpuhul és a fej nyomása miatt felveszi a fej, a nyak és a vállak formáját. 

A nyakcsigolyák megfelelő elhelyezkedése alvás során

Az anatómiai párna külsejét egy eltávolítható pamut huzat borítja, amelyet ki lehet mosni. Könnyen felszívja a nedvességet, tehát az izzadságot is. A párna nem marad nedves, mivel megfelelően szellőzik. 

Állítsák meg a fájdalmat

Az anatómiai párnának köszönhetően a fej súlya egyenletesen oszlik el a párna egész felületén. Így elekrülhetik azt a fejfájást, amelyet a nyomás miatt befeszült izmok okoznak. Ha anatómiai párnán alszanak, akkor a nyak és a fej izmai ellazulnak. Ez a párna nem csak a már kialakult problémák megoldására szolgál, de megelőzésként is! Igyekeznünk kell elkerülni ezeket a problémákat, mivel nagyon nehéz tőlük később megszabadulni.  

A megfelelő forma

Az anatómiai párnákat több formában is gyártják. Mindegyik forma egy speciális alvás pózhoz lett kialakítva. Ennek ellenére csak a "két hullámú" párna biztosít maximális védelmet és nyakcsigolyák fájdalma ellen. 

E párna hullámainak eltérő tulajdonságai vannak. A nagyobb hullám keményebb és stabil alátámasztást biztosít. A kisebb hullám puhább és erre helyezzük a koponyánkat. A puhább rész kényelmes, lágy környezetet biztosít az alváshoz. 

Mivel az test felépítése minden ember esetében különbözik, így nem lehet pontosan meghatározni, hogy kinek, melyik forma a legmegfelelőbb. A választás sorrán a méretet és a magasságot is figyelembe kell venni. Az anatómiai párnák formája viszonylag állandó, tehát nem lehet olyan könnyen formázni őket, mint a hagyományos párnákat, ezért érdemes olyat választani, amely alkalmazkodik a koponyájukhoz. 

Alvás az anatómiai párnán

Ortopédiai párnák receptre

Azok az emberek, akik egészségügyi problémákkal küszködnek (nyaki és gerinc problémák) akár ingyenesen vagy kedvezménnyel is kaphatnak anatómiai párnát. Amennyiben fáj a nyakuk és egy szakember véleményét is ki szeretnék kérni, akkor foduljanak háziorvosukhoz, aki egy konzultáció után biztosan tud ajánlani vagy előírni egy anatómiai párnát. 

A párnák ára

A Dormeo párnáinak ára kb. 9 000 forinttól kezdődik. Más gyártótól olcsóbban is vásárolhatnak anatómiai párnát, de mindenképpen vegyék figyelembe a párna eredetét és ne vásároljanak rossz minőségű párnát, amely akár egy hónap alatti is elhasználódhat. Az ár a párna anyagától, méretétől és formájától függően is változik, ill. antiallergén kivitelezéssel is találkozhatnak. Akár 50 ezer forintért is vásárolhatnak anatómiai párnát!

Mit tegyek, ha az anatómiai párna sem megfelelő? 

Ha azt gondolják, hogy Önöknek nem segítene az anatómiai párna, akkor lehet, hogy tévednek. Meglehet, hogy csak azért nem segített, mert nem a megfelelő típust választották. Talán túlságosan kemény, kényelmetlen és nem alkalmazkodik a fej formájához. Ilyenkor még nem szabad feladni! Menjenek be a boltba, ahol a párnát rögtön ki is próbálhatják és azt vásárolhatják meg, amely a legjobban megfelel az igényeiknek. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 24.02.2020
A cikk értékelése:
(85.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A fürdőszoba felújítása saját kezűleg. Mi minden vár ránk? A fürdőszoba felújítása saját kezűleg. Mi minden vár ránk?

Nem egy háztulajdonos találta már szemben magát ezzel a rémálommal! Valamikor a sokkal egyszerűbb megoldások is népszerűek voltak, de napjainkban kifinomultabb kivitelezésre vágyunk! A...

Magaságyás raklapokból vagy akár műanyagból is! Elmondjuk, hogyan fogjanak hozzá!Magaságyás raklapokból vagy akár műanyagból is! Elmondjuk, hogyan fogjanak hozzá!

Egy szép kertről álmodoznak, de a rendelkezésükre álló hely nem felel meg az elvárásaiknak? Tegyék kertjüket praktikussá és stílusossá magaságyásokkal!

Hogyan távolítsuk el az öreg festéket a fémről és a fáról?Hogyan távolítsuk el az öreg festéket a fémről és a fáról?

Az öreg, látszólag értéktelen dolgokat is új köntösbe lehet öltöztetni, csak tudni kell, hogyan. Szabaduljanak meg az öreg festékrétegtől és adjanak helyet az újdonságnak! Cikkünkből...