Tiniszoba - hogyan rendezzük be a tizenévesek szobáját?

A gyerekek fejélődésük során nem csak testileg növekednek, de pszichikailag is és változnak nézeteik, ízlésük, stílusuk és értékeik. Ez a változás a szobájuk berendezését sem kerüli el! 

Tini lányszoba

Egy bizonyos idő után elérkezik az a pillanat, amikor el kell pakolni a régi játékokat. A szülőket ez általában elszomorítja, de ez egy olyan dolog, amit muszáj elfogadni. A gyerkszoba már nem lenne megelelő környezet egy tini számára.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ki kell dobni az összes bútort vagy a régi lepkegyűjteményt. Inkább a szoba átalákításán kell gondolkozni! Bizonyos esetekben a bútorok teljes cseréjét sem lehet elkerülni. Más esetekben pedig csak pár új bútordarabot kell vásárolni. A legfonotsabb, hogy gyermekük továbbra is kellemesen érezze magát a szobályában. 

Tini fiú szoba

A fiú szoba berendezésénél mindig tartsák észben, hogy a kevesebb néha több! Ne essenek túlzásba a bútorokkal! A legjobb, ha a szekrények egy helyen vannak elrendezve és nem összevissza a szobában. 

Ifjúsági szoba fiúknak

Sokkal kellemesebb hatást kelt és a fennmaradó helyet saját elképzelésük szerint alakíthatják. Fontos, hogy legyen hely pihenésre, szórakozásra és tanulásra. Az íróasztal kiválasztásakor nyugodtan vásároljanak egyet az irodai asztalok közül. 

Tiniszoba lányoknak

A lányok esetében különösen figyelni kell arra, hogy legyen elég helyük az összes apróság elpakolására. A legtöbb szülő ezért inkább a külön bútordarabok vásárlása mellett dönt. Nagy ruhásszekrény, fésülködő asztal, íróasztal, egy kényelmes ágy és polcok. Ezekkel nagy örömet szerezhetnek lányuknak. A szoba berendezésekor érdemes kiválasztani egy adott stílust, hogy ne keltsünk kaotikus vagy túlzsúfolt hatást.

A lányok számára az apró részletek is nagyon fontosak! Képek, fotók, dekoráció - ezek teszik a szobát különlegesség! 

Tiniszoba testvéreknek

Kamaszkorban a gyermekek egy saját magánszférára vágynak, ami közös szoba esetén problémát okozhat. Ha nincs más lehetőségük, akkor próbálják meg ezt a helyzetet minél hatékonyabban kezelni. A legjobb, ha a pihenésre szánt részeket elválasztják és csak a többit vonják össze. 

Ellenkező nemű testvérek esetén használjanak neutrális színeket, hogy mindkét fél igényeit kielégítsék! A többit bízzák a gyerekek ízlésére és hagyják őket szabadon alkotni! 

A tiniszoba berendezése a Fengsuj alapján

A Fengsuj alapján a tiniszobában nagyon fontos, hogy két zónát alakítsunk ki. Az elsőben a kreativitás játsza a fő szerepet. Ez az aktivitás és az energia helye. A másik rész pedig pihenésre van kijelölve. Minél nagyobb szabad teret hagyjunk, hogy az energia szabadon áramolhasson! A Fengsuj nagy hangsúlyt fektet a rendezettségre, az elegendő rekodóhelyre, a fakó és élénk színekre. Nem ajánlott a stílushoz nem illő bútordarabokat használni. 

Kicsi tetőtéri szoba

Kisebb méretű szobák berendezésénél válasszunk világos színeket, amelyek optikailag nagyítják a teret. Ne feledjék, hogy egy kis méretű szoba is tökéletes lehet egy tini számára. Fontos, hogy megfelelő bútort válasszanak a tér maximális kihasználásához. 

Túl sok szín használatával elronthatjuk a szoba összahtását. A legjobb, ha méretre gyártott bútort vásárolunk, amely tökéletesen illik a kis méretű szobába. Ajánlott egy rakodóhellyel rendelkező ágy vásárlása, de egy multifunkciós bútort is beszerezhetnek. 

Katalógusunkból ajánljuk

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 12.03.2021
A cikk értékelése:
(91.8%)

További cikkek a kategóriában:

Fogantyú nélküli konyhaszekrényekFogantyú nélküli konyhaszekrények

Elég egy laza mozdulat és már ki is nyílik a konyhaszekrény. Nagy előny a tisztaság, mivel nem szennyeződik a szekrény és könnyebb a takarítása is. A fogantyú nélküli konyhaszekrény nagy...

Hogyan válasszuk ki a legjobb íróasztalt gyermekünknek? A magasra állítható asztalok egyre elterjedtebbek! Hogyan válasszuk ki a legjobb íróasztalt gyermekünknek? A magasra állítható asztalok egyre elterjedtebbek!

Nehezen tudják eldöntetni, milyen íróasztalt kellene választani a gyerekszobába? Nem tudják, hogy a stílusra vagy a funkcionalitásra figyeljenek inkább? Mai cikkünkből megtudhatják, hogy...

Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!

Manapság már több fajta sarokpad is kapható. Miért válasszuk inkább a retro kinézetet? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden fontosat megtudhatnak!