A gyerekek imádják a habszivacs puzzle szőnyeget! Véd az esésektől és a hidegtől

A játék nagyon fontos a gyermekek számára. Azon keresztül ismerkednek meg a világgal, fejlesztik motorikus képességeiket és fantáziájukat. Már kiskoruktól kezdve érdeklődnek a különféle tárgyak iránt és felfedezik a környezetükben lévő tárgyakat. 

A legszebb habszivacs puzzle

Ez az egyik fő oka annak, hogy annyi fajta játszószőnyeg közül lehet választani. A habszivacs puzzle szőnyeg több okból adódóan is ideális a gyermekek számára. 

Kedvelt habszivacs puzzle szőnyegek

A habszivacs szőnyegek és a gyermek fejlődése

A habszivacs szőnyeg egy hasznos, vidám és játékos kiegészítő a gyerekszobába. Nem csak dekorációként szolgál, de védi a gyermeket a hideg ellen és játék közben fejleszti a  képességeit is. A különböző érzékek és képzelőerő fejlesztése mellett a habszivacs puzzle segítségével a gyermekek a formákat is megismerik és gyakorolhatják azok egymáshoz illesztését. 

A puzzle rugalmas és ellenálló anyagból készül, amely tompítja az eséseket és jó hőszigetelő, tehát védi a gyermeket a megfázástól. A habszivacs puzzle nagyon könnyű, könnyen szétszedhető és összerakható. Akár már a gyermek születésétől kezdve használható. 

Puzzle szigetelésként

Az első hat hónap alatt a gyermekek megtanulják irányítani saját izomzatukat, észleik és kiadnak különféle hangokat. A környezetükben lévő dolgokkal úgy ismerkednek meg, hogy a szájukba veszik őket, mosolyognak, megfordulnak és megtanulják tartani a fejüket. A habszivacs puzzle ebben az időszakban nagyon sokat segíthet, hiszen a szőnyeg hőszigetlő hatású, ezért a gyermek nyugodtan eltölthet rajta hosszabb időt is. 

A legminőségibb habszivacs szőnyegek

A következő hat hónapban elkezdenek aktívabban mozogni. A színes puzzle motiválja a gyermeket környezete felfedezésére. Érdeklődik a habszivacson lévő motívumok iránt és figyelemmel követi őket. 

Az egy és két éves gyermekek kezdetben kicsit bizonytalanul, de később nagy örömmel járkálnak érdekesebbnél érdekesebb helyekre. A habszivacs tompítja az eséseket, ezért szinte bármilyen aktivitást végezhetnek rajta. Ebben az időszakban sok dolgot fedeznek fel a gyerekek, ezért érdemes beszerezni pár egyszerűbb játékot is. Ebben a korban a gyermek már tud segíteni a szőnyeg elrakásában és különböző felhasználási módokat is ki szoktak találni. 

A habszivacs puzzle előnyei

Amennyiben egy habszivacs puzzle szőnyeg vásárlását fontolgatják, akkor először mindenképpen a minőséget kell figyelembe venni! A gyermek biztonsága a legfontosabb, ezért kerüljék el az olcsó, kínai gyártású szivacsokat és inkább vásároljanak megbízható forrásból! A habszivacs puzzle szőnyegnek megfelelően puhának, de kellőképpen szilárdnak is kell lenniük, hogy védjenek az esésektől és megfelelően ellássák hőszigetelő funkicójukat is. 

Habszivacs puzzle gyerekeknek

Mivel a puzzle lényege az összerakás, ezért fontos, hogy a gyermeknek legyen lehetősége a különböző lehetőségek kipróbálására. Ezek a habszivacs szőnyegek egyáltalán nem drágák - az olcsóbbak már kb. 3000 forintért megvásárolhatóak. 

A habszivacs puzzlenek nem feltétlenül kell szőnyeg méretűnek lennie, hiszen kisebb kivitelezésben is megvásárolható. A klasszikus kirakós persze a legkisebbek számára veszélyes lenne (eltörhet, ill. a részek nagyon kicsi, ami fulladást okozhat), de a habszivacsból készült puzzle kitűnő választásnak bizonyul. A kisebb puzzle inkább nagyobb gyermekek számára megfelelő. Mindkét esetben olyan játékról van szó, amely biztonságos, nem káros az egészségre, tartós és könnyen tisztítható. 

A habszivacs puzzle mintázata

A habszivacs puzzle mintázata lehet semleges, mint pl. az ABC vagy az állatok. A boltok polcain fiús és lányos mintázatú habszivacs puzzlet is talállhatnak. A fiúk az autókat, utakat és városokat részesítik előnyben, míg a lányok a mesés motívumokat kedvelik. 

Kedvelt habszivacs puzzle

Hercegnők, autók, állatok, városok, várak vagy dinoszauruszok? Választhatnak az szerint, hogy mi iránt érdeklődik leginkább gyermekük! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.02.2021
A cikk értékelése:
(90.8%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk játékrobotot? Keresettek a irányítható állatkák és robotok Hogyan válasszunk játékrobotot? Keresettek a irányítható állatkák és robotok

Már a legkisebb gyerekek is egy játékrobotról álmodoznak. Vásárláskor érdemes figyelembe venni a gyermek képességeit és életkorát. Ne siettessék a dolgokat, hogy a játék valóban...

Hogyan válasszuk ki a legszebb asztali vagy fali lámpát a gyerekszobába? A vetítőlámpa nagyon népszerű!Hogyan válasszuk ki a legszebb asztali vagy fali lámpát a gyerekszobába? A vetítőlámpa nagyon népszerű!

A gyerekek sokszor félve alszanak el a szekrényben és az ágy alatt rejtőző szörnyek miatt. Segítsék át gyermeküket ezen a nehéz időszakon egy éjszakai lámpával! 

A legjobb játékok gyerekeknek 1 éves korig? A zenélő játékok és a kiságyforgók a legkisebbek tetszését is elnyerik! A legjobb játékok gyerekeknek 1 éves korig? A zenélő játékok és a kiságyforgók a legkisebbek tetszését is elnyerik!