Saját jacuzzi a kertbe? Hogyan válasszunk?

Azt fontolgatják, hogy a hosszú, fárasztó munkahét után végre eljutnak egy wellness fürdőbe, ahol regenerálódhatnak és újult erővel térhetnek haza? Mi lenne, ha ezt otthon is megtehetnék? Egy otthoni jacuzzi kezdetnek nagyon is jó lenne! 

Kültéri jacuzzi a kertben

A saját jacuzzit a kertben egész évben használhatják, éjjel és nappal is, ráadásul nem kell sehová  utazniuk és belépőt sem kell fizetni! Egy kis befektetéssel hosszú éveken keresztül üdülhetnek otthonuk kényelmében. Hogyan választhatják ki a megfelelőt? Mire figyeljenek a vásárlás során? Hogyan tarthatják karban a jacuzzit a kertben? A legfontosabb információkat éppen ebben a cikkben találhatják! 

Mire jó egy jacuzzi? 

Egy jacuzzi első sorban arra van, hogy maximális kényelmet és relaxációt biztosítson. A jacuzzi konkrét típusától függően buborékozhat, terépiás masszázzsal és aromaterápiával szolgálhat, de akár hidromasszaázst is nyújthat. 40 °C-os, buborékozó vízben ülni mindig kellemes élmény. A jacuzzi használata kedvezően hat a regenerációs képességekre. A meleg víznek és a különféle masszázsoknak általánosan véve csak pozitív hatásai vannak. 

Hová tegyük a jacuzzit? 

Elsőként el kell döntenünk, hogy kintre vagy bentre szeretnénk-e a jacuzzit. Ez csak azon múlik, hogy Önök mit részesít előnyben, ill. hogy hol, mennyi hellyel rendelkeznek. Amennyiben a jacuzzit bent szeretnék elhelyezni, akkor a szellőztetést és a levegő páratartalmát is irányítani kell! A padlónak is ellenállónak kell lennie, hiszen egy felengedett jacuzzi tömege akár 1 tonna is lehet! 

Kültéri jacuzzi a kertben

Míg kint ezzel nem kell foglalkozni. Egy jacuzzi kint a teraszon vagy a kertben manapság nagyon divatos, ráadásul ezzel a megoldással a hely problémáját is könnyedén megoldhatjuk. 

A megfelelő méret kényelmet jelent

A választás előtt át kell gondolni, hogy kik és hányan fogják a jacuzzit használni. Természetesen, ha egyedül vannak, akkor ideális lesz egy kétszemélyes jacuzzi a tökéletes relaxációhoz. A leggyakrabban 4-6 személyes jacuzzit szoktak vásárolni az emberek. Vásárláskor jó egy kis tartalékkal is számolni!

Milyen gyakran és mennyi időre ülhetünk a jacuzziba? 

Nem kell aggódni! Akár minden nap használhatják a jacuzzit! A gyártók felmérései alapján az emberek átlagosan hetente 1-4 alkalommal ülnek a jacuzziba. Éppen a rendszeres használat lehet jó hatással az egészségre! 

Maga az időtartam, amit a jacuzziban tölthetünk sincs különösebben korlátozva. Talán a 20 - 30 perc az ideális. Az itt töltött kellemes időt akár szakaszokra is oszthatják, pl. 2 x 15 percre. Amennyiben nem alszanak el a jacuzziban és nem töltenek benne több órát, akkor biztosan nem lesz baj! 

Az ár és a használat költségei

Találkozhatnak olyan gyártókkal, akik árulnak jacuzzikat 1, 3 milliótól egészen 6,6 millió forintig. Hogyan létezhet ekkora árkülönbség? Úgy, ahogy minden más ágazatban is. A minőségtól, a funkióktól és a kivitelezéstől függ az ár. Néhány gyártó a jacuzzi felállítását és beüzemelését is vállaja és még jótállást is kaphatnak. Fel szokták tüntetni, hogy a jacuzzi melyik részeire érvényes pontosan a jótállás. Ebből kifolyólag a jacuzziba megéri több pénz fektetni. 

Kültéri fedett jacuzzi

A minőségi gyártók minőségibb és ellenállóbb anyagokat használnak. Éppen az anyag és annak szigetelő képessége járul hozzá a kiadások csökkentéséhez és a víz lassabb lehűléséhez. A jacuzzi élettartama kb. 20 év, attól függetlenül, hogy kint vagy bent van elhelyezve. A minőségi gyártók esetében ez akár 30 év is lehet. Az ár természetesen a méretet, a funkciókat és a felszereltséget is befolyásolja. Speciális fúvókák, szűrők, thermo tető, napelemes melegítés, fejtámla és más támlák. Ezek a látszólag apró részletek lényegesen befolyáslják a végleges árat. 

A jacuzzi fenttartásának költsége eltérő lehet. Ha átlagosan 3x használják a jacuzzit, akkor havonta 6 ezer forintra jöhet ki használatának költsége. A felszereltségtől függően ez sokkal több is lehet. 

Lehet egy jacuzzi beépített? 

Igen, a jacuzzit is be lehet építeni. Természtesen ebben az esetben figyelembe kell venni a jacuzzi és a talaj anyagát és összetételét! Éppen itt mutatkozik meg az árkategória, amelyben keresgélniük kell. Vigyázat! Egy jacuzzi, amely 2,3 millióba kerül beépítéssel együtt akár 3 millio forintba is kerülhet! 

Felfújható jacuzzi a kertbe

Egy nagyon egyszerű és kedvező árú megoldás a felfújható jacuzzi vásárlása, amelyet pár perc leforgása alatt el tudnak rakni vagy fel tudnak állítani. E megoldás legfőbb előnye az ár (már 150 ezer forintért is tudnak vásárolni), raktározhatóság és univerzális kihasználhatóság. Nyáron használhatják kint, majd ősszel bevihetik. Ez a felfújható megoldás azoknak ideális, akik csak időnként használják a jacuzzit. 

Felfújható jacuzzi a kertbe

Válasszanak saját felfújható jacuzzit! 

A jacuzzi vizének tisztítása 

A vizet két féle képpen juttathatjuk a jacuzziba. Az első, hogy egy locsolócső segítségével beleengedjük a vizet. A másik lehetőség a vízvezetékre történő csatlakozás. Persze idővel a víz is tisztításra szorul, hogy higiénikus legyen a jacuzzink. Sok gyártó esetében a berendezés különféle szűrőkkel rendelkezik. Ezeket elég havonta párszor leöblíteni és kicserélni a fertőtlenítő anyagot, amely a víz forgatása során tisztítja azt. 

A kevésbé felszerelt jacuzzik esetben a pH érték a kulcs, amit klór használatával tarthatnak kordában. Ebben az esetben elég, ha a mennyiséget a víz térfogatához igazítjuk. Ami a víz cseréjét illeti, megfelelő karbantartás mellett elég 3-4 havonta egyszer kicserélni. Amenniyben azt veszik észre, hogy a víz veszít minőségéből, akkor inkább engedjék ki és töltsék fel újra a jacuzzit! 

A jacuzzi használata télen 

Használhatjuk a jacuzzit télen is? Persze hogy! Talán ez az egyik legjobb dolog, amit télen csinálhatnak. Ücsörgés a kellemesen meleg vízben, egy pohárka bor kíséretében, miközben a csillagos eget nézik. Ez nagyon jó tervnek hangzik! 

Amennyiben ennek ellenére úgy döntenek, hogy nem szeretnék télen használni a jacuzzit, akkor megfelelően gondoskodjanak róla télre. Legjobb, ha megkérdeznek egy szakembert. Megfelelően ki kell engedni a vizet a jacuzzi minden részéből (mint a medencék esetében), beleértve a csővezetékeket, szűrőket és a motrot is. Amennyiben a fagy tesz kárt a jacuzziban, érvénytelenné válik a jótállás! A jacuzzit le is kell takarni (thermo tető)!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.10.2019
A cikk értékelése:
(92.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...

A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban! A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban!

Úgy döntöttek, hogy a minőséget választják és szeretnének egy gázgrillt vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire kell a választás során figyelni, ill. a legjobb gázgrilleket is...