A legjobb wok serpenyők? Az értékelések a Tefalt, a Tescomát és a Delimanót dicsérik

Megkedvelték az ázsiai ételeket? A megfelelő alapanyagok mellett az is fontos, hogy vásáoljanak egy jó minőségű, fedővel is rendelkező wok serpenyőt! Ennek a konyhai eszköznek köszönhetően egy igazi szakács válhat Önökből és az elkészített ételek íze mindig tökéletes lesz!

Wok serpenyő ázsiai ételek készítéséhez

Mire jó a wok és miben különbözik a többi serpenyőtől? Mai cikkünkből megtudhatják! 

A legkeresettebb wok serpenyők

Mi az a wok?

Egy széles, mély és íves serpenyőről van szó, amely edény is egyben. Már a régi Kínában is használták, majd onnan terjedte el Ázsia többi részére, ill. később Amerikába és Európába! A vásárlók körében többek között azért is népszerű, mert az étel pár perc alatt elkészül benne. Ezt a sokoldalú konyhai kiegészítő nagyon jól ki lehet használni főzés során - fedővel, de akár gyors lepirításhoz is tökéletes lehet! 

Gyors hőkezelés

A fő különbség a wok serpenyő és a hagyományos serpenyők között az elért hőmérséklet. A wok serpenyő falai nagyon magas hőmérsékletre melegszenek fel, amelynek köszönhetően az étel gyorsan elkészül, nem vesznek el az ízek és nem ég le az étel. A wok serpenyő másik nagy előnye, hogy minimális olaj hozzáadásával készíthetünk benne ételeket. 

Mit készítsenek a wokban?

Bármit, amit szeretnének! Ezek a serpenyők igazán sokoldalúak és multifunkcionálisak! Készíthetnek bennük zöldségeket, szószokat, húsokat, rizst, tésztaféléket, de a tehetségesebbek akár desszertet is képesek benne alkotni! Próbálkozzanak dió pirításával vagy popcorn készítésével! A wok serpenyő ideális gyors ételekhet. Egy szabály van - a serpenyő mindig csak a 2/3-áig legyen tele! 

Katalógusunkból ajánljuk

A wok anyaga

A boltok polcain nem csak klasszikus serpenyőket, de wok serpenyőket is találhatnak különböző kivitelezésben, méretben, formában és anyagból. Melyek a legkeresettebbek? A serpenyő fogantyújára is figyeljenek! A wok esetében általában kettő is van! 

  • Acél ötvözet – a legelterjedtebb és a legolcsóbb anyag. Gyorsan reagál a hőmérséklet-változásra, de nem olyan tartós. 
  • Rozsdamentes acél – ez az anyag az előzővel ellentétben ugyan nem rozsdásodik, de rosszabb a hővezető képessége és könnyebben megsérül. 
  • Teflon – nagyon elterjedt. Tapadásmentes felület, de könnyen megsérül!
  • Kerámia – nagyon ellenálló és egyszerűen karbantartható. Hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek a titán serpenyők is, de azok ára sokkal magasabb! 

Indukciós főzőlapra és gáztűzhelyre is megfelelő

Még mielőtt megvásárolnák a wok serpenyőt, gondoljanak arra, hogy milyen tűzhelyen fogják használni! A gömbölyített serpenyők nyílt lángon, tehát gáztűzhelyen is használhatóak! Az egyenes aljzatú serpenyők indukciós vagy üvegkerámia főzőlapra felelnek meg. 

A wok serpenyő karbantartása

Mivel a serpenyők felülete tapadásmentes, ezért karbantartásuk és tisztításuk nagyon egyszerű. Használjanak egy kevés mosogatószert és meleg vizet! 

A wok serpenyő tisztítása mosogatószerrel és meleg vízzel

Ne használjanak súrolóport vagy más szemcsés tisztítószert, mivel azokkal megsérthetik a serpenyő felületét! A wok serpenyőt mosogatógépbe sem szabad tenni! 

Tartozékok és az ár

A minőségi wok serpenyőkhöz általában jár egy fakanál, egy fedő - melynek segítségével lassan megpárolhatják az ételt, ill. egy rács, amin bármit megpárolhatnak. A professzionális wokkokra egy külön cikket kéne szánni, de leginkább a magasabb árról lehet őket felismerni! A kedvelt gyártók, mint a Delimano, Tefal, Tescoma, Banquet, Lamart, Berlinger vagy Blaumann általában 5 - 35 ezer forint között árulják serpenyőiket. 

A legkeresettebb wok serpenyők

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.02.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Üvegház üvegből vagy Lexanból (polikarbonát)? Melyik a legjobb és milyen az ára? Üvegház üvegből vagy Lexanból (polikarbonát)? Melyik a legjobb és milyen az ára?

Hogyan válasszunk kéménysapkát? A huzatfokozó nem a legolcsóbb megoldás! Hogyan válasszunk kéménysapkát? A huzatfokozó nem a legolcsóbb megoldás!

Hogyan szereljük be a kapcsolót és a konnektort?Hogyan szereljük be a kapcsolót és a konnektort?

Sürgősen ki kell cserélniük a villanykapcsolót vagy a konnektort, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá? Milyen eszközökre van hozzá szükség és mire érdemes figyelni? Cikkünkkel könnyen...