A legjobb termoszok kávéra és teára? Az értékelések és a tesztek segítenek a választásban!

A termosz általában minden háztartásban megtalálható. Nyáron hidegen, míg télen melegen tartja az italainkat.

 A legjobb termosz kávéra és teára

Kitűnő kiegészítő utazáshoz, kiránduláshoz, ideális autóba vagy akár az irodába is! A színes választéknak köszönhetően a megfelelő termosz kiválasztása elég igényes feladat! Hogyan válasszunk helyesen és mire ügyeljünk? Cikkünkből megtudhatják! 

Kedvelt termosz bögrék kávéra és teára

Turisták számára elengedhetetlen

Az olyan zárható, speciális hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üvegek, mint amilyenek a termoszok is, az italok melegen/hidegen tartására szolgálnak. Sőt mi több, nem csak italt, de ételt is tárolhatunk benne! A 19. században találta fel James Dewar, aki az Oxfordi Egyetemen dolgozott. Ekkor még folyékony gázok tárolására használták. A termosz a 20. század első felében vált azzá a hasznos segítővé, ahogy most ismerjük! A megfelelő termosz kiválasztása nagyon fontos!

A termoszok tulajdonságai

A termoszoknak van külső és belső rétegük, melyek között vákuum alakul ki. Ez gátolja meg, hogy hőcsere menjen végbe a külső környezet és a termoszban lévő anyag között. A termosz készülhet fémből vagy műanyagból. Az előbbiek 12 - 16 órán keresztül tartják meg a hőmérsékletet, míg a műanyag termoszok 6 - 8 óráig. Ebből kifolyólag hosszabb túrákra és kirándulásokra a fém, míg rövidebb kiruccanásokra a műanyag termosz ajánlott. 

A megfelelő termosz kiválasztása

Nem csak az anyaguk, de a térfogatuk is változó. Vásárolhatunk 0,3 - 2 literes termoszokat. Sok lehetőségünk van, mivel a gyártók szeretnének olyan termékeket gyártani, amelyek között mindenki megtalálja a neki tetszőt. 

A termosz fontos paraméterei

A termosz kiválasztásánál főleg azt kell figyelembe venni, hogy mire szeretnénk használni. Folyadékot vagy ételt szándékoznak benne tárolni? Milyen körülmények között szeretnék használni? Ezen kérdések megválaszolásával választ kaphatunk arra is, hogy milyen méretű és záródású termosz a nekünk megfelelő. 

A termosz mérete hatással van arra is, hogy mennyi ideig őrzi meg a hőmésékletet. Általában minél nagyobb a termosz, annál tovább tartja melegen/hidegen a benne tárolt dolgokat. A legkeresettebb méret a 750 - 1000 ml. Az is nagyon fontos, hogy milyen anyagból készült a termosz. Műanyag, titán és rozsdamentes termoszok közül válogathatnak. A fém termoszok esetében a térfogat arányos a tömeggel, ill. stabilak és lényegében nem tudunk bennük kárt tenni! A műanyag termoszok szintén stabilak, de nem szigetelnek olyan jól. A legminőségibbek a titánból készül termoszok, melyek akár 24 órán keresztül is megtartják a hőmérsékletet. Az anyag természetesen összefügg az árral! A legolcsóbbak a műanyag termoszok, utánuk pedig a fém termoszok következnek. 

A termosz túrákhoz is ideális

A választás során a záródást is figyelembe kell vennünk! A tökéletes hőszigetelést a megfelelő zárókupak garantálja. Választhatnak olyan termoszt, amely külsőleg záródik és a fedőt akár pohárként is használhatják. A belsőleg záródó termoszok esetében általában elég meghúzni vagy megnyomni a zárókupakot és már önthetünk is az italból. Mind ez anélkül, hogy ki kellene csavarnunk a zárókupakot. 

Természetesen a forma és a szín is nagyon fontos. A stílus meghatározó, de sokkal fontosabb a funkcionalitás. A szigetelés, a tömítés és a könnyű manipuláció azok a faktorok, melyek a leglényegesebbek a vásárlás során! 

Fontos a megfelelő karbantartás

Annak érdekében, hogy a termosz sokáig megőrizze kedvező tulajdonságait mielőtt először megtöltik temperálni kellene! Ez azt jelenti, hogy mielőtt forró anyagot szeretnének a termoszban tárolni, öntsenek bele forró vizet és hagyják hatni pár percig, hogy a termosz felmelegedjen. Abban az esetben, ha hideg ételt vagy italt szeretnének benne tárolni, akkor ugyanezt a módszert kell alkalmazni, csak hideg vízzel. 

Termosz kávéra pohárkával

A termoszt eléggé egyszerű karbantartani. A hosszú élettartam szempontjából fontos, hogy ne hagyjanak benne sem folyadék, sem étel maradékot! A termoszt minden használat után el kell mosni és hagyni kell teljesen kiszáradni!

Termosz gyerekeknek

Termosz ételre, teára vagy egy finom tízóraira? Ideális megoldás a gyerekeknek! Mindent elraktározhatnak benne, amire szükségük van! A termosz stílusa általában a gyerekek és a felnőttek tetszését is elnyeri, ill. ha a termosz étel tárolására készült, akkor sok esetben villa is jár hozzá. Ha folyadékot szeretnének benne tárolni, akkor vásárolhatnak szívószállal rendelkező termoszt. 

Termosz gyerekeknek

A gyerekeknek készült termoszok általában kisebbek, tehát könnyebb őket elrakni. Nagyon praktikusak a szívószállal rendelkező termoszok, hiszen esetükben a gyermek közvetlenül a termoszból ihat és nem igényeli a felnőtt felügyeletet. A termosz záródása és karbantartása is nagyon egyszerű. Az ilyen fajta termosz általában zárókupakot is tartalmaz és könnyen el lehet róla távolítani a szívószálat, így az egyszerűen tisztítható. Az ételtermoszok általában praktikus villával érkeznek, ami egy tartóban helyezkedik el.  

Termosz vagy termosz bögre? 

Ha azon töprengenek, hogy melyik passzolna Önöknek leginkább, akkor muszáj meghatározni, hogy mire szeretnék használni. A termoszok általában nagyobb méretűek, ill. nagyobb üvegszáj esetén akár ételt is tárolhatnak bennük. Könnyen táskába rakhatóak, így bárhová magunkkal vihetik. A termosz bögre inkább otthoni használatra való vagy autós utazáshoz. 

Termosz bögre autós utazáshoz

Míg a termoszok bármilyen méretben kaphatóak, a termosz bögrék legtöbször kisebb méretűek. A termosz bögrék sokban hasonlítanak a termoszokhoz és sokak életének nélkülözhetetlen részét képezik, ezért nagy a választék a különféle minták, motívumok és formák között! 

Kedvelt termosz bögrék kávéra és teára

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 14.12.2019
A cikk értékelése:
(87.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?