A Concept SO1020 GOBI 9 gyümölcsaszaló értékelése. Véleményezzék Önök is!

Az aszalók egyre jobban kezdenek elterjedni a köztudatban. Ennek oka főleg az, hogy az élelmiszer otthoni szárítása több előnnyel is jár. Biztosak lehetnek benne, hogy nem használnak tartósítószert és más kémiai anyagokat. 

Concept GOBI 9 gyümölcsaszaló

Otthoni aszalással megőrizhetik az élelmiszerekben lévő vitaminok 80%-át. A zöldségek, gyümölcsök, gombák és más élelmiszerek szárítása tehát sok pozitívummal jár. Leteszteltük a Concept Gobi 9 aszalót. Hogyan teljesített?

Megnevezés Értékelés Részletek
Concept SO1020 GobiTermék mutatása
 

Miért éppen a Concept SO1020?

Az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak az aszalók, ezért több gyártó termékei közül válogathatunk, melyek eltérnek a térfogatot és a funkciókat illetően is. Mi úgy döntöttünk, hogy a Concept cseh gyártó SO1020 modelljét fogjuk letesztelni. Már több elismerést is kapott, tehát ha a mi tesztünkön is jól teljesít, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni!

Alapvető funkciókat kínál

A Concept Gobi 9 SO-1020-at nagy kapacitásúnak lehet nevezni. Ennek egy egyszerű oka van. A konkurens modellekkel ellentétben 9 szinten lehet rajta szárítani, ami sokkal több alapanyag felhasználását teszi lehetővé. Gyümölcs, zöldség, gomba, hús vagy hal szárítása. Ez az aszaló szinte bármivel megbirkózik!

Gyümölcs szárítása az aszalóban

Az aszaló alsó részén egy 245 W teljesítményű fűtőtest található. Természetesen a hőszabályozás sem hiányozhat! 8 fokozat közül lehet választani. A hőmérséklet egy fokozat növelésével 5 °C-ot emelkedik. A hőfok tehát 35-től 70 °C-ig terjed. A fűtőtest gondoskodik a szárításról, míg a ventilátor az egyenletes hőeloszlatásért felelős. A Concept Gobi 9 segít megőrizni az élelmiszerekben megtalálható vitaminok 80%-át! A szitákat mosogatógépben is tisztíthatjuk. A túlmelegedést és a rövidzárlatot egy biztosíték akadályozza meg. Az aszaló egyáltalán nem kombinálja túl a dolgokat, ezért egyszerű a vezérlése. Egy gonbnyomással be- és kikapcsolható. Ezen kívül már csak a hőfok beállításával kell foglalkozni. 

A Concept minket is meggyőzött

Be kell vallanunk, hogy eddig nem igazán érdeklődtünk a gyümölcsaszalók iránt, de amióta kipróbáltuk, egy valódi tradició vált belőle. Hogy miért? Mert az otthoni gyümölcsaszalással bárki megbirkózik! Kicsit tartottunk a nagy zajkibocsátástól, de ez a modell nagyon csendes. 

A 9 emeletes térfogat nagy luxusnak számít! A különböző szintekre rakhatnak epret, mandarint, kivit és az aszalás gyors és tökéletes lesz! A gyártó nem komplikálta túl - vezérlés nagyon egyszerű! A teljesítmény tökéletes a térfogathoz viszonyítva! Mi gyümölcsaszalásra használtuk, de kipróbáltuk a gombát és a fűszernövényeket is! A Concept Gobi 9 mindennel ügyesen megbirkózott! A többi hasonló árkategóriában lévő aszalóval összehasonlítva minden fontos funkióval rendelkezik, ezért nincs ok arra, hogy ne ezt válasszuk! 

Egy kisebb fennakadás

Gyümölcs, zöldség vagy gomba aszalása, igen. Na de amikor húst vagy halat szeretnének szárítani, akkor bizony várniuk kell egy kicsit! Ezen a ponton kicsit lemarad a Concept. Hús és hal szárításához bizony valamivel nagyobb teljesítményre lenne szükség, ami sokkal hatékonyabb munkát eredményezne. Az olyan vizes zöldségek, mint pl. a cukkini vagy a tök is több időt vesz igénybe. Ez azonban teljesen megszokott! 

ConceptGOBI 9 gyümölcsaszaló

Amennyiben gyakran szeretnének húst vagy halat szárítani, akkor keressenek inkább egy nagyobb teljesítményű és nagyobb szitákkal rendelkező aszalót. A vezérlés nagyon egyszerű, persze jól jönne még pár külön program az adott élelmiszerek aszalására, amellyel időt lehetne spórolni.

Megnevezés Értékelés Részletek
Concept SO1020 GobiTermék mutatása
 

Befejezés

A Concept Gobi 9 volt az első aszaló, amit teszteltünk. Az értékeléseket és véleményeket figyelembe véve azonban nem látunk semmi kivetnivalót ebben az aszalóban. A visszajelzések pozitívak. A LED vagy LCD kijelző hiányát sem éreztük. Örültünk volna a már előbb említett programoknak a különféle élelmiszerek szárítására. Lényegében azonban nincs is rájuk nagy szükség, mivel a hőmérsékletet egyszerűen lehet szabályozni. A tesztelés után 8/10-re értékeljük ezt az aszalót. Ha egy kicsit nagyobb lenne a teljesítmény, akkor még elégedettebbek lennénk!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 23.08.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

A Rowenta Clean and Steam RY7557WH értékelése - jó minőségű gőzporszívó!A Rowenta Clean and Steam RY7557WH értékelése - jó minőségű gőzporszívó!

Leteszteltük a Rowenta Clean and Steam RY7557WH gőzporszívót! Hogyan teljesített és milyen értékelést kapott? Olvassanak tovább és tudjanak meg minden fontosat! 

A Kärcher WD 3 értékelése - többfunkciós porszívó remek áron!A Kärcher WD 3 értékelése - többfunkciós porszívó remek áron!

Ez a gyártó a porszívók kínálatában garantálja a minőséget. Több, mint három év használat után írtuk meg ezt az értékelést. Hogyan teljeseített a Kärcher?

A Bosch MUM4880 konyhai robotgép értékeléseA Bosch MUM4880 konyhai robotgép értékelése

A Bosch MUM 4880   a legkedveltebb konyhai robotgépek egyike. Milyen meglepő funkciói vannak és mely paraméterekben csalódtunk? Elégedettségünkről e cikkben olvashatnak.