Tömörfa hálószoba bútorok

A hálószoba a lakás egyik legfontosabb helyisége. Itt kötődik össze a kikapcsolódás és az alvás, ami minden sikeres nap alapja. A hálószobában semmilyen zavaró tényezőnek nincs helye, mint amilyen a TV, telefon, ill. egyéb elektronikai eszközök. 

Tömörfa hálószoba bútor

Manapság viszont már nagyon nehéz meglenni a hálószobában telefon nélkül, ezért jó "kompenzálni" ezeket a negatív hatásokat valami pozitívval. Ez lehet akár a bútor is, az elosztása, a mennyisége, de akár a színárnyalat is. Ha jól érzik magukat a hálószobában, akkor sokkal könnyebben fognak regenerálódni és erőt meríteni a következő napra. 

Hogyan válasszunk hálószoba bútort? 

A hálószoba bútor kiválasztásánál fontos hogy gondoljunk az alábbi faktorokra: minőség, költségek, a szoba mérete, az Ön igényei és a stílus, ill. nem utolsó sorban azon emberek igényei és stílusa, akikkel a hálószobán osztoznak. Ha már megválaszolták ezeket a kérdéseket, akkor egyszerű lesz a választás. 

A hálószoba bútor kiválasztása nagyon stresszes esemény is lehet. Viszon ki ne szeretne új dolgokat vásárolni és új kinézetet kölcsönözni hálószobájának? Ez egy kis aggodalommal is társul, mivel a hálószoba bútort hosszabb időre vásároljuk. 

Konstrukció

A hálószoba bútor kiválasztásánál figyeljenek a konstrukcióra is. A bútornak stabilnak és nehéznek kellene lennie. Óvakodjanak a könnyű préselt fa lapoktól alumínium vázzal. A hálószobába mindenképpen a tömörfa bútorokat ajánljuk! Sokkal időtállóbbak, mint a más anyagokból készült darabok.  

Barna tömörfa ágy

Forma

A bútor kiválasztásánál ügyeljenek a formára is. Lehet, hogy most éppen divatos és modern, de időtálló is a stílusa? Olyat válasszanak, mely most, de több év múltán is divatos lesz.

Színárnyalat

Arra is figyeljenek, hogy az adott tömörfát át lehet-e festeni. Némelyik darabot át lehet festeni, ha már megunták a régi színt, viszont vannak olyanok is, melyet csak sötétebb színre lehet átfesteni, vagy pedig egyáltalán nem. 

Stílus

Nem utolsó sorban - a stílus. A hálószoba bútor lehet extravagáns is, de mindenképpen kellene passzolni az Ön stílusához. Az Ön ízlésének kellene visszatükröződni a vásárolt bútorokon.

A hálószoba berendezése tömörfa bútorokkal

A tömörfa bútorok már nagyon régóta a hálószoba részét képezik. Persze a kinézete idővel változott, de a pozitív tulajdonságai megmaradtak. Mik a tömörfa bútorok előnyei, ill. hátrányai? 

A tömörfa bútor klasszikus és minőségi hatást kelt a hálószobában. A kezdetben persze nagyobb befektetésre van szükség, viszont olyan időtálló, hogy ez a befektetés idővel megtérül. Ennél a bútortípusnál kimondottan érvényes, hogy a minőség felülkerekedik a mennyiségen. Pontosan az időtállóság a tömörfa bútorok legfontosabb tulajdonsága. Akár több generáción keresztül is szolgálhatnak. Ellenállnak a mindennapos használatnak és minimális karbantartást igényelnek. 

Másrészről a minőséggel együtt gyarapodik a súly is, tehát a tömörfa bútor határozottan nehezebb lesz, mint a préselt fa bútorok. Másik előnye az, hogy természetes fából készül és nincs szükség semmilyen kémiai anyag használatára. Így a tömörfa bútor választása ökologiuks döntés is. 

Tömörfa ágy a hálószobába

Az előnyei tehát az időtállóság, ezért több generáción át is megőrzi minőségét, ill. könnyű karban tartani, javítani és ökológiailag is helyes döntés. 

Hátránya a súly (főleg azoknak, akik gyakran költöznek) és a magasabb ár. 

Ennek ellenére a hálószoba berendezésének nem feltétlenül kell költségesnek lennie, még ha tömörfa bútorokat vásárolnak sem, hiszen nincs ott sok bútordarab. Általában az ágy, szekrény, éjjeliszekrény, ill. ha a helyiség méretei megengedik, akkor még egy komód szokott lenni a hálószobában. A piacon találhatnak világos, szinte fehér színű tömörfa bútorokat, ill. sötét árnyalatú tömörfa bútorokat. 

Világos tömörfa ágy

Tmavé drevo je buď orechové, čerešňové alebo hruškové. K tmavému drevu sa ako kontrast hodia svetlé doplnky. Najčastejšie sa používa krémová farba, ktorá vytvára s tmavým drevom pekný, ale najmä príjemný kontrast. Žltohnedý dub alebo biely javor sú svetlé drevá, ktoré opticky zväčšia spálňu, a preto sú vhodné najmä do malej spálne. 

V spálni by sa človek mal uvoľniť, preto sa ako doplnkové farby odporúčajú najmä krémové alebo pastelové farby. Ak máte v spálni málo slnka alebo svetla, tak zvoľte teplé farby, ktoré ju presvetlia (napríklad oranžová). Ak je vaša spálňa orientovaná na východ, tak máte asi dosť svetla, potom si môžete dovoliť aj chladnejšie odtiene (napríklad modrá). V našich podmienkach sa najčastejšie vyskytuje borovica a smrek. Používa sa nielen na nábytok, ale aj na podlahy.

Minőségi tömörfa ágy

A hálószoba fő eleme az ágy. A megfelelő ágy és a minőségi matrac a jó alvás alapja. 

Az ágynak legalább 30 cm magasnak kellene lennie, hogy ne aludjanak huzatban. Ezért jó előnyben részesíteni a magas, tömörfa ágyakat az alacsonyabbakkal szemben. A legkeresettebbek a dupla ágyaka tömörfából.

 Tipp: Amennyiben kicsi a hálószobájuk, vásároljanak rakodórésszel ellátott ágyat. Mostanában úgyis újra divatosnak számítanak. 

Tömörfa szekrény modern otthonokba is

A második legnagyobb befektetés a hálószoba bútor vásárlásánál a szekrény. Egy britt felmérés alapján az emberek harmada valamilyen más megoldást választ a szekrény helyett. Ezek akkor bizonyulnak jó megoldásnak, ha átmenetileg tartózkodnak csak a házban és tudják, hogy hamarosan költözni fognak. Viszon ha már megtalálták a megfelelő házat vagy lakást, akkor az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell vásárolniuk, az a tömörfa szekrény.

Egy ilyen szekrény gyakran nemhogy több évtizedig, de akár több évszázadig is megőrizheti eredeti állapotát. Mivel a tömörfa szekrény eléggé nehéz, így nem ajánlott a beépítése. A súlyának köszönhetően nagyon stabil lesz, és ha úgy adódik, könnyebben át is tudják helyezni, mint ha be lenne építve valahová.

Tömörfa komód

Ne feletkezzenek meg a komódról és az éjjeliszekrényekről sem. Ha bútort keresnek, akkor vegyék figyelembe, hogy minden darab egyforma színű legyen. Pont ezért válasszanak tömörfa bútorokat. Ha elég hellyel rendelkeznek a hálószobában, akkor beszerezhetnek egy tükröt is tömörfa kerettel. A keretnek ugyanolyan típusú fából kellene lennie, mint a többi bútordarabnak. Remek kiegészítő lehet a sminkasztal is. 

Katalógusunkból ajánljuk

Pár tipp befejezésként

  • Ha tömörfa komódot keresnek, válasszanak fiókosat, mellyel sokkal könnyebb a manipuláció.  
  • Ha gyakran költöznek, válasszanak szétszedhető tömörfa bútorokat. 
  • Ha nem szeretnék, hogy a tömörfa bútor kiszáradjon, akkor a téli hónapokra szerezzenek be egy párásítót. 
  • Ha tömörfa bútort szeretnének, de nem akarnak nagyon sok pénzt rászánni, akkor válasszák a juharfából készülteket. Hasonló, mint a tömörfa bútorok, de kedvezőbb az ára. 

Ahogy láthatják, a tömörfának megvannak az előnyei, de a hátrányai is. Nem feltétlenül kell az egész házat tömörfa bútorokkal berendezni. Válasszanak ki egy helyiséget, ahol nem nagyon szokták mozgatni a bútorokat, ill. nincs ott sok bútordarab - ez a helyiség lehet éppen a hálószoba. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 20.03.2019
A cikk értékelése:
(90.6%)

További cikkek a kategóriában:

Játszószőnyeg - ideális kiegészítő minden gyerekszobábaJátszószőnyeg - ideális kiegészítő minden gyerekszobába

A legtöbb anyuka jobban szereti, ha gyermeke a szőnyegen játszik a játékaival, mintha a csupsz padlón tenné azt. Ebből kifolyólag tanácsos egy szőnyeget is vásárolni a gyerekszobába. 

A legkeresettebb étkezőgarnitúrák négy és hat fő részéreA legkeresettebb étkezőgarnitúrák négy és hat fő részére

Az étkezőgarnitúra kitűnő választás a konyhába, az étkezőbe vagy akkor is, ha egy kis változásra vágynak otthonukban. Válasszák ki velünk a legjobbat! 

Kulcstartó szekrény - fehér és fa a tökéletes vintage hatás eléréséhezKulcstartó szekrény - fehér és fa a tökéletes vintage hatás eléréséhez