Melyek a legjobb elektromos serpenyők? A vélemények alapján az Eta és a Guzzanti a győztes!

Manapság már nem nagyon találkozhatunk olyan háztartásokkal, ahol ne jelennének meg a 21. század hasznos találmányai. A konyhában mindig elkél egy kis segítség! Habverő, pároló edény, dagasztógép vagy mosogatógép. Ezek mellett az elektromos serpenyő is kezd visszatérni a háztartásokba, pedig már a 20. század közepétől találkozhattunk vele. 

Elektromos serpenyő

Ismerik az elektromos serpenyőt? Mai cikkünkből megtudhatják, hogyan választhatják ki a legmegfelelőbbet! 

Kedvelt elektromos serpenyők

Gazdaságos segédeszköz - elektromos serpenyő

Az elektromos serpenyőt sokan azért teszik félre, mert nem tudják, hogy pontosan mire is lehet használni. A legfontosabb paraméter, amivel az elektromos serpenyő rendelkezik az az univerzalitás. Ez az eszköz tud sütni, párolni, besütni, grillezni vagy kirántani.

Készíthetnek benne húst, halat, zöldséget, pizzát, de még tésztát is lehet benne sütni! Egy finom torta miatt sem kell bekapcsolniuk a sütőt! Az elektromos serpenyő azzal is könnyedén megbirkózik! 

  • Időt spórol
  • Energiát spórol
  • Gyorsan és egészségesen készíti el az ételeket
  • Könnyű a kezelése
  • Könnyű a karbantartása

Hogyan válasszunk jó minőségű elektromos serpenyőt?

  • Gondolják át, hogy mire fogják használni az elektromos serpenyőt! Elsődlegesen sütésre, párolásra, grillezésre vagy valami másra szeretnék használni? Ebből a szempontból érdemes figyelembe venni a többi vásárló véleményét és tapasztalatát. Persze a használat gyakoriságát is érdemes számításba venni! Valaki félévente egyszer veszi elő, pl. ha pizzát készít, míg mások minden nap ebben készítik az ételt. 
  • Teljesítmény – a teljesítmény közvetlenül összefügg a fogyasztással. A tapasztalatok alapján 300 W feletti telejsítményű elektromos serpenyőt érdemes vásárolni. A kisebb telejsítmény lassabb felmelegedést hoz magával és általában a kisebb modellekre jellemző. Az ideális telejsígtmény 500 - 800 W körül van. Léteznek azonban 1800 - 2000 Wattos elektromos serpenyők is! 

A legjobb elektromos lábas főzéshez

  • A melegítő felülete - ezt saját igényeik alapján választhatják ki. Amennyiben egy négyszemélyes családnak szeretnének ételet készíteni, akkor az átmérő legyen legalább 30 cm! A kisebb átmérő nem megfelelő sütéshez, pároláshoz és kirántáshoz sem! Persze a mélység is fontos. A legtöbb edény átmérője 30, 40 vagy akár 50 cm is lehet!
  • Az edény felülete – általában klasszikus teflon, amely tapadásmentes, de nagyon érzékeny a karcolásokra. Az öntöttvas sem rossz döntés, hiszen könnyű tisztítani és nem karcolódik meg könnyen. Egy idő után azonban foltok jelenhetnek meg rajta. 
  • Funkciók és tartozékok – a hőszabályozás az elektromos serpenyők esetében nem megszokott, de ha találnak egy termosztáttal rendelkező modellt, akkor biztosan jól teszik, ha azt választják! Jól jöhet az állvány is, amely stabilitást biztosít és hőszigetel. Sokan dicsérik az üveg fedőt, mivel megkönnyíti az étel állapotának ellenőrzését. 

A legjobb elektromos serpenyők

Természetesen az a legjobb, ha megnézhetik a konkrét termékeket. Az értékelések, visszajelzések és tapasztalatok alapján kiválasztottuk a legjobb elektromos serpenyőket, amelyek jelenleg kaphatóak. Reméljük, hogy tanácsaink Önöknek is segítenek kiválasztani a legmegfelelőbbet, ami nagy segítséget fog nyújtani a konyhában töltött idő alatt.

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 13.09.2021
A cikk értékelése:
(86.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb gyümölcsprések és gyümölcsfacsarók. Hogyan választhatunk az értékelések alapján? A legjobb gyümölcsprések és gyümölcsfacsarók. Hogyan választhatunk az értékelések alapján?

A gyümölcsfacsaró manapság minden olyan háztartásban fontos, ahol előszeretettel isznak friss gyümölcslevet. Hogyan választhatják ki azt a gyümölcsfacsarót, ami legjobban meg fog felelni...

Konyhai szeletelő és elektromos reszelő zöldségekre - a legjobb segédeszköz burgonya vagy répa reszelésekorKonyhai szeletelő és elektromos reszelő zöldségekre - a legjobb segédeszköz burgonya vagy répa reszelésekor

A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!

A palacsinta az egyik legkedveltebb desszert hazánkban. Persze az édes verzió a legelterjedtebb, de a sós változatot is sokan szeretik! Amennyiben gyakran készítenek palacsintát, akkor...