Szófa a nappaliba vagy a teraszra! Olcsó modellek gyakran leárazva!

A szófa ideális helyet biztosít a pihenéshez. Elhelyezhetik a nappaliban, de akár a hálószobában, a vendégszobában vagy a gyerekszobában is jól mutathat. A kávézókban, fodrászszalonokban és könyvesboltokban is megtalálja helyét. 

Piros szófa a nappaliba

Az S formájú szófa a hátgerinc vonalát követi, ezért nagyon kényelmes rajta feküdni. Ideális ebéd utáni vagy esti relaxációhoz. A szófához általában egy kis párna vagy fejtámla is tartozik, amely még kényelmesebbé és praktikusabbá teszi ezt a bútordarabot. 

A szófa formája, stílusa, anyaga és kivitelezése sokszor egészen meglepő lehet. Azon kívül, hogy nagyon praktikus az otthonuk stílusának kialakításában is fontos szerepet játszhat! 

Beltéri szófa lazításhoz

Szófa a nappaliban vagy a gyerekszobában

Szófákat főként a modern berendezésű otthonokban találhatunk. Legfőképpen pihenésre szolgálnak. Kedvenc könyvük olvasásakor, zenehallgatáskor vagy más szabadidős tevékenység során is használhatják, de könnyen álomba lehet szenderülni rajta. 

Fehér textil szófa a nappaliba

A szófa megfelelő a nappaliba, a hálószobába, tehát lényegében bárhova, ahol van hozzá elég hely. 

Szófa a teraszra vagy a medence mellé

A szófa nagyon népszerű kültéren is, ahol a teraszra vagy a medence közelébe szokták tenni. Ajánlott fedett helyre tenni, hogy védve legyen az eső és a közvetlen napsütés ellen. A kültéri heverők között nagyon kedvelt az alumínium konstrukció, amely rattannal van átszőve.

Léteznek azonban kevésbé tradicionális modellek is, amelyeket egyszerűen össze lehet csukni és áthelyezni. 

Modern összecsukható szófa

Bőr vagy teflon technológiás szövet

A minőségi anyag garantálja az időtállóságot! Hosszútávú használat során szemmellátható az anyagok közti különbség. A legjobb, ha bőr vagy speciális teflon technológiás szövet borítású szófát vásárolnak. A bőr olcsóbb változata az ekobőr. Persze az sosem olyan tartós, mint a valódi bőr, de mindenképpen megfelelő. 

Szófa ekobőrből

Barna ekobőr szófa

A borításnak nem feltétlenül kell a passzolnia a többi berendezés színéhez. A drámai hatás eléréséért ellentétes színeket is választhatnak. Azt ajánljuk, hogy a szófa stílusa legyen azonos a többi bútor stílusával, hogy ne legyen átfedés a stílusok között!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.04.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Fogantyú nélküli konyhaszekrényekFogantyú nélküli konyhaszekrények

Elég egy laza mozdulat és már ki is nyílik a konyhaszekrény. Nagy előny a tisztaság, mivel nem szennyeződik a szekrény és könnyebb a takarítása is. A fogantyú nélküli konyhaszekrény nagy...

Hogyan válasszuk ki a legjobb íróasztalt gyermekünknek? A magasra állítható asztalok egyre elterjedtebbek! Hogyan válasszuk ki a legjobb íróasztalt gyermekünknek? A magasra állítható asztalok egyre elterjedtebbek!

Nehezen tudják eldöntetni, milyen íróasztalt kellene választani a gyerekszobába? Nem tudják, hogy a stílusra vagy a funkcionalitásra figyeljenek inkább? Mai cikkünkből megtudhatják, hogy...

Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!

Manapság már több fajta sarokpad is kapható. Miért válasszuk inkább a retro kinézetet? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden fontosat megtudhatnak!