A legjobb játékkonzolok nem csak gyerekeknek!

Az élet egy játék. Bárcsak valóban így lenne! Észrevehetően jobb lenne az életünk. A technológia fejlődése mellett, ez már nem is áll olyan messze a valóságtól. Játékok segítségével szórakozhatunk, relaxálhatunk távol a realitástól. 

Játékkonzol gyerekeknek és felnőtteknek

Az alumínium tábla, az ötödölő, a ki nevet a végén, a tamgocsi és a modern játékkonzolok. Egyre csak haladnunk kell a korral és az egyre bővülő kínálatból a választás is nehezebb. Cikkünkben bemutatjuk Önöknek a legjobb játékkonzolokat és azt is elmondjuk, hogyan választhatják ki a legideálisabbat! 

Kedvelt termékek

A játékkonzolok típusai

A vásárlás előtt fontos megtudni, hogy miből is válogathatnak. Hiszen a játékkonzolokat nem csak a gyártók, mint a Mircosoft, Sony és Nintendo alapján lehet felosztani. Az alapvető felosztás, ami a felhasználó szempontjából a legfontosabb, az a felépítés. Ez alapján a játékkonzolok két csoportját különböztetjük meg. 

  • Játékkonzolok – a játékkonzolok ezen típusai nem hordozhatóak. Ez azt jelenti, hogy stabil helyük van. Maga a berendezés CD/DVD olvasóval van ellátva, ami TV-re vagy monitorra van rákötve. 
  • Ehhez kapcsolódnak a kontrollerek (joystick, gamepad) vezetékes vagy vezeték nélküli technológiával. Ma már megszokott, hogy a játékkonzolok segítségével csatlakozhatunk az internetre is, ahol különféle játékokat játszhatunk, ill. tölthetünk le (Cloud). Ilyen konzolok pl. a Playstation 4 Pro a Sonytól, Xbox One S a Microsofttól vagy a Wii U a Nintendótól, melyet oficciálisan már nem árulnak. 
  • Hordozható játékkonzolok – kézi játékkonzolként is ismerhetjük őket. Hordozhatóak, így bárhol könnyedén szórakozhatnak velük, ahová csak mennek. Maga a konzol egy tabletre vagy nagyobb mobiltelefonra emlékeztet. Alapvetően a hordozható játékkonzol játszásra lett kifejlesztve. Ahhez van hozzáigazítva a konzol teljesítménye is. A kézi játékkonzolok memóriakártyával is rendelkeznek. Az alap memóriát némelyiknél ki is lehet bővítnei. 

Hordozható játékkonzol

Játékkonzol csak gyerekeknek? 

Ez már rég nem igaz! Lehet, hogy csodálkozni fognak, de egy átlagos játékkonzolt használó játékosnak 27 - 30 év az átlag életkora. Tehát csemetéink kisebbségnek számítanak. A játékkonzol egy nagy népszerűségnek örvendő berendezés. A számítógépekkel ellentétben a játékkonzolok kizárólag játszásra szolgálnak, így pontosan meg lehet határozni a játékosok számát. Az USB például a játékosok 70% játékkonzolon játszik. 

Tehát a játékkonzol nem csak gyerekek kezébe való. Az idősebb játékosok körében nagy népszerűségnek örvendenek a sport játékok, mint a FIFA, NHL vagy a küzdősportok, mint az UFC (MMA) és a WWE (wrestling). Nagyon elterjedtek a katonai, ill. az online RPG játékok is, mint a Call of Duty, Gears of War, Battlefield stb. 

A játékkonzol összeköttetése 

A játékkonzolt szükséges hozzákapcsolni egy vizuális forráshoz (berendezéshez). A Sony Playstation 4 Pro-t vagy az Xbox One S-t HDMI kimenet segítségével monitorhoz vagy TV-hez kapcsoljuk. A klasszikus Nintendo ilyen kimenettel nem rendelkezik, ezért adaptert is kell vásárolnunk. Az új generációs Nintendo Wii U esetében, viszont már nincs ilyen probléma. 

Gamepad a játékkonzolhoz

Az összeköttetéssel a berendezést irányító elemek is összefüggésben állnak. A gamepad az alap, amely a csomagolás részét képezi. Általában egy kontrollerlől van szó, ezért ha a játékkonzolt többen szeretnék használni egyszerre, akkor szükséges még egy kontroller vásárlása. Egy Gamepad a Playstation 4 Pro-hoz – Sony Dualshock 4 V kb. 11 500 Ft-ba kerül. Az Xbox One S-hez pedig 12 500 Ft-ért találnak kontrollert. Ezek lehetnek vezetékesek vagy vezeték nélküliek. 

Internetkapcsolat

Attól függetlenül, hogy milyen típusú játékkonzolt választunk, mindegyiknél van lehetőségünk rákapcsolódni az internetre Wifi segítségével. Szörfözhetünk az interneten és a Cloud tárhelyhez is hozzáférhetünk, melyet a gyártó biztosít be. Segítségével válogathatunk a játékok, filmek és egyebek közül. 

A játékkonzolok összehasonlítása

A legegyszerűbb, ha összehasonlítjuk az egyes konzolokat és mindenki eldöntheti, melyik a neki legmegfelelőbb. Általánosságban véve a konzoloknak három fő gyártójuk van: Microsoft, Sony, Nintendo.

Melyik játékkonzol a legjobb? Itt két óriás harcol. Playstation 4 Pro a Sony-tól és az Xbox One a Microsoft-tól. Mindenki mást részesít előnyben. Butaság lenne azt állítani, hogy az egyik konzol kimondottan jobb, mint a másik! Itt valóban nehéz a döntés. Valamelyik paraméternél az Xbox One győzedelmeskedik, máshol a Playstation. Összehasonlításunk reméljük útmutatást ad majd Önöknek. 

Playstation 4 Pro vs Xbox One S

Teljesítmény/Grafika

E paraméter esetében kijelenthetjük, hogy a Sony van a csúcson. A PS 4 Pro játékkonzol előző verziójához képest nagy előrelépést tett, már ami a grafikai chippet illeti (1,84 TFLOPS-ről 4,2 TFLOPS-re). Ez nagy mértékben befolyásolja a grafikát és a játék folytonosságát is. Ebben az esetben az Xbox One húzza a rövidebbet. A PS 4 Pro játékkonzol minden probléma nélkül megbirkózik a 4K felbontással, míg az Xbox One az alacsonyabb teljesítmény miatt erre nem képes. Természetesen ezt a különbséget észre sem veszik, amennyiben nem rendelkeznek 4K felbontású TV-vel. 

Itt megemlíthetjük, hogy mindkét játékkonzol a HDR kiterjesztést támogatja, amely bebiztosítja a játék folyamatosságát. A PS 4-nek ebben az esetben az az előnye, hogy a magasabb teljesítménynek köszönhetően magasabb képfrekvenciát képes bebiztosítani. Néhányan megemlítették, hogy az Xbox One is képes 4K minőségre, de kizárólag mint Blu-ray lejátszó. 

Playstation 4 játékkonzol

Memória

Ebben az esetben egy olyan harcról van szó, amely soha nem ér véget. A memória összehasonlítása nem egyszerű feladat. A PS4 Pro 8 GB-os GDDR5 memóriával, ill. 1 GB lassabb DDR3 memóriával rendelkezik, melynek köszönhetően nő a virtuális memória, amivel a konzol dolgozik. Ezzel ellentétben az Xbox One S 8 GB, lassabb DDR3 memóriával rendelkezik. Úgy tűnik, hogy a PS4 Pro ebben az esetben is jobban teljesít. 

Tárhely

Ez sokak számára lényegtelen faktor, hiszen a tárhelyet mindig ki lehet bővíteni külső HDD-vel. Az Xbox One 8 GB eMMc NAND Flash tárhellyel rendelkezik, mely 1 vagy 2 TB tartalom tárolására alkalmas. A PS4 Pro sem marad le, hiszen 1 TB kapacitású tárhellyel rendelkezik. 

Xbox One S játékkonzol

Tartozékok

A PS4 Pro vásárlásánál alap tartozék egy gamepad, mikrofonos fejhallgató és egy USB/HDMI kábel, ill. a használati útmutató. Az Xbox One S vásárlóit megörvendezteti egy gamepaddel, mikrofonos fejhallgatóval és érzékelővel a Microsfot Xbox One Kincet 2.0-höz. Vigyázat, a Kinect-et Önöknek kell megvenni! A PS4 Pro esetében természetes a virtuális valóság, Playstation Move, mozdulatokkal történő irányítás. De ezeket a kiegészítőket szintén meg kell vásárolni. 

Herné tituly

Microsoft vs Sony v tomto prípade ponúkajú vlastnú medicínu. Každý jeden zaujme hernými titulmi, ktoré si občas môžu vzájomne závidieť. Pri Xbox One S je to napríklad titul Crackdown, Forza či Gears of War. Na druhej strane barikády je slávny Killzone Shadow Fall, Horizon alebo God of War.

Nintendo Wii U

Ennek a játékkonzolnak az előzőkkel összehasonlítva sokkal kisebb a grafikai teljesítménye. A régi Wii-vel ellentétben új kontrollerrel érkezik. A klasszikus gamepad helyett, egy olyan kontrollert kapnak, melynek mindkét felén gombok vannak és egy kicsit a tabletekre emlékeztet. Előnye az, hogy rendelkezik HDMI kimenettel. Az irányítást a 6 hüvelykes érintőképernyő és mozgásérzékelő segítségével végezhetjük el. Néhány játékot akár magán a kontrolleren is játszhatunk, anélkül, hogy rákapcsolódnánk a TV-re.

Nintendo Wii U játékkonzol

A Nintendo már rég nem foglalkozik a konkurenciával és a játékosságra koncentrál. A Wii segítségével rengeteg játékhoz hozzáférhetünk. Találhatunk itt klasszikus játékokat, mint a Zelda, Donkey Kong vagy a Mario, melyeket soha nem lehet megunni! Sajnos ennek a konzolnak csak kicsi, 8 GB-os memóriája van. A vásárlásnál erre figyeljenek oda! A Nintendónál általánosan véve hiányoznak az érdekesebb játékok és teljesítménye sem hibátlan. 

Hordozható játékkonzolok – kézi játékkonzolok

A hordozható játékkonzolok kitűnő társnak bizonyulnak hosszú utakra és hosszú órákon keresztül bebiztosítják szórakozásunkat. Első sorban a méretük a prioritás, hiszen ez teszi lehetővé, hogy zsebre vágják és menjenek vele, ahová csak szeretnének. Ez a típus főleg a fiatalabb játékosok körében elterjedt, de az idősebbek is előszeretettel használják. Bemutatjuk Önöknek a legjobb kézi játékkonzolokat. 

Kedvelt termékek

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 27.05.2019
A cikk értékelése:
(92%)

V tejto kategórií nájdete aj:

 A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Vásároljanak egy olyan rollert, amely a leginkább tetszik...

A legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a BoschA legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a Bosch

A legfontosabb, hogy kiválasszuk a megfelelő szalagcsiszolót, amely teljesíti az elvárásainkat. A vélemények, értékelések és tesztek alapján kiválasztottuk Önöknek a legjobb modelleket,...

Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk

Amennyiben szép külsőt, minőségi anyagot és egy olyan szettet keresnek, amelynek köszönhetően teljes lesz konyhájuk felszereltsége, akkor válasszák a Delimano Stone Legend CopperLUX-ot!...