20 ajándék ötlet jó bizonyítványért

Az iskolaév vége egyre csak közeledik. A legtöbb diák alig várja, hogy otthagyja az iskolapadot és élvezze a nyári szünetet. 

Kisdiákok bizonyítvánnyal

A bizonyítvány tükrözi az egész év alatti erőfeszítéseket. Valaki nagyon örül neki, míg mások nincsenek az eredményektől elragadtatva. A gyerekek megérdemlik a jutalmat erőfeszítéseikért. Természetesen az eredéményekkel arányosan! Melyek a legjobb ajándékok a jó bizonyítványért? Cikkünkben 20 ajándék tippel készültünk a kicsiknek, de a nagyobb diákoknak is! 

Ne essenek túlzásba az ajándékozással!

A bizonyítványért járó jutalom nem arra szolgál, hogy megerősítsük a gyermekben a tudatot, hogy mindig ez fog rá várni, ha jól teljesít. Idővel természetessé válhat, ami nem jó dolog! Természetesen, ha a gyermek mindig jó eredményeket hoz, akkor azt a szülő sem veheti magától értetődőnek. A jutalomnak megvan a saját helye. Nem kell nagy költségekbe verni magunkat a megfelelő ajándék kiválasztásakor! A gyermek hamar rájön, hogy eredményei büszkeséggel töltik el szüleit. 

Élmények a tárgyak előtt

Lehet, hogy ez egy picit naivan fog hangzani, de azok a gyerekek is értékelik az élményeket, akik egész nap a számítógép előtt ülnek. Ha nem is rögtön, de idővel mindenképpen. A szülők mindig a legjobbat szeretnék gyermeküknek. Sokszor azt hisszük, hogy a legjobb ajándék kézzelfogható. Persze valamikor segít megjutalmazni a jól elvégzett feladatot. Ne feledjék, hogy a nem 100%-os munka is érdemel jutalmat. A legfonotsabb, hogy hallgassák meg gyermeküket és mindig tartsák be a neki tett ígéreteket. A feltételeknek azonban a gyermeknek is meg kell felelnie. 

A kötélpálya kalandos vállalkozás

Egyre több szülő kezdi észrevenni, hogy a mostani korban kevés az élmény és az emlékezetes pillanat. Ajándékozzanak olyan kalandot gyermeküknek, amire egész életében emlékezni fog és még a személyisége fejlődéséhez is hozzájárul. Cikkünkben bemutatjuk a 20 legjobb ajándék ötletet a jó bizonyítványért. 

Ajándék ötletek a legkisebb diákok számára

Kezdjük a legkisebbekkel, tehát az általános iskola alsó tagozatos diákjaival. Ebben a korban lehet a legkönnyebben örömet szerezni a gyerekeknek. Idővel a gyerekek elvárásai és a kiadások is növekednek, ezért mindig egyre nehezebb megtalálni a tökéletes ajándékot a jó bizonyítványért. 

Nyári tábor

Nem a legolcsóbb ajándék, de egy igazán kitűnő jutalom és a gyermek fejlesztésének szempontjából is tökéletes választás. Több érv is szól mellette. Több lehetőség közül választhatnak. A táborok olyan foglalkozásokat kínálnak, amelyek hozzájárulnak a gyermekek közösségi érzékének fejlesztéséhez és új barátokra tehetnek szert. Léteznek edukációs táborok is, amelyek játékokon keresztül fejlesztenek. Nyelvek, színészet, tánc, horgászat - mind más készségekre öszpontosítanak. 

Strand vagy élményfürdő

Egy ilyen nyaralást általában a család minden tagja élvezni szokott. Egy izgalmas nap a strandon kitűnő módja annak, hogy gyermekünk tudtára adjuk, hogy valóban megérdemelte a jutalmat. 

Élményfürdőzés, mint ajándék a jó bizonyítványért

Kirándulás az élményparkba, vizicsúszda vagy ugrálás a vízbe - mind felejthetetlen élményt nyújtanak. 

Családi kirándulás

Ha nem rajonganak a strandért vagy az élményfürdőért, akkor is rengeteg lehetőségük van kirándulásra. Hazánkban sok látványosság van. Válasszanak bármit is, az együtt eltöltött idő megfizethetetlen! 

Egy finom vacsora, cukrászda vagy mozi

A szívhez a hason át vezet az út! Ez nem csak a szerelmesek esetében, de a gyerekeknél is igaz. Spagetti, pizza, sültkrumpli vagy spenót. Na jó, a spenótot talán kihagyhatjuk. Biztosan mosolyt csalnak gyermekük arácra, ha meglepik őt egy finom ebéddel vagy vacsorával. 

A legnagyobb sikert akkor érhetik el, ha az evést mozizással kombinálják! Mindenki szeretné megnézni kedvenc meséjét a moziban és nincs jobb, mint beülni egy étterembe vagy cukrászdába utána. 

Tengerparti nyaralás

Strand, élménytürdő, kirándulás a természetbe. Mindegy nagyon jól hangzik, de egy kirándulással a napsütötte tengerpartra könnyen levehetik gyermeküket a lábáról. 

Tengerparti nyaralás ajándékként a jó bizonyítványért

Ez ugyan nagyobb kiadással jár, de ha megérdelmi, akkor miért ne!

Tematikus ajándékok

Van kedvenc hercegnője a kislányuknak? Vagy kisfiuk imádja a superhősöket? Természetesen az apuka mellett ott van Amerika Kapitány, Pókember vagy Batman. Az olyan apróságokkal, mint a bögrék, az ágyneműhuzat, az iskolatáska a kedvenc mesefigurákkal díszítve segítenek gyermekük tudtára adni, hogy tudják, minek örül. 

A legszebb gyerekkönyvek

A gyerekeknek az a legfontosabb, hogy a könyv érdekes legyen. A szülők számára a választás általában nagyon nehéz, hiszen szinte lehetetlen megítélni egy könyvet a borító alapján. Érdemes átnézni a boltok kínálatát és elolvasni az értékeléseket is, hiszen azok rengeteget segíthetnek a megfelelő könyv kiválasztásában. 

Pénz ajándékként

Egyesek szerint nem illő pénzt adni ajándékba. A gyermek pszichológusok szerint azonban a gyermekek számára fontos, hogy megismerjék a pénzt. Így megtanulhatják azt használni már viszonylag fiatal korban is. Ebből adódóan a pénz is lehet jó ajándék és felelősségteljes gazdálkodásra nevelheti a gyermeket. 

Társasjátékok és logikai játékok

Csodálkoznának, hogy a gyerekek mennyire tudnak örülni egy jó társasjátéknak! A legjobb, ha egy olyat vásárolnak, amely fejleszti is a képességeiket. Ilyen pl. a Jenga, a 3D pexeso és sok más egyéb. 

✅ Scrabble Original

Scrabble társasjáték ajándékként

Ki ne ismerné a Scrabblet? Ez az időtálló játék az egész családot elszórakoztatja. A legjobb pedig az, hogy játék közben tanulhatnak is! Gyűjtsék a betűket, rakjanak ki új szavakat vagy egészítsék ki a már meglévőket. A Scrabble nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is magával ragadja! 

» az egész világon kedvelt
» kedvező ár
» 2 - 4 személy számára

A Scrabble Original árának megtekintése

Ruhák és kiegészítők vásárlása

A gyerekek általában nem szeretnek vásárolni, de ajánlják fel, hogy megveszik nekik az általuk választott ruhát. Természetesen bizonyos mértékig van beleszólásuk a döntésbe, de a ruhák vásárlása általában mindkét fél igényeit kielégíti. A gyermeket megjutalmazhatják és a ruha praktikus ajándéknak számít.

Ajándék ötletek jó bizonyítványért nagyobb diákoknak

Nagyobb korban már nehezebb ajándékot választani. Ebben az időszakban a gyermekek már jobban megválogatják mi tesztik nekik vagy mire van szükségük. Változik az ízlésük is! A megfelelő ajándék kiválasztása sokszor igazi fejtörést okoz. 

Sportfelszerelés

Ha gyermekük szeret mozogni és aktívan foglalkozik valamilyen sporttal, akkor a sportfelszerelés egy kitűnő ajándék a jó bizonyítványért. Új sportcipő, labda, mez vagy kerékpár. Azt kell leginkább figyelembe venni, hogy mivel szeret a gyermek szabadidejében foglalkozni. 

Könyvek

A könyv nem való mindenkinek! Nem kell erőltetni azt, ami egyáltalán nem érdekli a gyermeket. Egy jó könyv vagy enciklopédia valamelyik gyermeket teljesen le tudja nyűgözni!

Egy érdekes könyv olvasása az ágyban

Ez persze nem mindenkire érvényes, de mindenképpen érdemes motiválni a gyermeket. Azok a diákok, akik szeretnek új dolgokat megismerni biztosan örömüket lelik a könyvekben. 

Tengerparti kirándulás vagy túrázás

Nagyon csábító ajándék. Kirándulás a hegyekbe, sátorozás vagy kempingezés az erdőben - mindegyik nagy élményt nyújthat! Azzal sem ronthatnak el semmit, ha meglepetésként bejelentik, hogy egy hét múlva kirándulni mennek a tengerhez. Azt a kérdést azoban valószínűleg nem kerülhetik el, hogy „és van ott Wi-fi?“.

Jegyek egy kedvelt zenekar vagy énekes koncertjére

Ebben a korban a gyerekek ízlése úgy változik, mint a jelzőlámpa színei. Ennek ellenére nagyon jó ötlet egy koncertjegyet vagy fesztivál belépőt vásárolni jutalomként a jó bizonyítványért. 

Fényképezőgép

És itt is van az első elektromos készülék. Nem lehet mit tenni. Ezt a kor hozza magával. A fényképezőgép azonban nem okoz olyan könnyen függőséget! Inkább lányoknak ajánljuk, de bárkinkek megfelelő, akit érdekel ez az irányzat. Nem kell nagyon drága modellt vásárolni! Elsőre egy olyan is megfelelő, amely kellőképpen ellátja az alapfunkciókat. 

Tablet

Ez éppen az, amit nem szívesen adunk gyermekeink kezébe. Ennek ellenére néha hasznos is lehet. A tablet segítségével sok új dolgot lehet tanulni. A gyerekek sokszor kérnek hasonló eszközöket szüleiktől. Persze fontos megszabni a határokat, de egy kis idő eltöltése a tableton senkinek sem árt! 

✅ Lenovo TAB3 10 Business

Lenovo TAB3 10 Business ZA1U0015CZ

A praktikus és ellenálló Lenovo tablet 2017-ben elnyerte az év terméke díjat! Egy nagyon stílusos modellről van szó, amelyet Gorila Glass véd, ezért ellenáll a karcolásoknak. Sok funkiót tartalmaz, ezért nagyon jó kihasználható tanuláskor. 2 kamerával rendelkezik (seflie és első kamera). Egy feltöltéssel kb. 12 órát bír ki. 

» 1 GB ram
» IPS kijelző
» 16 GB memória


A Lenovo TAB3 10 Business árának megtekintése

Egy közös nap anyával/apával

Apa a fiával, anya a lányával. Mutassák meg gyermeküknek, hogyan működik a felnőttek világa. Ez alatt nem azt értjük, hogy vigyék el egy kocsmába! Vezessék be az autók világába, menjenek el horgászni vagy készítsenek együtt valamit. Kitűnő anya-lánya program a kozmetikumok áttanulmányozása, a bevásárlás, egy látogatás a pedikűröshöz vagy a manikűröshöz. Éljenek át gyermekükkel egy tipikus napot! 

Atrakciók, extrém élmények

Egy ilyen fajta ajándékkal felejthetetlen élményt nyújthatnak gyermeküknek. Bungee jumping, motorozás, helikopteres repülés vagy szabadesés szimulátor - ez mind olyan ajándék, amelyet sosem lehet elfelejteni! 

Helikopteres repülés ajándékként

Kicsit visszafogottabb atrakciókat is kereshetnek, mint például éjjeli kiállítások, kastélyok látogatása, történelmi csaták újrajátszása, sólymászbemutató, de sok egyéb ötlettel is előállhatnak!

Cipők és ruhák vásárlása

Ebben a korban sok estben prioritásnak számít a ruházat. Legyen szó akár lányokról, akár fiúkról, mindenki adni szeretne a kinézetére. Menjenek el egy közös bevásárlásra és hagyják gyermeküket szabadon dönteni. Akár online is vásárolhatnak ruhákat. Természetesen meg kell szabni a határokat, hiszen nem fognak kölcsönt felvenni ruhák vásárlására! 

Dicséret, tisztelet és motiváció

Nem feltétlenül kell valamit venni a gyermeknek. A legnagyobb motiváció és ajándék a jó bizonyítványért a dicséret és az elért eredmények elismerése. A dicséret akkor is helyénvaló, ha nem lettek töléletesek az eredmények, de tudják, hogy gyermekük tényleg igyekezett. Fontos, hogy a gyermek teljesítse a feltételek rászabott részét. Jó eredményekért jár a jutalom. 

A tinik által leginkább kedvelt elektromos készülékek

A felmérések alapján a tizenévesek a következő elektromos készülékeknek örülnének a leginkább. 

  1. Vezeték nélkül fülhallgató (pl. JBL T45BT )
  2. Játékkonzol (pl. Sony PlayStation 4 )
  3. PowerBank (pl. Xioami 10 000 mAH )
  4. Okostelefon (pl. Huawei P20 lite )
  5. Hordozható bluetooth hangszóró (pl. JBL Flip 4)
  6. Drón kamerával (pl. Mavic Pro )

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.02.2021
A cikk értékelése:
(89.2%)

További cikkek a kategóriában:

Eredeti kiegészítők a gyerekszobábaEredeti kiegészítők a gyerekszobába

A gyerekek a szobájukban tanulnak, játszanak és ott töltik a szabadidejüket is. A gyerekszoba ezért egy biztonságos hely a számukra. Ezért fontos, hogy jól érezzék magukat ott. Mai...

Aromalámpák - elektromos vagy klasszikus? Az egész házat illatossá teszik! Aromalámpák - elektromos vagy klasszikus? Az egész házat illatossá teszik!

Az aromalámpa varázslatossá teszi minden otthont, hiszen az egész helyet kellemes illattal tölti meg. Lényegtelen, hogy elektromos vagy klasszikus aromalámpát választanak-e. Ez a nem...

Tökéletes függönyt és sötétítőt szeretnének? Akkor keressék a függöny rendszert!Tökéletes függönyt és sötétítőt szeretnének? Akkor keressék a függöny rendszert!

Épppen most fejezik be a ház építését vagy felújításkor azon töpregenek, hogy függöny vagy sötétítő illene-e jobban otthonukba? Ha igen, akkor a dekorációs szerepen kívül milyen...