Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Kopp, kopp, kopp. Bim-bam. Klasszikus hanghatások, melyeket akkor hallunk, ha vendégünk érkezik. Most valószínűleg azon töprengenek, hogy ez miért érdekes, de igazából ez is egy fontos szempont.

Kaputelefon - videó kaputelefon 

Valószínűleg nem mindenki érzi ennek fontosságát, de biztonsági szempontból igenis sokat tesz. Előzzük hát meg a bajt! Otthonuk és vagyonuk biztonsága egyik a leglényegesebb szempontok közül! Csak Önökön múlik, hogy vagyonuk, saját és családjuk biztonságát magasbb szintre szeretnák-e emelni. 

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk vagy ki kellene lesniük az ablakon, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás!

Mi az a videó kaputelefon és mire szolgál? 

Lehet, hogy sokak számára ez egy ismeretlen berendezés. A videó kaputelefon lényegében a klasszikus kapucsengő feladatátá látja el, csak valamivel magasabb szinten. Már az elnevezésből is logikusan következik, hogy a hangon kívül, mely lehet pittyanás vagy csengés, a berendezés egy videót is megjelenít, amely a bent lévő kijelzővel rendelkező panelen látható. 

Otthoni videó kaputelefon

Annak köszönhetően, hogy tudják ki áll az ajtó vagy a kapu előtt nyugodtan kommunikálhatnak a berendezésen keresztül vagy az adott személy felismerése után ajtót nyithatnak. 

A lehetőségek

Természetesen ezen a területen is több gyártó verseng. Termékeiket folyamatosan újítják és magasabb szintre emelik. A professzionális gyártók ezzel biztosítják a különböző objektumok, intézmények és magán ingatlanok védelmét. 

Több vezetékes összeköttetés

A videó kaputelefonok a gyártótól függően nagyon eltérőek lehetnek. Akár kettő vagy három részt is ellenőrizhetünk egyszere (ajtó, garázs, terasz). Az összes felvételt egy képernyőn követhetjük figyelemmel. A bemeneti felvételeket akár szét is oszthatjuk, de ez a felosztás általában előre meghatározott. 

Vezeték nélkül wifi-n keresztül

Vezeték nélküli videó kaputelefon wifi-vel - a berendezés részei wifi segítségével vannak összeköttetésben, így biztosítva oz otthoni rendszer vezeték nélküli kommunikációját. A hozzáférés kódolt és a felvételeket akár a felhőben is tárolhatják (pénzért). A hasonló berendezésekhez általában mobilos applikáció is tartozik. 

Természetesen a legnagyobb előnyük, hogy üzemelésükhöz nem kell semmilyen vezetéket szerelniük otthonukba. A beltéri panelt természetesen villamos hálózatra kell csatlakoztatni (230 V). 

Videó kaputelefon és applikáció a mobilra

Klasszikus vezetékes 

Vezetékes videó kaputelefon – még mindig ez a legelterjedtebb verzió és semmivel sem rosszabb, mint társai. 16 - 24 V-ra kell csatlakoztatni. Ez után a szoftver telepítődik és a beltéri panelen keresztül elindul.  A legjobb, ha a csengő már az elején fel van szerelve. Ellenkező esetben sokkal tovább tart a beszerelés és persze drágább is! 

Hogyan válasszunk videó kaputelefont? 

Ár – valószínűleg ez a faktor dönt a legtöbb esetben. A legolcsóbb berendezések általában vezetékesek és egy külső egységgel és beltéri panellel rendelkeznek. Legtöbbször ezeket a modelleket nem lehet tovább bővíteni és javítani rajtuk. Vannak drágábbb modellek is, melyeket kibővíthetünk, modernebbek és sokszor garancia is van a különböző részeikre. A legolcsóbb videó kaputelefonok ára 35 - 63 ezer forint körül van. A drágább modellek ára, melyek kibővíthetőek és wifi-vel működnek 70 - 140 ezet forint között van. 

Gyártó – itt természetesen csak azt említjük meg, hogy egy olyan berendezésbe érdemes fektetni, amely megbízható gyátótól származik. Így biztosítva van a garancia és a szerviz vagy a beszerelés is. 

  • Olcsóbbak, de mégis minőségiek a Commax vagy az Emos termékei 
  • Modernebbek és innovatívabbak pl. a Legrand vagy a Vidos termékei

Legrand videó kaputelefon otthonra

Beszerelés és ellenállás – persze egyes rendszerek beszerelésével egy hétköznapi ember is megbirkózhat. Amennyiben azonban nem biztosak szaktudásukban és nem szeretnék a drága berendezést kockáztatni, akkor kérjék szakember segítségét. Így elkerülhetik a felesleges komplikációkat. Ami az ellenállóságot illeti a berendezésnek ki kellene bírnia a -20 - 50 °C-ot közvetlen napsütésen. Az apró ütéseknek és az időjárás viszontagságainak, mint az eső és a hó is ellenállnia kell! 

Ajánljuk, hogy vásárlás során vegyék figyelembe, hogy a berendezés rendelkezik-e éjszakai látással. Ez egy nagyon praktikus funkció. A kamera és a hang minőségéről is érdemes érdeklődni. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 13.05.2020
A cikk értékelése:
(89.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...

A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban! A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban!

Úgy döntöttek, hogy a minőséget választják és szeretnének egy gázgrillt vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire kell a választás során figyelni, ill. a legjobb gázgrilleket is...

Hogyan válasszunk füst-, gáz-, vízjelzőt vagy CO érzékelőt? A legjobb otthoni tűzjelzők wifivel is rendelkeznek!Hogyan válasszunk füst-, gáz-, vízjelzőt vagy CO érzékelőt? A legjobb otthoni tűzjelzők wifivel is rendelkeznek!

Amennyiben nagyobb biztonságban szeretnék tudni házukat, lakásukat vagy bármilyen más helyiséget akkor egy tűz-, füst-, gáz-, vízjelző nagyon jó befektetés. Cikkünkből megtudhatják, mely...