Rendezzék be otthonukat az angol vidék stílusában!

Időnként mindenkin eluralkodik az érzés, hogy legszívesebben egy kellemes, vidéki házikóban töltené napjait egy kis kerttel, ahol nyugalomban iszogathatná teáját és élvezhetné a csendet. 

Lakberendezés az angol vidék stílusában

Épp olyan, mint Jane Austin romantikus történetei. Akár a saját otthonukat is berendezhetik az angol vidék stílusában! Elég bár apróságot beszerezni a közeli piacról. 

Egyszerűség, kényelem és elegancia

Ha egyszer belépnek egy angol vidéki stílusban berendezett otthonba, akkor egyből megértik a gondtalan elegancia fogalmát. Az ilyen házon nem hagy nyomot az idő vasfoga! Szinte minden tárgy egy emléket idéz elő és általában több generáció is hasznát veszi. E stílus alapját az a pár darab kényelmes bútor képezi, amelyek a helyiség központját alkotják.

Lakberendezés az angol vidék stílusában

A konyhában egy széles fa asztal, amelynél összeülhet az egész család egy hosszú nap után, a nappaliban egy kanapé párnákkal, ahol eltölthetnek egy kényelmes, téli estét olvasással vagy társasjátékozással. A hálószobában egy romantikus stílusú ágy és az étkezőben egy komód tányér szettel. 

Az angol vidéki stílus magában hordozza a viktoriánus stílus eleganciáját, az egyszerűséget, nemességet, ill. a vidéki kényelmet és könnyedséget. A bútorok és a padló általában fából készülnek, a kanapé puha és a leggyakoribb kiegészítő a porcelán. A szobákban a világos színek dominálnak, lágy mintákkal és kerek formákkal. 

Vidéki bútorok otthonra

Válasszanak meleg árnyalatokat

Az alapvető fehér színen kívül talákozhatunk krémszínnel, sötétbarnával, szürkével, rózsaszínnel és sötétkékkel. Ne féljenek a színek kombinálásától vagy az ellentétes színek használatától. A fekete - fehér kombináció elegáns és kellemes meglepetéseket tud okozni. 

Az angol vidéki stílusban nem kell félni az élénk rózsaszíntől sem, amely általában a hálószobában vagy a nappaliban jelenik meg. Ha valaki egyszerűségre vágyik, akkor próbálja ki a sötétpirosat, téglaszínt vagy a terrakottát, amelyek nagyon jól passzolnak pl. a nappaliba. 

Angol vidéki stílus

Az angol vidéki stílus egyik legdominánsabb motívuma a virágos, amelyek közül konkrétan a rózsa a legelterjedtebb. Ha egy kishölgy gyerekszobáját szeretnék éppen berendezni, akkor lepjék meg romantikus tapétával vagy sötétítővel, amelyek igazi lakosztállyá varázsolhatják a szobát! 

Rózsa mintájú tapéta a gyerekszobában

Játszanak el a kiegészítőkkel!

Az alapvető bútordarabokon kívül azokról sem szabad megfeleltkezni, amelyek kiegészítik otthonukat. Nagyon különleges pl. a fésülködőasztal, a fa szekrény vagy a könyvespolc. 

Ezeken kívül a különleges légkör kialakításához használhatnak mécseseket, régi képkereteket, képeket, csipkés függönyöket és vázákat virágokkal. 

Angol lakberendezés és kiegészítők

A fürdőszobát otthonosabbá tehetik egy ovális keretű tükörrel. A konyhában úgy lehet kellemes hangulat, ha a nyitott polcokat csészéikre használják ki. A sokszínűségtől sem kell tartani! Nem csak egy porcelán készlet tud jól mutatni! Nyugodtan kiállíthatják a nyaraláson vásárolt emlékeiket is! 

Amennyiben tudnak valahol mezei virágot szedni, akkor szárítsanak levendulát, ami nem csak díszként jó, de a molyok ellen is nagyon hatékony. A régi kosarat pár pillanat alatt piknik kosárrá varázsolhatják egy szép szalag vagy csipke felhasználásával. A patchwork technikával pedig aranyos szőnyeget készíthetnek gyermekeiknek vagy akár ágytakaróként is használhatják. 

Angol stílusú dekoráció

A bútoroknak és a kiegészítőknek sem kell drágának lenniük. A közeli piacon, régiségkereskedésben vásárolt vagy a nagymamától örökölt darabok is ugyanolyan jó minőségűek lehetnek, mint az újak! Az apróbb simításokat saját kezűleg is el tudják végezni. A kanapét át lehet kárpitoztatni, párnahuzatot akármilyen anyagból lehet varrni, a bútorokat pedig le lehet lakkozni vagy festeni. 

Ügyeljenek a térre!

Az angol vidéki stílus csodákat tud tenni a ház hangulatával, de semmivel nem lehet annyira elrontani, mint a túlzással! A túl sok apróság és részlet egy helyen semmiképpen nem teremt otthonos hangulatot! Ha kevés hely áll rendelkezésükre, akkor lassan lássanak hozzá a helyiségek berendezéséhez és válasszák ki azokat a dolgokat, amiket igazán érdekesnek tartanak! 

Angol stílusú lakberendezés

A kiegészítőkhöz válasszanak pár elegáns apróságot. Len terítő, képkeret egy családi fotóval és egy váza virágokkal. Ezek nem túl feltűnőek és nem csak egy szezonon keresztül fognak örömet okozni a ház lakóinak! 

Az angol vidéki stílusban szabadjára engedhetik fantáziájuk és kreativitásukat, ill. lehetővé teszi, hogy otthonos hangulatot alakítsanak ki, ezért ha elnyerte tetszésüket ez a stílus, akkor ne féljenek belvágni az átalakításba!

képek forrása: pinterest.com

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 27.10.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Kültéri árnyékolók nem csak a teraszra!Kültéri árnyékolók nem csak a teraszra!

A legtöbb háztartásban beltéri redőnyöket használnak. Ezek adott mennyiségű magánszférát biztosítanak és segítségükkel szabályozhatják, hogy mennyi fény jöjjön be kintről a helyiségbe....

Hogyan díszítsük fel a karácsonyi asztalt? Az egyszerűségre és a természetes részletekre érdemes alapozniHogyan díszítsük fel a karácsonyi asztalt? Az egyszerűségre és a természetes részletekre érdemes alapozni

Hogyan dízsítsük fel a karácsonyi asztalt nagy költségek nélkül? Pár olyan tippel készültünk, amelyekhez a háztartásban megtalálható apróságok is megfelelőnek bizonyulnak. Teremtsenek...

Karácsonyi dekoráció az utolsó pillanatbanKarácsonyi dekoráció az utolsó pillanatban

A karácsony előtti pár nap tökéletes arra, hogy néhány apró részlet hozzáadásával felejthetetlen hangulatot teremtsünk. Ehhez a legjobb kézzel készült dekorációt használni. Merítsenek...