A Rowenta Clean and Steam RY7557WH értékelése - jó minőségű gőzporszívó!

Az emberi természetből adódóan mindenki szeret otthon rendet és tisztaságot tartani. A takarítás egyik legfontosabb része a padló. A felmosás és felporszívózás általában nem tartozik a kedvelt tevékenységek közé. Most azonban egy olyan eszközt mutatunk be Önöknek, amely mindkét feladatot el tudja végezni, így nagy segítségünkre válhat! 

A Rowenta Clean and Steam RY7557WH értékelése

Leteszteltük a Rowenta Clean and Steam RY7557WH porszívót és gőzfelmosót. Milyen eredményt ért el? Olvassanak tovább! 

Először el szeretnénk mondani, hogy találtunk más hasonló termékeket is. A porszívó és a gőzfelmosó kombinációja nem keltett bennünk nagy bizalmat, de a Rowenta értékelései mégis meggyőzőek voltak. Nagyon érdekes volt az is, hogy egy különálló porszívó és gőzfelmosó helyett ez a berendezés egyben kínálja ugyanazokat a lehetőségeket. Ezzel helyet és pénzt spórolhatunk! A Rowenta Clean and Steam keltette fel leginkább az érdeklődésünket a multifunkciós porszívók közül, ezért úgy döntöttünk, hogy magunk is leteszteljük, mennyire hihetünk a pozitív értékeléseknek. Több mint két hónap otthoni használat után írjuk ezt az értékelést a termékről. A cikkből megtudhatják, hogy mennyire voltunk elégedettek vagy éppen csalódottak a termék teljesítményével. 

A lényeges paraméterek

Mint egy igazi vásárló a döntésem meghozása előtt alapos kutatásba kezdtem. Számításba vettem a technikai paramétereket, a funkciókat és a tartozékokat. A Rowenta bizony kellemes meglepetést okozott! Több dologgal is felkeltette az érdeklődésemet.  

A legfonotsabbal kezdem. A felmosás és a porszívózás a kombinált gőzfelmosók és porszívók legfonosabb funkciója. A Clean and Steam egy álló porszívó, amely ezt a két funkciót kitűnően alkalmazza több padló típuson is! Úgy van kifejlesztve, hogy hatékonyan dolgozik előre és hátrafele mozgás közben is. Ciklonos porszívóról van szó, amely nagyon hatékony. A gyűjtőedény kapacitása 0,4 liter. A szűrőt kb. félévente ajánlott cserélni. 

Rowenta Clean and Steam RY7557WH gőzporszívó

A gőztisztítás funkciója nagyon innovatív. Fontos, hogy a gőz miatt a felmosás során semmilyen vegyszert vagy tisztítószert nem kell használni! A Rowentán három szinten lehet szabályozni a gőz mennyiségét - minimum, médium, maximum. Ez egy nagyon higiénikus tisztítási módszer, amely elpusztítja a baktériumok 99%-át. Ez a porszívó allergiások számára és kisállatosoknak is megfelelő. A víz a berendezés bekapcsolása után 30 másodperccel már meleg is! A gőz készenlétéről azonban jelez is a porszívó. A 0,7 literes víztartály eltávolítható és a vízkőlerakódását gátló védi. Egy feltöltéssel kb. 40 percig takaríthatnak, de ezt persze befolyásolja a pára intanzitása is! 

A porszívó teljesítménye 1700 W. Zajkibocsátása 84 dB. A súly a víztartállyal együtt kb. 7 kg. A porszívó egy dokkoló állomással is rendelkezik, ami megkönnyíti a használatot. A vezeték hossza 7,5 m. A gyártó 10 évig garantálja a tartozékok elérhetőségét és a porszívó javíthatóságát. 

A Rowenta Clean and Steam TY7557WH-hez kapnak egy pót vízkőlerakódás gátlót, 3 darab felmosórongyot, egy alátétet, amire akkor tehetik a porszívó, amikor éppen nem használják, ill. egy tartót, amit a falra lehet szerelni és a porszívó megtartására szolgál.

Mi tetszett nekünk a Rowenta gőzporszívón?

A bevezetőben már elmítettem, hogy a vásárlásra főleg a porszívózás és a gőztisztítás kombinációja motivált. A Rowenta az időspórolásra fókuszál. Értékelem a hatékony porszívózást. A ciklon rendszer elbánik a szöszökkel, a szőrszálakkal és a nagyobb szennyeződésekkel is. A porszívót rendszeresen használtam. A gőztisztítás funkciója kellemes meglepetést okozott. Laminált padlón minden probléma nélkül eltüntette a kisebb foltokat és egy-két húzás után a megszáradt szennyeződéseket is! Csempe esetén azt ajánlom, hogy a maximumra állítsák a pára intenzitását. Rengeteg időt tudtam spórolni a porszívózással és felmosással. A víz gyors felmelegedése szintén nagyon praktikus. 

A Rowenta Clean and Steam RY7557WH gőzporszívó értékelése

A porszívónak a szőrszálakkal sem akadt problémája. Természetesen a porszívózás és a felmosás funkcióját egymástól függetlenül is lehet használni. Nagyon örültem a sok tartozéknak és a hosszú vezetéknek, amely megkönnyíti a használatot. A kiegészítők elérhetősége is kiváló. A legtöbb háztartási kellékeket árusító boltban vásárolhatunk hozzá szűrőt, vízkőlerakódás gátlót vagy felmosórongyot. 

Valakinek a 0,7 literes tárolóedény kicsinek tűnhet, de 100m2 feltakarítására bőven elegendő. A használatot a gumikerekek is megkönnyítik, amelyek óvják a padlót a sérülésektől. A gyűjtőedény könnyen eltávolítható. Egyszerűen ki lehet üríteni. 

Van gyengébben teljesítő oldala is...

Amennyibe halk porszívózáshoz vannak szokva, akkor nem a ciklonos porszívó lesz a legmegfelelőbb az Önök számára! Engem nem zavart, de a Rowenta mindenképpen a hangosabb porszívók közé tartozik. Negatívum, hogy hiányzik a szőnyegek tisztítására szolgáló porszívófej. Az eredeti fejjel a szőnyeget nem tudják megtisztítani, ezért mindeképpen szükségük lesz egy másik porszívóra is. A gyártó a szőnyegek tisztításáról egy szót sem ejt. A porszívót folyadékok felporszívózására vagy feltörlésére sem lehet használni! Az anyag valamennyit fel tud szívni, de nem annyit, mint amennyit várnánk! 

Kemény padlón kiválóan teljesít. A konyhában azobnan problémái akadtak a megszáradt szennyeződésekkel. Sok esetben a forró gőz sem segített, ezért nagyobb nyomást kellett alkalmazni. A porszívóval nem férünk be a szekrények alá és az asztalok lábai körül is nehezebb a dolgunk a fej kialakítása miatt. Ebből adódóan időnként muszáj a klasszikus porszívót használnunk. Negatívum a nagyobb súly is. Álló porszívó esetén a 7 kg bizony elég sok. Több rivális modell akár 3-4 kilogrammal is könnyebb!

Össze kell hangolni a részleteket

Nem mondhatom, hogy csalódtam a Rowenta Clean and Steam RY7557 WH-ban, de nem is felelt meg teljes mértékben az elvárásaimnak. A porszívózás és felmosás funkciója valóban hatékony, de feladatát csak 80%-ban látja el, hiszen a sarkakban mindig marad egy kis szennyeződés. A klasszikus felmosó vagy proszívó használatát tehát így sem kerülhetik el, ha teljes tisztaságra vágynak. Rendszeres használattal persze ez a probléma elkerülhető. Egyesek számára a Rowenta teljes mértékben megfelelő, de az én szemszögemből vannak bizonyos hiányosságai. A Rowenta által figyelmen hagyott részletek ellenére mégis ajánlom azokba a háztartásokba, ahol rendszeresen takarítanak. Időt spórolhatnak vele és egyszerűbbé is teszi a takarítást. A Rowenta 6/10-es értékelést kap tőlem. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 12.02.2021
A cikk értékelése:
(90%)

További cikkek a kategóriában:

A Kärcher WD 3 értékelése - többfunkciós porszívó remek áron!A Kärcher WD 3 értékelése - többfunkciós porszívó remek áron!

Ez a gyártó a porszívók kínálatában garantálja a minőséget. Több, mint három év használat után írtuk meg ezt az értékelést. Hogyan teljeseített a Kärcher?

A Bosch MUM4880 konyhai robotgép értékeléseA Bosch MUM4880 konyhai robotgép értékelése

A Bosch MUM 4880   a legkedveltebb konyhai robotgépek egyike. Milyen meglepő funkciói vannak és mely paraméterekben csalódtunk? Elégedettségünkről e cikkben olvashatnak. 

A Bosch SMV46KX01E mosogatógép értékeléseA Bosch SMV46KX01E mosogatógép értékelése

A mosogatógép egy nagyon praktikus berendezés, hiszen időt és pénzt spórolhatunk vele. Cikkünkből megtudhatják, hogyan telejsített teszünkön a  Bosch SMV46KX01E beépített mosogatógép.