Természetes luffa szivacs nem csak mosogatáshoz. Vásárolja meg a magokat, hiszen termesztése egyszerű!

Szeretne több környezettudatosságot bevezetni a mindennapi takarításba? Kevesebb hulladékot szeretne termelni? Próbálja ki ezt a praktikus segítőt, amelyet maga a természet tenyésztett ki a háztartási munkákhoz - a luffa szivacsot!

Környezetbarát luffa szivacs

A hagyományos szivacsok, rongyok, kefék és drótkefék lecserélése a háztartás és a környezet szempontjából is nagyon hasznos. Nemcsak hogy nem termel felesleges műanyagot és hulladékot, de teljesen természetes, foltmentes és vegyszermentes, ill. kiválóan használható a konyhájában és fürdőszobájában!

Mi az a luffa?

A Luffa cylindrica egy kúszónövény, tökféle. Gyümölcse, ha megfelelően kezelik, természetes szivaccsá válik, kemény szálakkal. Képességeinek köszönhetően, ha nedvessé válik, puha és hajlékony szivaccsá alakul, amelynek segítségével könnyedén kitakaríthatja otthonát.

 A luffa szárítása napon

Mosás után csak öblítse le forró vízzel, hogy eltávolítsa a port és a szennyeződéseket, majd hagyja megszáradni. A környezetbarátok a szintetikus termékek alternatívájaként használják. Nagyon tartós és nem terheli a természetet újabb felesleges hulladékkal akkor sem, amikor már nem használható.

A konyhában és a fürdőszobában is!

A természetes szivacs bármilyen felület tisztítására használható. A nagymama kristálypoharaitól és porcelánkészletétől kezdve az öntöttvas edényeken át a fából készült vágódeszkákig. Bármit elmosogathat vele!. Kiválóan alkalmas a mosogató tisztítására, az asztal lemosására és a konyhapult felületének egyszerű súrolására. A tökéletesen tiszta konyha és eszközök mellett biztos lehet benne, hogy semmilyen káros anyag nem jut be oda, ahol főz és finomságokat készít szeretteinek.

Használja ki a luffát a konyhában!

A tükör finom felülete? Koszos csapok? Vagy ezernyi csecsebecse a polcon, amiket befedett a por? A természetes szivacs segít kíméletesen eltávolítani a szennyeződéseket még a fürdőszobai kerámiafelületekről is. Nem karcolja meg, és nem hagy kellemetlen foltokat.

A természetes szivacsnak sok előnye van

Ha a minimalizmus vagy a hulladékmentes életmód híve vagy, mindenképpen szerezz be egy természetes szivacsot. Könnyedén helyettesíti az összes segédeszközt mosogatás és súrolás közben. A luffa 100%-ban természetes eredetű, így magától lebomlik és időt takaríthat meg a hulladék válogatásával és újrahasznosításával.

Másik nagy előnye az ár. Ez a nagy szivacs körülbelül 1500 Ft-ba kerül. A mosogatószivacs kis odafigyeléssel akár három hónapig is kitart, ellentétben a hagyományos szivaccsal, amely néhány nap alatt szétesik. A luffa ára tehát összehasonlítható a szintetikus termékekkel, amelyek azonban jelentősen terhelik környezetünket.

Ha keze nehezen viseli a mosogatást és a háztartási a háztartási munkákat, akkor az agresszív termék mellett a mosogatószivacsot is érdemes lecserélni. A testnek jót tesz a természetes anyagokkal való érintkezés. Nem hiszi?

A háztartási tisztításon kívül a luffát a mosdókendő vagy a testmosó szivacs helyett is használják. Nagyszerű hámlasztó hatása van, a legérzékenyebb bőrtípusok számára is megfelelő (még a gyermekeknek is) és a természetes kozmetikumok szerelmesei nem tudnak betelni vele!

A luffa kihasználhatósága a fürdőszobában

A termesztéshez elég pár luffa mag

Hol lehet természetes szivacsot vásárolni? Hazánkban kapható például a dm drogériában (500 Ft), de az interneten is elérhető (ahol nagyon jó áron lehet megvásárolni). Akár otthon is termeszthet luffát!

A luffa a tökfélék családjába tartozik és valószínűleg Egyiptomból származik, ahol a legszélesebb körben termesztik. Május elején ültethetjük üvegházba, amikor már nem fenyegetik a korai fagyok.

A Lufa egy kúszónövény, amely sok meleget és helyet igényel. Megfelelő gondoskodással gyönyörű sárga virágokkal, később pedig étkezésre is alkalmas gyümölcsökkel lep meg. És hogyan lehet őket természetes szivaccsá alakítani?

Luffa termesztése otthon

Az érett gyümölcsöt tegye egy folyó vízzel teli edénybe. Várja meg, amíg a puha részek és a magok kimosódnak. Csak a finom szálak maradnak, amelyeket a napon hagyhat száradni. A luffa száraz állapotban durva, de vízzel érintkezve azonnal megpuhul. Ezután készen áll mind a testmosásra, mind a háztartás tisztítására.

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 23.02.2022
A cikk értékelése:
(92.8%)

További cikkek a kategóriában:

Ötletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykorÖtletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykor

Milyen lenne a karácsony ajándékok nélkül? Nem csak az ajándékkal, de egy különleges csomagolással is meglephetik szeretteiket! A lehetőségek tárháza határtalan! Inspirálódjanak...

Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit! Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit!

Az adventi koszorú varázslatos és nyugodt hangulatot teremt otthonukban már karácsony előtt pár héttel. Önök még nem szerezték be az ideit? Készítsenek egyet velünk együtt kizárólag...

Élő vagy mű? Hogyan válasszunk karácsonyfát? Hol vásároljuk és hogyan tároljuk?Élő vagy mű? Hogyan válasszunk karácsonyfát? Hol vásároljuk és hogyan tároljuk?

A karácsonyfa a karácsony egyik klasszikus szimbólumának számít, amely nélkül el sem tudnánk képzelni az ünnepeket! Hogyan válaszzunk ez élő vagy a műfenyők közül?