A csúszásgátló a fürdőszobában, a kádban és a zuhanykabinban véd a sérülések ellen

A zuhanyzás az az elfoglaltság, amit mindenki legalább naponta egyszer elvégez. Valaki a gyors zuhanyt kedveli, míg mások több időt szeretnek eltölteni a meleg víz alatt. Egy átlagos zuhanyzás 8 percig tart. Ez egyáltalán nem sok, de elég arra, hogy baleset történjen. 

Csúszásgátló a zuhanyba

Azt szeretnék tudni, hogyan? Könnyen megcsúszhatnak a zuhanyzóban vagy a fürdőszoba nedves padlóján. A fürdőszoba ilyen szempontból a legrizikósabb helyiség, hiszen ott történik az otthoni balesetek túlnyomó része. Gondoljanak a saját és családjuk biztonságára és előzzék meg a bajt! Ebben segít a csúszásgátló. 

Biztonságos zuhanyzás

A leggyakrabban a zuhanykabinban lehet megcsúszni. A víz általában gyorsan elfolyik, de a csempe felülete nem szárad fel egyik pillanatról a másikra. Védelmet nyújthat a zuhanykabinba való csúszásgátló. Ez az olcsó kiegészítő könnyen elérhető, mivel szinte minden háztartási cikkeket forgalmazó üzletben megvásárolható. A biztonság megér egy ilyen minimális befektetést! Így elkerülhetik a baleseteket, a fájdalmat és megóvhatják szeretteiket is.  

Milyen csúszásgátlókat árulnak a zuhanykabinba? 

A zuhanykabinok eltérő méretűek lehetnek. A klasszikus modellek mellett sokaknak épített zuhanykabinjuk van, ami nem mindig egyezik a megszokott méretekkel. Az átlagos zuhanykabinba való csúszásgátlók mérete kb. 50 x 50cm. Gumis és habszerű anyagból készülnek, amelyeket könnyű karbantartani és gyorsan száradnak. Szinte bármilyen színben megvásárolhatóak, ezért a csúszásgátló szép kiegészítőként szolgál a fürdőszobában. Hangolják össze a csempe színével! 

Zuhanyzás kádban

A kellemes zuhanyzáshoz nem feltétlenül kell zuhanykabin. Zuhanyozni akár kádban is lehet. Ahhoz, hogy mindekettő lehessen a fürdőszobában elég sok hely kell és ez bizony a legtöbb háztartásban nem adatik meg. 

Csúszásgátló a kádban

Éppen ezért a legtöbb lakásban a kádat használják zuhanyzásra. A kád esetében is ugyanaz a helyzet, mint a zuhanykabinnál. Amikor vizes, akkor nem biztonságos! Szerencsére már kádba való csúszásgátlót is gyártanak! Egyik háztartósból sem szabadna hiányoznia! 

Gumi csúszásgátló szívókoronggal

Kádba való csúszásgátlót több méretben is lehet vásárolni. A legpraktikusabb a szívókorongos csúszásgátló, ami szilárdan tapad a kád aljához, tehát biztosan nem áll fenn a csúszásveszély! Ez gumiból készül és elég minden zuhanyzás után leöblíteni és hagyni megszáradni. Erről azonban nem szabad megfeletkezni, mivel ellenkező esetben a csúszásgátló felületén nyálkás bevonat képződhet, ami miatt teljesen elveszíteni eredeti célját. 

Csökkentsék a csúszásveszélyt!

A veszély nem csak a zuhanykabinban és a kádban fenyeget! Képzeljék el, hogy lezuhanyoztak és nedves lábbal kell kilépniük a csempére. Elég egy aprócska figyelmetlenség és még a legjobb kondícióban lévő ember is megcsúszhat! Az ilyen esések egyáltalán nem veszélytelenek! A zuhany és a kád mellé is ajánlott egy csúszásgátlót vásárolni. Nagyon jól mutatnak pl. azok, amelyek szőnyegre emlékeztetnek, de alsó részük gumis, így nem csúsznak el a csempén. 


Hozzászólás írása
Közzétéve: 04.01.2021
A cikk értékelése:
(90.4%)

További cikkek a kategóriában:

Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni? Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni?

Egy szekrényt vagy polcot szeretnének rögzíteni a falra? Akkor az egyik legfontosabb dolog a megfelelő dübel vagy tipli használata! A változatos anyagok miatt elengedhetetlen, hogy...

A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot! A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot!

Hogyan szoktassuk le kutyánkat a kaparásról és a jelölésről a kertben?Hogyan szoktassuk le kutyánkat a kaparásról és a jelölésről a kertben?

Egy kutya, aki a kertben kapar és jelöli a területét igazán nagy károkat képes okozni. Miért viselkedik így? Hogyan szoktathatják le kutyájukat az ásásról? Cikkünkből megtudhatják!