Vidéki stílusú lakberendezés. Hogyan rendezzük be a konyhát, nappali és a kertet?

Éppen rendezik be a házat és egy kis különlegességet, tradíciót, retro stílust szeretnének csempészni otthonukba, viszont a funkcionalitást is meg szeretnék őrizni? Amennyiben igen, akkor rendezzék be otthonukat vidékies stílusban! 

Vidéki stílusú lakberendezés

A vidékies stílusú lakberendezés főként a bútordarabok funkcionalitására koncentrál, de magában hordoz sok különleges, érdekes kiegészítőt is. 

A vidéki stílus jellegzetességei 

Először is szabaduljunk meg azoktól az előítéltektől, hogy a vidéki stílus már nem divatos vagy unalmas. Sok formában megejelenhet és mindegyik más jellegzetességeket hordoz magában. Még ha külsőleg el is térnek, egy valamiben mindegyik megegyezik. Ez a funkcionalitás. A vidékies stílus nem csak azt teszi lehetővé, hogy otthonunk esztétikus legyen, de a bútorok elrendezésénél és kiválasztásánál arra is figyel, hogy minden praktikus is legyen. 

Sok forma

Nem csak egy fajta vidéki stílus létezik. Nagyon sok lehetőség van, így biztosan mindenki megtalálja a neki megfelelőt. A beltér vagy a kültér berendezésénél inspirálódhatunk az angol, amerikai, francia, olasz, skandináv, spanyol vagy magyar vidékies stílusból is. 

Vidékies beltér

Amennyiben a hazai vidékies stílust szeretnék képviseltetni otthonukban inspirálódhatnak a skanzenekből is, melyek éppen a múlt évtizedek, évszázadok életstílusát idézik vissza. 

A modern berendezések nem engedik meg, hogy otthonunkat teljes métékben ennek a stílusnak a nevében rendezzük be, viszon így is találhatunk pár lenyűgöző kiegészítőt. A retro, vintázs, old-school stílusok nagy népszerűségnek örvendenek és megfelelőek az öregebb, de a modernebb stílusú otthonokba is. 

Funkcionalitás, egyszerűség, elegancia - ez Amerika és Anglia 

Igen, a vidéki stílushoz elengedhetetlenül hozzátartoznak az öreg bútorok, melyek különleges hangulatot alakítanak ki. A berendezésnél ügyeljenek arra is, hogy a bútordarab a funkcióját is megfelelően ellássa. Ezt leginkább az amerikai stílusban figyelhetjük meg. Ez a "country" stílus képviseli az elmített funkcionalitást és egyszerűséget. Felejtsék el a túlzott részletességet - ha otthonukat amerikai stílusban szeretné berendezni, csak az vásárolják meg, amit valóban használni fognak. -

"Az öreg kontinensen" - konkrétabban Angliában is kifejlődött a vidéki stílus. Főként az otthonosság és az elegancia jellemzi. Mindenkinek elnyeri majd tetszését, aki szereti a sokszínűséget, különféle formákat, mintákat. Gyakoriak a szobrok, vázák, baldachinok, a csipke, így egészen luxus hatású ez a berendezési stílus. 

Minimalizmus, semlegesség és romantika - ez Skandinávia és Franciaország

A skandináv stílus különlegessége a részletekben rejlik. Egyszerű, minimalista, letisztult. Ahogy az amerikai stílusnál, itt is a funkcionalitás van előtérbe helyezve. Jellemző a természetes színek és anyagok használata. A helyiségek általában világosak, a bútorok fakóak. 

Étkezőasztal

A francia stíluson belül a provence-i stílus a legdominánsabb. A déli városok romantikus atmoszféráját idézi, mint Marseille, Avignon, Nizza. Ami a színeket és dekorációt illeti, mindenképpen ez a legsokszínűbb stílus. Levendula, pasztell színek, dekorált bútorok és kiegészítők, romantika és törékenység - ez mind jellemző a provence-i stílusra, mely városi közegbe is ideális. 

Kezdjük a konyhával 

A konyha az a helyiség, amely a vidéki stílusra lett teremtve. Hogyan nézzen ki? A fehér szín az alap, egy kis rusztikus lehelettel. A fehér színt a fa barna színével, sárgával vagy zölddel is kiegészíthejük. Jellegzetesek a díszes keretek, karok, fogantyúk. Remek kiegészítők lehetnek a vázák, kancsók vagy az öreg, sárgaréz serpenyők. 

A fa az egyik alap kiegészítő! Fa lapok, nagy asztal székekkel, ehhez egyszerű szekrény. Amennyiben van egy kis érzékük a stílushoz és részletekhez, akkor ezzel a stílussak könnyedén összhangba hozhatják az elektromos berendezéseket is. Nem kell régiesen kinéznie a konyhának! 

A konyhában az ételt keverjük, a nappaliban a stílust! 

A különféle stílusok, színek, kiegészítők és bútorok kombinációja - ezt az utat kell választani a nappali berendezésénél. Kellemes és vendégszerető hangulatot kell árasztania és nem csak a mi, de a vendégek tetszését is el kell nyernie. 

A vidéki stílusnak sok arca van, ne féljenek ezeket kombinálni! Nyugodtan keverhetik a modern darabokat az öregebbekkel. Ezzel a határozott lépéssel kellemes ellentétet hoznak létre, mely érdekes hatást kelt. 

Vidéki konyha

Az anyagok kiválasztásánál főleg a természetes anyagokra koncentráljanak. Ne riadjanak vissza egy fa asztal elhelyezésétől közvetlenül a fehér kanapé és az élénk párnák mellé. Ami a dekorációt illeti, nyugodtan használjanka üveget vagy fémet. 

Lakályos hely az alvásra 

A minőségi alvás alapfeltétele az, hogy a hálószobában kellemesen, kényelmesen érezzük magunkat. Amennyiben a hálószobát vidéki stílus alapján szerint kívánják berendezni, akkor koncentráljanak az egyszerűségre, ill. arra, hogy a helyet megfelelően kihasználják. 

A színeknek és kiegészítőknek kellemes hangulatot kell árasztani. Válasszanak neutrális, kevésbé élénk színeket és ezeket kombinálják öreg bútorokkal, szekrényekkel. Adjanak egy utolsó esélyt mindennek, ami öreg, örökölt vagy kidobásra ítélt. 

Katalógusunkból ajánljuk

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 01.05.2019
A cikk értékelése:
(90.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Skandináv bútorok. Az északi stílus a lakberendezésben. Skandináv bútorok. Az északi stílus a lakberendezésben.

Ez a stílus napjainkban az egyik legkedveltebb stílussá vált. Jellemző az északi országokra. Hogyan rendezzük be otthonunkat e stílus jegyében? Olvassák el praktikus útmutatónkat az...

Hogyan rendezzük be a terráriumot szárazföldi teknősnek? Hogyan rendezzük be a terráriumot szárazföldi teknősnek?

Hazahoztak egy teknőst és azon töprengenek, hogyan tovább? Rendezzenek be számára egy terráriumot! A fontos szabályokról többet megtudhatnak mai cikkünkben. 

Konténerház - az ára, előnyei és hátrányaiKonténerház - az ára, előnyei és hátrányai

Miért látják sokan a konténerházakban a jövőt? Milyen előnyeik és hátrányaik vannak? Kihasználhatóak a mi éghajlati körülményeink között is? Minden fontos informácciót megtalálnak ebben...