Sarok ülőgarnitúra. A szétnyitható a legjobb. De kényelmes is?

A sarok ülőgarnitúrák nagyon praktikusak és napjainkban igen közkedveltek is. A kisebb és nagyobb helyiségekbe is megfelelőek. A szétnyitható sarok ülőgarnitúrák duplaágyként is funkcionálnak, aminek biztosan örülnek majd.

Modern sarok ülőgarnitúra

Egyrészről nagyon praktikus, másfelől pedig esztétikus is. Hogyan válasszák ki a legjobbat? Milyen paraméterekre figyeljenek? Mai cikkünkből megtudhatják!

A méret és a tervezés

A sarok ülőgarnitúra kiválasztásánál néhány paraméterre nagyon kell ügyelni! Ezek egyike az ülőgarnitúra mérete. A méretnél számításba kell venni a helyiséget, hogy nem túl kicsi-e, hiszen nem folgalalhatja el a fél szobát csak az ülőgarnitúra. Természetesen, ilyenkor legjobb lemérni a helyiséget. A többi bútort, melyek ugyanabban a helyiségben lesznek elhelyezve is vegyék számításba. A gyártók különböző méretű ülőgarnitúrákat kínálnak, így nincs ok az aggodalomra.

Katalógusunkból ajánljuk

Valaki a szétnyitható ülőgarnitúrákat részesíti előnyben, ezért ezt is ellenőrizzék le vásárláskor! A kanapé kivitelezése, pontosabban a minőségi anyagok felhasználása is rendkívül fontos! Mi a jobb - textil, bőr, ökobőr? Mindenképpen gondolkozzanak el azon, mit várnak el az ülőgarnitúrától. A kínálat tényleg nagyon bőséges, ezért jó, ha már van valamilyen elképzelés a fejükben, mielőtt még hozzáfognak a kereséshez. 

Elegáns sarok ülőgarnitúra a nappaliba

A rakodóhely remek segítség lehet, főleg, ha nincs elég helyük elrakni a dolgokat a lakásban. Általában ez a rész ügyesen el van rejtve az ülőgarnitúra jobb vagy bal részében, esetenként mindkettőben. Elfér ott az ágynemű, de bármi mást is nyugdtan elpakolhatnak ide. Ügyesen és gyorsan elpakolhatják és előszedhetik innen dolgaikat. 

Szétnyitható vagy fix ülőgarnitúra? 

Itt tényleg csak az Ön igényeitől függ a válasz. A kettő között az a különbség, hogy a szétnyitható ülögarnitúráknak van mozgatható részük, melyet egyszerűen ki lehet húzni. 

A fix ülőgarnitúrák esetében ez a rész sűrű anyaggal van kitöltve, melynek köszönhetően kényelmesebb lesz az ülés. Ha alkalomadtán vendégágyként is szeretnék hazsnálni az ülőgarnitúrát, akkor inkább egy ilyet szerezzenek be. Természetesen nem lesz olyan jó rajta az alvás, mint egy igazi ágyon, de alkalmi alvásra megfelelő. 

Katalógusunkból ajánljuk

A sakor ülőgarnitúrák ára

Néha az árnak nincs nagy szerepe, itt viszont ez nem így van! A sarok ülőgarnitúra vásárlásakor ne akarjanak spórolni! Éppen az alacsony ár jelezheti azt, hogy nincs rendben a kanapé minősége. A konstrukció stabilitása és a töltelék minősége nagyon fontos paraméterek. 

Fontos a stílus

Az ülőgarnitúra stílusának sokszor döntő szerepe van. A minőségi anyag bebiztosítja, hogy sokáig szép maradjon a kanapé. Választhatnak textil, bőr és ökobőr ülőgarnitúrák közül. Jelenleg a klasszikus formák és egyszerű színek a legkedveltebbek. A színek összjátékán és nem a kontraszton van a hangsúly. 

Ökobőr fekete-fehér sarok ülőgarnitúra

Tökéletes ülőgarnitúra? 

Az ergonómia kifejezi a technikai megoldások, funkcionalitás és a használhatóság közötti összhangot. Ebben az esetben arról van, szó, hogy az ülőgarnitúra mennyire alkalmazkodik a testünkhöz, főleg a hátgerinchez. A sok, hosszú, TV előtt töltött óra komoly hátgerinc problémákat is okozhat. 

Katalógusunkból ajánljuk

Egy tökéletes ülőgarnitúrának ideálisnak kell lennie kinézetre és funkcionalitásra is. Legjobb esetben az ülőrész és a háttámla között nem 90°-os szög van. Minél magasabb a háttámla, annál kényelmesebb lesz rajta ülni és a testtartásnak is jót tesz. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 06.04.2019
A cikk értékelése:
(91.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek! Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek!

Ennek a találmánynak köszönhetően elegendő hely lesz a lakásban és adott esetben még egy ágyuk is lesz! Mik a további előnyök? Eláruljuk! 

Hogyan válasszunk bárszéket?Hogyan válasszunk bárszéket?

A bárpult megfelelő megtervezése mellett a bárszékek kiválasztása is nagyon fontos feladat! Ezek egymástól elválaszthatatlanok és így alkotják meg a kívánt hatást. 

Hogyan válasszunk pelenkázó pultot? Hogyan válasszunk pelenkázó pultot?

A kitűnő kivitelezés miatt bármelyik gyermekszoba részét képezheti. A pelenkázó pultnak első ránézésre is sok előnye van, ezért megéri egy ilyet vásárolni. Mi bemutatjuk Önnek a...