7 ok, amiért érdemes szárítógépet vásárolni

Amiről évekkel ezelőtt még csak álmodtunk, ma már a háztartások mindennapos része. A szárítógép nem csak akkor nagyszerű segítség, ha gyorsan száraz ruhákra van szüksége!

A szárítógép használata

Ha még mindig hezitál a vásárlással kapcsolatban, talán mai cikkünk Önt is meggyőzi. Számos oka van annak, hogy miért kap helyet egyre több háztartásban.

Kedvelt szárítógépek


Adjon neki egy esélyt!

Nincs is jobb, mint a tökéletesen tiszta és illatos ágynemű. Ön is egyetértően bólogat erre a mondatra? A mosógép nélküli életet ma már kevesen tudják elképzelni. A szárítógépek is egyre kelendőbbek, és a háztartásban betöltött előnyei tagadhatatlanok. A ruha száraz, illatos, puha, szagoktól és allergénektől mentes lesz. Nem kell vasalni vagy fáradságosan, hosszadalmasan kiteregetni, majd összehajtogatni. És ez még nem minden!

Okok a vásárlásra

Tegye el a klasszikus ruhaszárító kötelet a szekrény mélyére! A ruhaszárító időt és pénzt takarít meg, és a ruhákat is kíméli. Miért érdemes beruházni egy ilyen gépbe? Ismerjük hát meg azokat az okokat, amelyek miatt a háztartások egyik kedvenc készülékévé vált.

1. Száraz ruhák télen is

A szárítógép előnye, hogy a nap 24 órájában használhatja, függetlenül attól, hogy milyen az időjárás odakint. Ruhái mindig készen állnak és szárazak lesznek. A ruhákkal teli erkély, a szárítóállvány a nappaliban vagy a hidegebb napokon a mosásra való várakozás végtelen órái könnyedén a múlté lehetnek. 

Szárítógép a fürdőszobában

2. Könnyebb vasalás

Találkozott már azzal a véleménnyel, hogy a ruha gyűrött lesz, amikor kiveszi a szárítóból? Ennek éppen az ellenkezője igaz! A modern szárítógépek csökkentik, vagy az intelligens funkcióknak köszönhetően akár teljesen ki is küszöbölhetik a vasalás szükségességét. Az enyhén meleg levegő minden oldalról történő áramlásának hála a ruhanemű szárazabb, puhább és kényelmesebb lesz, amikor kiveszi a szárítóból.

3. A ruhák védelme

A szennyeződések, kellemetlen szagok, baktériumok, poratkák és más káros anyagok fennakadnak a szárítóállványon vagy az erkélyen szárított ruhákon. A szárítógépek küzdenek az allergia ellen és védik a ruhákat, amelyek megőrzik eredeti színüket és formájukat.

4. Időmegtakarítás

A szárítók esetében egy egyszerű szabályt ismerünk. Minél nagyobb a dobja, annál rövidebb a szárítási idő. Így egy adagban 6-7 kg szennyest száríthat. Többé nem kell egy-két napot várnia a száraz ruhákra, hanem akkor állnak rendelkezésre, amikor Ön úgy szeretné.

A hőmérséklet beállítása a szárítógépen

5. Eltávolítja a szagokat, a szőrt és a szöszöket is

A ruhák mosása és szárítása után még mindig van extra munkája? Ha kézzel távolítja el a szöszöket vagy a háziállatok szőrét a ruháiból, a szárító ezt megteszi Ön helyett. Tényleg megszabadul a háziállatok szőrétől, a hajszálaktól és a szöszöktől. A frissítő programmal ellátott modellek ráadásul képesek eltávolítani a nem kívánt és kellemetlen szagokat is.

6. Pénztárcabarát

Extra kiadás egy másik készülékre? A kezdeti befektetés pillanatok alatt megtérül. Akár hiszi, akár nem, a ruhaszárítóval pénzt is spórolhat! Nem kell vasalnia a ruhákat, ezért egyhamar akár be is lepheti a vasalót a por. Vásárláskor a legjobb energiaosztályba tartozó modelleket keresse, amelyek több mint 70%-os energiamegtakarítást eredményezhetnek. Vegye figyelembe a háztartás tagjainak számát és a rendelkezésre álló helyet is.

7. A nedvességnek vége

A hagyományos otthoni ruhaszárítás fárasztó és a falak is szenvednek tőle. A lakás túlzott páratartalma káros penészgombák kialakulásához vezet. A szárítók az összes vizet egy tartályba vagy egyenesen a lefolyóba engedik.

Katalógusunkból ajánljuk

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 18.11.2022
A cikk értékelése:
(90.8%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan védjük meg a háztartási készülékeket viharban?Hogyan védjük meg a háztartási készülékeket viharban?

Még egy rövid vihar alatt is becsaphat a házba a villám, és komoly károkat okozhat a tévében, a routerben, a számítógépben vagy a konyhai készülékekben. Ma tanácsokat adunk azt illetően,...

Hogyan használjuk a tojáshéjat? A kertben komposztként és a virágokon tápként.Hogyan használjuk a tojáshéjat? A kertben komposztként és a virágokon tápként.

A tojáshéj változatos felhasználásával fokozatosan Ön is rájön, hogy nem kell eleséget vásárolnia a tyúkoknak, tápot a növényeknek, sem drága és vegyszerekkel teli...

Tanácsok, hogyan tegyük világosabbá a sötét nappalit, előszobát vagy konyhátTanácsok, hogyan tegyük világosabbá a sötét nappalit, előszobát vagy konyhát

Ha úgy érzi, hogy nem fér el otthonában, minden túl szűkös és sötét, nem kell azonnal költözni! Néha tényleg csak néhány apróságon kell változtatni!