A legjobb bluetooth hangszórókat a JBL gyártja

A függetlenség valószínűleg olyan dolog, amit mindenki el szeretne érni. Ebben az esetben viszont nem egy állapotról van szó! A hordozható bluetooth hangszórókról beszélünk, amelyek segítségével bárhová könnyedén magukkal vihetik kedvenc zenéjüket. 

Bluetooth hangszóró és okostelefon

Remek érzés, ha nem függünk az elektromos hálózattól. A bluetooth hangszóróknak köszönhetően a zenét elvihetik akár az erdőbe, a nyaralóba vagy a sátorba. Annak érdekében, hogy könnyebben tudjanak dönteni egyszerű útmutatást adunk Önöknek azt illetően, hogy mire figyeljenek a vásárlás során. Bemutatjuk a piacon található legjobb bluetooth hangszórókat. 

A használat célja és helye

Amennyiben egy bluetooth hangszóró vásárlását fontolgatják, akkor valószínűleg pontosan tudják, hogy mire szeretnék használni. Nagyon sok helyen kihasználható egy vezeték nélküli audio rendszer. Pl. otthon, a kertben, a természetben vagy az utakon. 

Ha a hangszórót nehezebb körülmények között szeretnék használni, ahol sok a por vagy a nedvesség, akkor érdemes ellenálló hangszóróra spórolni, mint a IPX 6 vagy az IPX 8. Átlagos ellenállasú az IPX 4. Ez ellenáll a kisebb ütéseknek és eséseknek. Az előbb említett IPX 7 - 8 kibírja a vízbe merítést is, de nem ez az elsődleges rendeltetése. 

A bluetooth hatótávolsága 

Manapság már megszokott, hogy a bluetooth hatótávolsága legalább 10 méter. Természetesen ez a maximális érték és jó tudni, hogy a távolság meghatározza a hangátvitel minőségét. 

Okostelefonnal párosított bluetooth hangszóró

A bluetooth jel különféle értékű lehet (4.00 - 4.1). A legjobb az, ha a hangszóró bluetooth értéke megegyezik vagy esetleg kisebb, mint a berendezés (telefon, notebook) értéke, amihez kapcsolódni szeretnénk. 

A bluetooth frekvencia kiterjedése

Ez a paraméter határozza meg a hang minőségét. Hertzben tüntetik fel. A felső és az alsó határt szokták feltüntetni. Minél nagyobb ez az intervallum, annál jobban képes az eszköz dekódolni a jelet, így annál jobb a hang minősége. Találkozhatunk pl. 62 Hz – 20 000 Hz kiterjedéssel. 

A hangszórók száma

A hangszóró tulajdonképpen a hangfal agyaBefolyásolja a hang minőségét. Lényegében a hangszóró határozza meg a végleges audio formáját. A hangszóró mérete és mennyisége általában a hangfal méretéből adódik. A kisebbek általában egy (30 - 40 mm-es) hangszóróval, míg a nagyobb hangfalak, melyeknek nagyobb a teljesítményük is általában legalább két hangszóróval rendelkeznek. 

A töltés gyakorisága

Egy töltéssel általában 3 - 20 órát bír ki a készülék. Olyan bluetooth hangszórók is léteznek, melyek még ennél is többet bírnak! Ezt általában az akkumulátor kapacitása befolyásolja. Általában micro USB segítségével kell feltölteni, de power bankot is használhatunk. 

A bluetooth hangszóró töltése micro USB-n keresztül

A nagyobb hangszórókat akár elektromos hálózatra is rákapcsolhatjuk, ha esetleg lemerülnének.  

A hangszóró teljesítménye

Valaki számára ez a legfontosabb adat. Léteznek kicsi, vezeték nélküli hangszórók 3 W teljesítménnyel. Találkozhatunk 10 Wattos hangszórókkal is, de ha a minőséget keresik és hangosan szeretnének zenét hallgatni, akkor a nagyobb, 20 Wattos hangszórókat ajánljuk figyelmükbe! 

A legjobb bluetooth hangszórók

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.08.2019
A cikk értékelése:
(89.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

 A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Vásároljanak egy olyan rollert, amely a leginkább tetszik...

A legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a BoschA legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a Bosch

A legfontosabb, hogy kiválasszuk a megfelelő szalagcsiszolót, amely teljesíti az elvárásainkat. A vélemények, értékelések és tesztek alapján kiválasztottuk Önöknek a legjobb modelleket,...

Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk

Amennyiben szép külsőt, minőségi anyagot és egy olyan szettet keresnek, amelynek köszönhetően teljes lesz konyhájuk felszereltsége, akkor válasszák a Delimano Stone Legend CopperLUX-ot!...