A legjobb gőztisztítók - A vélemények és a tesztek segítenek választani

A legtöbben akkor szeretnének gyorsan egy gőztisztítót vásárolni, ha olyan szennyeződéssel találják szembe magukat, amivel sehogy máshogy nem tudnának megbirkózni. A gőztisztító egy nagyon megbízható segédeszköz, amelyet a helyiségek vagy tárgyak általános tisztításához, de nagytakarításhoz is használhatunk.

Kitűnő Karcher gőztisztító

A gőztisztító nagyobb felületek takarításakor is hatékony. Használhatjuk beltéren vagy kültéren is, ráadásul vegyszerek nélkül takaríthatunk vele! Mit is csinál valójában a gőztisztító? Melyek a fontos paraméterek, melyekre figyelni kell a választás során? Mikor hasznos egy gőztisztító? Ezek mellett a tesztek eredményei alapján bemutatjuk a legjobb gőztisztítókat a piacon! 

Hogyan válasszunk gőztisztítót? 

Mint minden berendezésnek, a gőztisztítónak is van egy bizonyos célja. Ezért vásárlás előtt meg kell fontolni, hogy mire szeretnénk használni. Egy olyan gőztisztítóra van szükségük, amely kitisztítja a csempét és a csempe közti fugát a fürdőszobában, esetleg olyanra, amely segít megszabadulni a makacs kosztól az egész lakásban? Akkor mindenkképpen örülni fognak egy ilyen berendezésnek! 

A gőztisztító általában megbirkózik a vízkővel, megszáradt festékkel, de akár a zsíros foltokkal is! Tisztíthatnak vele ablakot, tükröt, ruhát, rozsdamentes acél eszközöket vagy párnázott bútorokat. Kitűnő eszköz fertőtlenítésre is! A forró párának köszönhetően rengeteg baktériumot és mikroorganizmust pusztít el. 

Amennyiben valóban nagy felületeket szeretnének tisztítani a gőztisztítóval, akkor válasszanak ipari gőztisztítót kimondottan medencék, padló vagy nagy helyiségek tisztítására. Ebben az esetben nagyobb teljesítményű és több funkcióval rendelkező berendezésre lesz szükségük. 

Multifunkciós gőztisztító padlóra és a fürdőszobába

Klasszikus vagy multifunkciós gőztisztító?

A klasszikus megnevezés a gőztisztító esetében azt jelenti, hogy a berendezés forró gőzt állít elő, aminek köszönhetően a kevésbé hozzáférhető helyeket is ki tudjuk tisztítani. A gőzt a fúvókák (kefe, szivacs...) segítségével adagolja, melynek köszönhetően megtisztíthatják a szükséges helyeket, tárgyakat vagy felületeket. 

A multifunkciós gőztisztítók rendelkeznek a szívás és a fújás funkciójával si. Ezt pl. az ablakok tisztításánál használhatják ki. Természetesen egy klasszikus gőztisztítóval is meg tudják takarítani az ablakot vagy az üveget, de a szívás funkciója nélkül a koszt nem tüntethetik el teljesen. 

Teljesítmény

Éppen a teljesítény tükrözi azt a két kritériumot, melyek meghatározzák a gőztisztító hatékonyságát. Elsősorban a hőmérsékletről van szó, tehát, hogy mennyire képes a berendezés felmelegíteni a vizet. A forró gőz hőfokának nem kellene kevesebbenek lennie, mint 130°C. 

Pontosan ezért fontos a következő faktor is, mégpedig a a gőz mennyisége, tehát nyomása. Maga a teljesítmény Watt-ban van megadva. Egy ideális gőztisztító teljesítménye több mint 1200 W. Az alacsonyabb érték miatt a gőz hőfoka és nyomása is kevesebb lehet. 

A teljesítmény szorosan összefügg a gőz nyomásával. A nyomás mértékegysége a bar. Az átlagos gőztisztítók esetében értéke 1,5 - 3 bar között van. 

A súly és a tartály térfogata

A gőztisztító súlya természetesen a berendezés méretétől és tartozékaitól is függ. Néhány modell megfelelő kézbe is, ezek az ún. kézi gőztisztítók, amelyek egyszerűen felmelegítik a vizet és ugyanolyan hatékonyak, mint a klasszikus gőztisztítók. Ezzel függ össze a víztartály mérete. 

A tartály általában a berendezés típusától függ. A térfogata 0,2-től 3 literig terjedhet. Ettől nagyobb tartállyal az ipari gőztisztítók rendelkeznek, melyeket gyári környezetben használnak. 

Víztartály a Karcher SC3-ban

Fúvókák és a vezeték hossza

A vezeték hossza ne legyen rövidebb 2 méternél. Hosszabb vezetékkel könnyebb dolgozni és jobban tudnak mozogni a területen. Mindenképpen gondoljanak a fúvókákra és kiegészítőkre. Ezeknek köszönhetően változtathatják a gőz intenzitását az alapján, hogy milyen anyagon vagy milyen helyiségben tisztítanak. 

A gőztisztító kitűnő segédeszköz, ami segít rendben tartani a háztartást vegyszerek nélkül, így biztonságos is! A gőztisztító használata megkönnyítheti a takarítást, ráadásul a fertőtlenítésben is segít, így környezetünk tökéletesen tiszta lesz. 

A legjobb gőztisztítók a tesztek alapján

Hogy ne csak teoretikus síkon maradjunk, bemutatunk négy, általunk kiválasztott gőztisztítót, melyek minden elvárást teljesítenek. A minőség és a vásárlók elégedettsége alapján választottunk. Az értékelések, tapasztalatok és vélemények alapján könnyen meg lehet tudni, melyik a legjobb gőztisztító. Az ár-érték arány alapján ezeket a modelleket választottuk ki Önöknek. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 29.08.2019
A cikk értékelése:
(87.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

 A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Vásároljanak egy olyan rollert, amely a leginkább tetszik...

A legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a BoschA legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a Bosch

A legfontosabb, hogy kiválasszuk a megfelelő szalagcsiszolót, amely teljesíti az elvárásainkat. A vélemények, értékelések és tesztek alapján kiválasztottuk Önöknek a legjobb modelleket,...

Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk

Amennyiben szép külsőt, minőségi anyagot és egy olyan szettet keresnek, amelynek köszönhetően teljes lesz konyhájuk felszereltsége, akkor válasszák a Delimano Stone Legend CopperLUX-ot!...