Természetes köveket beltérre? A műkő olcsóbb!

A kőburkolat manapság nagyon népszerű. Beltéren időtálló és modern hatást kelt. Általában az egész falat vagy a fal egy részét díszítik vele. Könnyedén feldobhatjuk vele az egyszerű falakat és teljesen átalakíthatjuk a helyiség hangulatát. 

Kőburkolat a nappali falára

A kővel burkolt fal nagyon jól használható dekorációként! Erre a célra megfelelő a természetes kő, amely azonban elég drága. Ha olcsóbb változatot keresnek, akkor a műkövet keressék! Ez az imitáció több változatban kapható és biztosan nem okoz csalódást. Kőburkolatot általában a nappaliban, a hálószobában, a folyosón vagy a konyhában használnak. 

Modern beltérre is!

Beltéren nagyon szépen kihangsúlyozódik a kőburkolat! A legjobb, ha csak az egyik falon vagy annak egy részén használják. Nagyon modern az ún. TV fal, amely esetében a TV mögötti fal kőburkolattal van díszítve. 

Kőburkolat a nappali falán

TV fal kőburkolattal

A kőburkolat kiváló a konyhába, a folyosóra, a bárba vagy a kandalló mellé. 

Kőburkolat a konyhában

Kőburkolat a konyhában

Kőburkolat a lépcső mellett

Milyen kőburkolatot válasszunk beltérre? Népszerű a palakő és a kovakő

Nagyon sok fajta kő használható kőburkolatként a falakon. Beltéren gyakran használnak palakövet, kovakövet, kvarcot, andezitet, de akár homokkő burkolattal is találkozhatnak. Mindegyiknek egyedi kinézete, struktúrája és színe van. A gránit és a márvány valódi luxusérzetet kelt. 

Homokkő a falon

Kőburkolat a fürdőszobában

Gránitkő a nappaliban

Nagy népszerűségnek örvend a kőfurnér, amely természetes kőből készül és pár mm vastag. Ennek köszönhetően nagyon hajlékony és formázható. A természetes kövek nehezek, ezért használnak vékony lapokat a falakon, amelyek 12 - 50 mm-esek. 

A kő színe is fontos! Először el kell dönteni, hogy domináns elemként szeretnénk használni a kőburkolatot vagy inkább az összhangra törekszünk. A palakőre jellemző a rozsdás és sötétszürke szín. A homokkő inkább bézs árnyalatokban pompázik. 

Kőburkolat a hálószobában

Homokkő kőburkolat a kandalló körül

Olcsó kőburkolat

A kőburkolatok ára eltérő, hiszen függ a kő típusától és a vastagságtól. A természetes köveket ún. agglomerált kövekkel lehet helyettesíteni. Előállításakor különféle technikákat alkalmaznak, melyek hatására a termék a természetes kőre fog hasonlítani. Kvarchomok, minőségi cement, agyag és keramzit kombinációjával jön létre. Az agglomerált kő felületi színezete idővel kifakul. 

Fát, téglát vagy kőburkolatot imitáló tapéta

A kőburkolatot legolcsóbban tapétával lehet helyettesíteni. A 3D-s tapéták igazán meggyőzően tudják imitálni a különböző mintákat. 

Tapéta kőburkolat imitációval

Fototapéta tégla imitáció

Fototapéta fa imitáció

Ha azt a lehetőséget választják, akkor mindenképpen egy minőségi tapétát válasszanak! Kerüljék az olcsó hasonmásokat! 

a képek forrás: pinterest.com

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 19.04.2021
A cikk értékelése:
(89.2%)

További cikkek a kategóriában:

Katlan vagy bogrács gulyáshoz a házhoz, nyaralóhoz vagy a kertbeKatlan vagy bogrács gulyáshoz a házhoz, nyaralóhoz vagy a kertbe

Már itt a nyár és Önök még nem is főztek gulyást, mert nem tudják eldönteni, hogy réz, zománcozott vagy rozsdamentes bográcsot vásároljanak? Milyenre is van igazából szükségük?...

Öko-vízpalack: a vélemények a Equa termékeit dicsérik!Öko-vízpalack: a vélemények a Equa termékeit dicsérik!

Nehezen tudják ellenőrizni a napi bevitt vízmennyiséget? Felejtsék el a PET palackokat és igyanak vizet praktikusan, egészségesen és stílusosan. Válasszák ki saját üvegüket még ma! 

Travertin mészkő burkolat. A márvány olcsóbb változataTravertin mészkő burkolat. A márvány olcsóbb változata

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap. Miért olyan népszerű a travertin? Milyen a travertin burkolat? Minden fontosat megtudhatnak mai cikkünkből!