Melyik a legjobb kanapé? Segítünk a választásban!

A megfelelő kanapé kiválasztása egyáltalán nem olyan egyszerű, mint azt első ránézésre hinnénk. Nagy a választék és könnyen belekeveredhetnek a rengeteg lehetőségbe. Mi alapján érdemes választani és melyek a fontos paraméterek? 

Kanapé a nappaliban

A kanapé sokszor a ház domináns része. Itt találkozik az egész család, hogy együtt szórakozzanak. Minden háztartásnak egy olyan kanapéra van szüksége, ami kényelmes, szép és az ára is elfogadható. 

Ezeken az alapvető paramétereken kívül a kanapé funkcionalitását is figyelembe kell venni. Kinyithatóság, az egyes részek kombinálhatóság, állítható háttámla. A kanapé olyan kiegészítőkkel is rendelkezhet, mint pl. a pultok vagy a polcok. A kanapé stabil részét képezik, de áthelyezhetőek. A modern kanapék előnye az ún. kapszula, amely a távirányó, újságok és könyvek elrakására szolgál. 

A bútorszövet kiválasztása

Hosszú élettartam, könnyű karbantartás. Ezek a legfontosabb paraméterek, amelyeket a bútorszövet kiválasztásakor figyelembe kell venni. Először azt kell eldönteni, hogy természetes vagy szintetikus anyagot szeretnének-e! 

Szürke kanapé a nappaliban

Amennyiben van gyermekük, akkor biztosan díjazni fogják az eltávolítható huzatot. Ilyen eseben könnyen kimoshatják és már vissza is tehetik a kanpéra! 

Katalógusunkból ajánljuk

A bőr kanapék a legdrágábbak

A bőr kanapé kifejezetten luxus hatást kelt. Puha és kényelmes. Ezek mellett a bőr nagyon rugalmas és erős, ami bebiztosítja a hosszú élettartamot. 

Bézs bőr ülőgarnitúra

Ne hagyják, hogy az első benyomás megtévessze Önöket! A bőr kanapé minősége nagyban függ a kárpit vastagságától is. Minimum 1,5 mm vastagság ajánlott. Ellenkező esetben a bőr hamar tönkremegy. 

Katalógusunkból ajánljuk

Műbőr és ökobőr, mint a bőrkanapé olcsóbb változata

A bőr olcsóbb változata a műbőr vagy az ökobőr. Ezek az anyagok kinézetükkel az igazi bőrre hasonlítanak. Első ránézésre észre sem lehet venni, hogy igazából nem valódi bőrrel van dolgunk. 

Mi a legfőbb különbség a műbőr és az ökobőr között? A műbőr nem engedi át a folyadékot, de az ökobőr érzékeny a vízre. Ez annyit jelent, hogy ha bármit kiöntenek rá, akkor gyorsan beivódik és ezért a kanapé alsóbb részeibe is eljuthat. 

Klasszikus szövet kanapé

Az összes bútorszövet közül a klasszikus szövet a legkeresettebb. Rengeteg lehetőség közül lehet választani - mikorszövet, mikroplüss, carabu, stb. A dizájn szintén nagyon változó lehet. A rengeteg szín közott biztosan mindenki talál olyat, ami elnyeri a tetszését

Szövet kanapé a nappaliban

A legnagyobb hátrány, hogy hamar jelennek meg rajta foltok. Napjainkban már vannak olyan módszerek, amelyek védik az anyagot és ellenállóvá teszik a nedvességgel, foltokkal és zsírral szemben. A legelterjedtebb a Teflon. 

Katalógusunkból ajánljuk

A leggyakoribb kanapé töltelék

  • Poliuretán hab - RUP hab alkotja a legtöbb kanapét. Keménysége változó lehet és egyben az ellenállóképességet is meghatározza. Az ideális keménység kb. T20. 
  • A HR PUR egy minőségibb töltőanyag. Keménysége közepes és jobb a minősége. Az ár növekedésével persze a minőség is egyre javul!
  • A bonnell rugók is nagyon gyakoriak. Általában kókusz lappal kombinálják, ami megakadályozza, hogy a rugó a felszínre jöjjön.  

A leggyakoribb hibák a kanapé kiválasztásakor

Rosszul kiválasztott anyag

Amennyiben kisgyermekük van, akkor méginkább vegyék figyelembe ezt a paramétert! Senki nem szeretne olyan anyagot, amelyet folyamatosan takarítani és fényesíteni fog kelleni ráadásul eredmény nélkül! Válasszanak minőségi kárpitot! Legjobb, ha mosható is és ellenáll a nedvességnek, a pornak és a szennyeződéseknek! 

Unalmas szín  

A harsány színeket hamar meg lehet unni, ezért inkább a visszafogottabb árnyalatokat ajánljuk. Ilyen pl. a fehér, a fekete, a barna, a kék...

Kék kanapé a nappaliban

Túl nagy méret   

Először érdemes lemérni a helyiséget és csak utána vásárolni. Senki sem szeretné, hogy a kanapé elfoglalja a fél helyiséget! A kanapé méretét a helyiség méreteihez kell igazítani, máskülönben ízléstelen hatást fog kelteni. 

Rossz minőség  

A minőség szorosan összefügg az élettartammal. A gyakori és felesleges kanapé vásárlás senkinek sem okoz örömet! A minőség általában szebb dizájnt és kényelmet is hoz magával. 

A kanapé minőségéből, funkcióiból és anyagából adódik az ár. Fontos meghatározni a prioritásokat és eldönteni, hogy hajlandóak-e feladni elvárásaikat az ár miatt vagy inkább nem. A legfontosabb a minőség! Azon nem érdemes spórolni, mivel alacsonyabb élettartamot hoz magával és hamar le kellene cserélniük a kanapét. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 04.10.2021
A cikk értékelése:
(87.8%)

További cikkek a kategóriában:

Tapétát választunk az összes helyiségbe!Tapétát választunk az összes helyiségbe!

Napjainkban nagyon bőséges a kínálat. A mai modern tapéták között találhatunk 3D vagy öntapadós tapétákat is! Cikkünkből megtudhatják, hogyan választhatják ki a legjobb tapétákat az...

Puffok ülésre - kötött puff, amit Önök is elkészíthetnek! Puffok ülésre - kötött puff, amit Önök is elkészíthetnek!

Változatos formák, minták és dizájn. Akármilyen stílusú nappalihoz megtalálhatják a megfelelő modellt! Válasszák ki velünk együtt a legjobb puffot otthonukba! 

3D padló a nappaliba vagy a fürdőszobába. Hogyan készül?3D padló a nappaliba vagy a fürdőszobába. Hogyan készül?