A legjobb konyhai robotgépek - vélemények és értékelések, hogyan válasszunk?

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a konyhai robotgépek megkönnyítik a konyhában végzett munkát. Miért is ne használjuk őket? A 21. században élünk, így sok lehetőségünk van az idő, pénz és energia spórolására. Ez a konyhára is ugyanúgy vonatkozik! 

Konyhai robotgép a konyhába

Több tucat berendezés közül válogathatunk. Mixerek, darálók, kézi habverők vagy dagasztógépek. Létezik viszont olyan berendezés is, mely mindezen feladatot egyedül is képes ellátni. Válasszák ki a legjobb konyhai robotgépet a piacon! A minőségi konyhai robotgépnek meg kell felelnie pár fontos paraméternek! Ezekről többet megtudhatnak cikkünkben. Segítünk a legjobb konyhai robotgép kiválasztásában!

A konyhai robotgép és funkciói 

A konyhai robogép ideális esetben egy olyan komplex berendezés, mely több feladatot is elvégez Önök helyett! Tehát első sorban időt és pénzt spórolhatnak vele, de fontos szempont az is, hogy segítségével megszabadulhatnak az nehezebb munkáktól. Mire is képes? Nagyon sok lehetőség van, de a legalapvetőbbek a keverés, habverés, vágás, őrlés, darálás és dagasztás. 

A konyhai robotgép funkciói

A konyhai robotgép képességei nagyban függenek a paramétereitől, az ártól és persze a kínált funkcióktól. Nem minden konyhai robotgép képes elvégezni minden feladatot tökéletesen. Valaki tészta dagasztására vásárolja, míg más darálóként, reszelőként használja, egyesek pedig mindenre. Nagyon sok modell közül választhatunk! 

Fontos az energiafogyasztás és a teljesítmény 

Az első paraméter mellyel foglalkozunk, az a robotgép motorja. A teljesítmény ugyanis sok funkciót meghatároz. Lényegében két kategóriába sorolhatjuk a berendezéseket, ezek nem specifikus, hivatalos kategóriák, de az energiafogyasztás alapján meg lehet határozni. A 300 - 750 Wattos fogyasztású konyhai robotgépek általában habverésre, keverésre, esetleg őrlésre szolgálnak. Azzal ne számoljanak, hogy egy ilyen teljesítményű robotgép megfelelően fog tésztát dagasztani, darálni vagy facsarni. Ha esetleg mégis, akkor a motor túlhevülhet, amely csökkenti a hatékonyságát és az élettartamát is! 

Ha gyakran és igényes feladatokra szeretnék használni a robotgépet, akkor elengedhetetlen a magasabb teljesítmény. Dagasztás, facsarás, rendszeres darálás, ez mind olyan feladat, melynek megfelelő elvégzésére legalább 1000 Wattos készülékre van szükség. Ebben a katgóriában általábn 1400 - 1600 Wattos konyhai robotgépeket találnak. A magasabb teljesítmény a robotgép által végzet munka minőségéről is árulkodik. Így többet és nagyobb teljesítményen használhatják a berendezést, mellyel időt spórolhatnak. 

Felső és alsó meghajtás a konyhai robotgépeknél 

Alsó meghajtás – a meghajtás legegyszerűbb fajtája. Alapja egy forgó tengely az edény közepén. Felső részére különféle késeket és lapátokat rögzíthetünk. Az edényt a helyére tesszük, a berendezéshez rögzítjük a késeket vagy lapátokat, hozzáadjuk az alapanyagokat és már kezdődhet is a munka. Valakit zavarhat, hogy az edény köbtartalma csökken. Ezeknek a gépeknek viszont megfelelő a teljesítményük, viszont több funkció is hiányozhat. Ha gyakran főznek vagy sütnek, akkor inkább az felső meghajtású konyhai robotgépeket fogják értékelni. 

Konyhai robotgép sütésre

Felső meghajtás  az alsó meghajtású robotokkal ellentétben forgó karral vannak ellátva, melyeket igénytől föggően vertikálisan vagy horizontálisan is a robotgépre erősíthetünk. Ezek a berendezések valamivel drágábbak, viszont abszolút multifunkcionálisak, így sokoldalú segítővé válhatnak bárki konyhájában. Az igényesebb feladatokkal is könnyedén megbirkóznak. Minden probléma nélkül elvégzi a facsarást, darálást vagy a tészta dagasztását is. 

Felszereltség és tartozékok 

Nem mindig csak magáról a konyhai robotgépről van szó. Annak érdekében, hogy a robotgép valóban multifunkcionális legyen, fontos, hogy különféle tartozékok is legyenek hozzá. Ebben az esetben olyan kiegészítőkről beszélünk, mint az edények, pengék, kések, darálók. Attól függően mire képes a robotgép. 

Alapvető felszereltség - a kevésbé igényes vásárlók részére ideális. Klasszikus edény, keverő és néha pár kiegészítő. Többre ne is számítsanak! Természetesen a legtöbb modellhez külön is meg lehet vásárolni a kiegészítőket. 

Kibővített felszereltség - ebben az esetben az alap kiegészítőkön kívül, mint az edény és a keverő, kapnak még egyéb tálakat, ill. speciális kiegészítőket darálásra, őrlésre, reszelésre, facsarásra. Szintúgy kaphatnak rostélyt is, mellyel a darálás finomságát szabályozhatják. 

A konyhai robotgép tartozékai

Teljes felszereltség - az alapvető felszereltség és a kiegészítők kombinációjával teljes felszereltséget kapnak. Ebben a kategóriában már igazán komplex felszereltségről beszélünk, melynél minden hozzávalóhoz más beállítást alkalmazhatunk. Mák darálása, dió őrlése, kávé vagy hús darálása. Ezek az berendezések drágábbak, de teljesítményük is jobb és rendkívül multifunkcionálisak. Ezek a konyhai robotok nagyon jó minőségűek és a legtöbb konyhai feladatot elvégzik Önök helyett. 

A teljesítmény szabályozása

Ebben az esetben az intelligens robotgépekről beszélünk, melyeket nem csak manuálisan szabályozhatunk, mint a keverés gyorsasága, dagasztás vagy őrlés, de szenzorokkal is rendelkezik. Az érzékelők felmérik az alapanyag mennyiségét a tálban, így az állag és a mennyiség alapján szabályozzák a teljesítményt. Igazán átlagon felüli funkcióról van szó! 

Biztosíték túlhevülés ellen 

Ez egy alapvető funkció. Ha a konyhai robotgép túl sokáig végez egy adott feladatot, akkor a túlhevülés ellen nem tud hogyan védekezni, így aktiválódik a túlhevülést gátló biztosíték, amely ezt meggátolja. 

Piros KitchenAid konyhai robot

Amint a motor hőmérséklete átlépi a megengedett értéket, a biztosíték aktiválódik és lassítja vagy teljesen kikapcsolja a motort. A konyhai robotok tesztje alátámasztotta, hogy ez a funkció főleg a hosszútávú használatnál elengedhetetlen. 

A legjobb konyhai robotgépek 

A koynhai robotgépek pótolhatatlan segítőnek bizonyulnak a főzésnél, sütésnél, befőzésnél vagy konzerválásnál. A piacon több tucat különféle robotgépet találhatnak, az egészen egyszerűektől, a klasszikus mixereken keresztül, melyek hasznos kiegészítő funkciókkal is rendelkezhetnek, egészen az olyan gépekig, melyek funkciók egész hadával segítik a konyhában végzett munkánkat. Ezek általában nagy teljesítményűek, minőségi anyagból készülnek, így időtállóak is. Annak érdekében, hogy ne vesszenek el ebben a bőséges kínálatban, kiválasztottuk Önöknek a TOP4  legkedveltebb konyhai robotgépet a piacon!  

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 18.05.2019
A cikk értékelése:
(92%)

További cikkek a kategóriában:

Sonkafőző edény házi sonka készítéséhez. A rozsdamentes acél a legjobb!Sonkafőző edény házi sonka készítéséhez. A rozsdamentes acél a legjobb!

Finom és friss sonkát egy kis ügyességgel akár otthon is készíthetnek! Ebben sokat segíthet a sonkafőző edény. Mai cikkünkben bemutatjuk a jelenleg elérhető legkedveltebb modelleket. 

A legjobb drónok kamerával - a vélemények és értékelések segítenek választani!A legjobb drónok kamerával - a vélemények és értékelések segítenek választani!

Drónok kamerával munkához vagy játékhoz? Mindenki megtalálja a számára megfelelőt! Mielőtt megvásárolnák a drónt fontos megismerkedni a legalapvetőbb paraméterekkel. Cikkünkből minden...

A legjobb hotdogkészítő gépek a vélemények alapján. Az Orava modellje a győztes!A legjobb hotdogkészítő gépek a vélemények alapján. Az Orava modellje a győztes!

Ha étvágyuk támad egy minőségi hot dogra, akkor nem kell a legközelebbi gyorsétterembe sietniük! Ezt a kedvelt ételt akár otthon is elkészíthetik. Hogyan választhatják ki a legjobb...