A Delonghi Ecam 22.110 B értékelése - a legkeresettebb automata kávéfőző

Sokak kezdik a napjukat egy csésze finom kávéval. Eszpresszó, cappuccino vagy ízletes latte. Mindenkinek megvan a saját kedvence. Az automata kávéfőzőknek köszönhetően otthon is mindig olyan kávét ihatunk, amilyenhez éppen kedvünk van. 

DeLonghi kávéfőző

A DeLonghi ECAM 22.110 B egy, azon kávéfőzők közül, amelyek képesek erre. Mi most pont ezt a modellt fogjuk letesztelni. Hogyan teljesített? Milyen erősségesi voltak, ill. hol okozott csalódást? Olvassák el a következő értékelést!

A DeLonghi a minőséget képviseli

A legtöbb kávékedvelő tudja, hogy a DeLonghi híres az automata és félautomata kávéfőzőiről. 1992 óta több modelljük is megjelent a piacon. Az ECAM az előző széria, az ESAM feljavított változata. A DeLonghi ECAM 22.110 B a modernizált kávéfőzők közé tartozik, amely a részleteken is tökéletesen észrevehető. Minőségi kidolgozás és minőségi kávé. Olvassák el, hogyan teljesített a mi tesztünkön ez a kávéfőző. 

Mit kínál a DeLonghi?

A használati utasítás egyszerűen hangzik. Válasszák ki a kívánt kávé fajtáját, nyomják meg a gombot és élvezzék a finom kávét. Ez a teljesen automata kávéfőző elegáns külsőt öltött. Fekete műanyag és rozsdamentes acél borítja. Kinézetre ezért minden konyhába és irodába illik. Amennyiben párban szoktak kávézni, akkor jó, ha két kávékifolyóval rendelkező kávéfőzőt választanak. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre két kávét készítsenek. Egy igazi olasz eszpresszót akár friss tejhabbal is ihatnak. A kávéfőző habosító fejjel is el van látva. A DeLonghi tetején a csészék számára és van hely. A kávékifolyó alá maximum 14,2 cm magas pohár fér el. 

Extra lágy vagy extra erős? A DeLonghi Ecam 22.110 B-vel 5 fokozaton állíthatják a kávé intenzitását. Frissen őrölt kávéból is készíthetik italukat. A kávébabot egy acél őrlő darálja le, amelyen 13 fokozaton állíthatják a kávé őrlésének finomságát. A daráló nagyon csendes és a hermetikusan zárt edény garantálja a kávé frissességét. A kávébab tárolására szolgáló edény maximum 250 g kávé tárolására alkalmas. Az Espresso DeLonghi segítségével az őrölt kávét át is gőzölhetik, mellyel mégtöbb aromát és ízt nyerhetnek. Ebbe a tartályba 6 - 14 g kávé fér, tehát egyszerre akár két kávét is készíthetnek. 

Eszpresszó kávéfőző

Az automata kávégép teljesítménye 1450 W és 15 bar nyomás uralkodik benne, így működése nagyon ökologikus. Természetesen az energiatakarékos üzemelés funkciója is elérhető, mint ahogy az automatikus kikapcsolás is. A kávé mennyiségét, hőmérsékletét és a víz mennyiségét is szabályozhatják. A kijelző mutatja az időt és a tartályban található víz mennyiségét, melynek térfogata 1,8l. A vízkő lerakódása nem fenyeget! A kavéfőző az automatikus vízkőtelenítés és öblítés funkciójával is rendelkezik. A víz keménysége is állítható. 

A Rapid Cappucino üzmmód is sokat segíthet, mely során a kávégép nem kapcsol ki, tehát mindig készenlétben van. Ennek köszönhetően nem kell a vizet újra felmelegíteni, hanem egymás után készíthetik a kávékat. A csomagolás pót vízszűrőt, vízkeménység ellenőrzőt és őrölt kávéra szolgáló mérőkanalat is tartalmaz. Ezt mindet megkaphatják a DeLonghi ECAM 22.110 B-vel nagyon kedvező áron, kb. 100 ezer forintért. 

Lenyűgözött!

Kezdjük apránként. Mindenképpen értékelni kell a kellemes dizájnt, amely már első ránézésre feltűnik. A kompakt dizájn azonban nem csak a kinézetről szól, hanem a súlyról, méretekről és a kidolgozásról is. Kilenc kilogramm egyáltalán nem túlzás. A víztartály utántöltése és a tárolóedény időnkénti tisztítása is könnyen megy. 

A többi automata kávéfőzővel összehasonlítva vezérlése nagyon egyszerű. A jelzések és vezérlők jól ki vannak dolgozva és logikus az elrendezés is. Nem lesz szükségük speciális gombnyomás kombinációk memorizálására. Amennyiben valami nem teljesen érthető, akkor biztosan választ lelnek rá a használati utasításban. 

Kávébab tárolására szolgáló tartály

A csendes üzemelés nagyon meglepő volt. Még akkor is, amikor a kávé darálása történik egyáltalán nem adik ki a kávéfőző zavaró zajt. A kávébabot pontosan a kiválasztott adag alapján őrli le. Erről ne feletkezzenek meg! A kávé intenzitásának és a víz menyniségének kiválasztása lehetővé teszi, hogy pontosan olyan kávét ihassanak, amilyet szeretnének. 

A gőzölő funkciónak, mely során a ledarált kávé át van gőzölve érezhető hatása van. Azokkal a versenytársaival szemben, amelyek ezzel a funkcióval nem rendelkeznek sokkal finomabb kávét ihatunk gazdagabb habbal. Ha már a habnál tartunk, akkor fontos megemlíteni, hogy a tejhabosító megbízhatóan működik. Egy kis időbe beletelik, amíg megszokják a helyes használatot, de pár próbálkozás után bárki olyan minőségi lattét képes csinálni, mint a kávézókban. 

Delonghi kávéfőző ECAM 22.110 B

Végül a legfontosabb - a kávé. Minden vele készített kávé kitűnő zamattal rendelkezett. A tesztelés két hónapja alatt egyyszer sem fordult elő, hogy a kávénak más íze lett volna, mint a legelső alkalommal. Amennyiben erősebb kávét szerettünk volna, akkor nagyobb adag kávét állítottunk benű. Mindegyik elkészített kávé intenzív ízű és aromájú voltKávébabobt és előre őrölt kávét is használtunk. 

Mindig van lehetőség a tökéletesítésre

Semmi sem tökéletes, de nincs sok mondanivalónk a negatívumokkal kapcsolatban. Amennyiben tökéletességre vágynak, akkor egy kicsit hiányolhatják a csésze melegítésének funkcióját. Ugyan a csészékre van hely, de a melegítésük nem lehetséges. Laikusként sokan azt is elvárnák, hogy a berendezés teljesen egyedül készítse el a lattét, de meg lehet barátkozni a gondolattal, hogy saját kezűleg kell felhabosítanunk a tejet. 

A DeLonghi kávéfőző felszereltsége

Egy kisebb negatívum a tárolóedényben lévő kávé mennyiségének jelzésének hiánya. Nem mindig jut eszébe az embernek ellenőrizni a rendelkezésre álló kávé mennyiségét. Amikor a tároló üres, akkor a daráló üresen kezd őrölni, ezért érdemes rendszeresen újratölteni a kávét. Ezzel az általunk észlelt negatívumok sorának vége is. 

Végső értékelés

A DeLonghi ECAM 22.110 B a legjobb automata kávéfőző közé tartozik. Amennyiben naponta 2 - 3 csésze kávét szoktak inni, akkor egy ilyen berendezés vásárláa mindenképpen megéri. A 100 ezer forintos befektetéssel biztosan spórolhatnak, hiszen nem kell a kávézókban költeniük a pénzüket. A DeLonghi még a tapasztalt barista által készített kávéval is felveszi a versenyt. A berendezés kivitelezése nagyon stílusos és igényes, ráadásul minden konyhába vagy irodába passzol. Ezzel a kávéfőzővel pénzt és időt is spórolhatnak. A DeLonghit tehát mindenképpen pozitívan értékeljük és mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Végső értékelésünk 9/10. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 01.06.2020
A cikk értékelése:
(89%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A Xiaomi Mi Robot Vacuum értékelése - a legjobb robotporszívó?A Xiaomi Mi Robot Vacuum értékelése - a legjobb robotporszívó?

Már biztosan hallottak a robotporszívókról. A Xiaomi Mi Robot Vacuum minden elvárást felülmúl! Tudják meg, hogyan teljesített az értékelések alapján!