Tapéta a fürdőszobába? Öntapadós vagy 3D akármilyen felületre.

Mindenki szép fürdőszobát szeretne, ahol nyugalomra talál, nem fogja magát kellemetlenül érezni, nem lesz rideg hatású helyiség, amely csak tisztálkodásra szolgál. Az utolsó étvizedekben az emberek igyekszenek minél többet kihozni a fürdőszobájukból. 

Stílusos, romantikus hangulatú tapéta a fürdőszobába

Kényelmesen szeretnék magukat érezni a fürdőszobában és szinte wellness hangulatot kívánnak elérni, ahol kényesztethetik magukat és egy kicsit lazíthatnak. 

A fürdőszoba kinézete és stílusa is fontos

A fürdőszoba dizájnjának megtervezése ez egyik legnehezebb feladat, amely Önökre vár a ház építése vagy falújítása során. Nagyon kemény dió megtalálni azt a stílust, amely minden családtag tetszését elnyeri. Nem titkoljuk, hogy a fürdőszobának főleg praktikusnak kell lennie, de életünkben elég sok időt töltünk ebben a helyiségben. Gondolkoztak már azon, hogy milyen hatással van Önökre a fürdőszoba? Hiszen ide mennek ébredés után először, ezért pozitív töltetet kellene adni, amely egész nap kitartana. Ezen kívül általában a vedégek sem kerülik el ezt a helyiséget. A fürdőszoba stílusával kifejezhetik a személyiségüket is. 

Vízálló tapéta a fürdőszobába

Akármilyen elképzelésük is van az ideális fürdőszobáról nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy szebbé és kellemesebbé tegyük ezt a helyiséget. A lehetőség, mellyel mai cikkünkben megismerkedhetnek alkalmat nyúj egy viszonylag új fürdőszoba stílusának megváltoztatására is nagyobb átalákítás nélkül. A fürdőszobai tapétákról beszélünk. A tapéta személyesebbé varázsolja a fürdőszobát. Egy megfelelően kiválasztott szín, minta vagy textúra tökéletessé teszi a fürdőszobát. Egy ilyen helyiségben jól indulhat a nap és relaxációval érhet véget. 

Vízálló tapéta

Azt gondolják, hogy a tapéta nem illik a fürdőszobába és nem is praktikus? Ez egyáltalán nem igaz! Mindjárt elmagyarázzuk, hogy miért. A fürdőszobában uralkodó nedvesség miatt a falakat speciális anyagokkal szokták kezelni. Ebből kifolyólag a fürdőszobában használható tapéták is különböznek az átlagos tapétáktól. Ezek a speciális tapéták segítenek abban, hogy különlegessé tegyék a fürdőszobát. Ezt gyorsan, egyszerűen, szakemberek segítsége nélkül, olcsón is megtehetik. 

A nedves környezetben használható tapéták felülete vinyl anyagból készül, tehát hasonló, mint a kertben használt terítők. Érintésre simák, mint ha le lennének lakkozva vagy gumival lennének bevonva. Ez a tapéta típus tehát megfelelő nedves környezetbe is, mint amilyen a fürdőszoba vagy a konyha. Nem szívja be a nedvességet, nagyon tartós és mosható a felülete. A falra speciális ragasztó segítségével ragasztható fel. Bármilyen típusú falra felragasztható. Nagyon jól elfedi a fal görbeségét és az esetleges repedéseket is!

Hogyan ragasszuk a tapétát? 

A helyiség falait természetesen alaposan meg kell tisztítani, el kell tüntetni a hibákat, zsírtalanítani kell, el kell simítani a felületet, le kell szedni a régi tapétákat és a vízben oldódó festéket is! A falnak stabilnak és száraznak kell lennie! Soha ne tegyük a tapétát nedves falra, mivel így penész alakulhat ki alatta. Amennyiben friss a vakolat, akkor szükséges a falak penetrálása. Ezt akár a tapéta felragasztásához használt ragasztó segítségével is elvégezhetjük. Kövessük az útmutatóban leírt lépéseket! 

A tapéta ragasztása gipszkartonra

A minőségi felragasztás érdekében fontos, hogy jó ragasztót válasszunk. Amennyiben olyan felületre szerenénk ragasztani, amely nem szívja be a nedvességet, akkor sűrűbb ragasztót használjunk és vékonyabb rétegben vigyük fel a tapétára és a falra. A tapétát kézzel nyomjuk a falra úgy, hogy ne keletkezzenek légbuborékok. Középről kifelé simítsuk ki a tapétát. A ragasztó maradékát rögtön távolítsuk el egy nedves ronggyal vagy szivaccsal. Csak egyforma szériából származó tapétát használjunk. Figyeljenek arra, hogy a minták szélességben és magasságban is illeszkedjenek egymáshoz. Még mielőtt nekilátnának a ragasztásnak, ellenőrizzék a mintát, a szétiát és a színezetet. 

Ellenálló vinyl tapéták

Ahogy látjuk, a fürdőszoba falát nem kell feltétlenül csempével borítani, hogy ellenálló legyen a nedvességgel szemben. Ajánlhatjuk a nagyon stabil vinyl tapétákat, amelyek ellenállnak a fröcsögő víznek. A tapéta egy kedvező árú megoldás, amely mégis divatos stílust ad a fürdőszobának anélkül, hogy mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk. 

Virágos tapéta vagy fa/kő imitáció

Mivel nagyon sok motívum, szín és stílus közül lehet válogatni, ezért mindenki garanáltan megtalálja a neki tetsző tapétát. Akár a természetet idéző mintákat (kő, fa), geometrikus alakzatokat vagy a vintázs stílusú virágokat kedvelik, megtalálhatják a legjobbat. A tapétákon található színek és minták harmonikusak és kellemes hatást keltenek mindenkiben, aki a fürdőszobába lép. A tapétázott fürdőszoba játékos és élettel teli hatást kelt. A tapéta egyedi lehetőséget kínál arra, hogy kifejezzék saját, különleges stílusukat! 

Bőséges tapéta választék a fürdőszobába

Azt is hozzá kell tennünk, hogy nem feltétlenül szükséges kitapétázni az egész fürdőszobát. Kiválaszthatnak akár egy falat vagy csak egy adott részt, pl. a mosdókagyló körül. A sok szín és minta mellett a tapéták mintázatának méretén is lehet változtatni. Ne féljenek tapétát használni akár egy kisebb méretű fürdőszobában sem! A megfelelő szín és minta méret segítségével tágasabbá tehetik a fürdőszobát. Figyeljenek a színek kontrasztjára, ill. a nagy mintákra a kisebb helyiségekben, mivel azzal nyomasztó vizuális hatást kelthetnek. 

A sötét és világos színek attól függően hatnak, hogy milyen környezetben használjuk őket. Míg sokan azt állítják, hogy a sötét színek miatt a helyiség kisebbnek tűni, de a fürdőszoba kívánt atmoszféráját is figyelembe kell venni. A világos színek könnyedebb hatást keltenek, a sötét színek pedig luxus érzetet keltenek. A színek megfelelő kombinációjával a sötét falak is nagyon erős, de kellemes hatást érhetnek el. Bizonyos minták és színek használatával különféle illúziókat idézhetünk elő (nagyobb, szélesebb helyiség, nagyobb belmagasság). A legfontosabb azonban az, hogy az egyes elemek mind összhangot alkossanak. Akár felejthetetlenné is tehetik a fürdőszobájukat! 

Vidám mintájú tapéta a fürdőszobában

Kísérletezzenek bátran! 

A fürdőszoba ideális hely arra, hogy kísérletezzenek a különböző mintájú tapétákkal. Ez a helyiség általában kisebb, mint a többi, nincs benne olyan sok bútor, amelyekhez igazítani kéne a stílust és a színt. Ezen felül egy kisebb helyiségbe kvesebb tapétára van szükség, tehát olcsóbban megúszhatják a felújítást. Ennek köszönhetően a tapéta ideális választás akkor is, ha albéretben laknak és egy kis változásra vágynak, de nem szeretnének sok pénz a lakásba fektetni. 

A tapéták kedves meglepetésként szolgálnak, el lehet velük játszadozni és kifejezhetjük velük a személyiségünk rejtett részeit is. Kellemesebbé tehetjük velük a fürdőszoba hangulatát, használhatunk különleges mintákat, melyeket sosem fogunk megunni. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.01.2020
A cikk értékelése:
(88.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Konténerház - az ára, előnyei és hátrányaiKonténerház - az ára, előnyei és hátrányai

Miért látják sokan a konténerházakban a jövőt? Milyen előnyeik és hátrányaik vannak? Kihasználhatóak a mi éghajlati körülményeink között is? Minden fontos informácciót megtalálnak ebben...

PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek. PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek.

A PVC padló nagyobb népszerűségnek örvend, mint ahogy azt bárki gondolná. Milyen előnyei és hátrányai vannak? Megfelelő nedves környezetbe is? Minden fontosat megtudhatnak a cikkünkből!...

Japán fal - modern térelválasztás Japán fal - modern térelválasztás

A dekorációs szerep mellett praktikus funkiót is ellátnak. Árnyékolásra is használatosak, ezért nagyon jól helyettesíthetik a redőnyöket, zsalut, de akár még a beltéri ajtókat is.