Legjobb taposógépek fogyásra a vélemények alapján. Kitűnő a fenék formálására is

Nyár, tél, tavasz vagy ősz. Most nem arról fogunk beszélni, hogyan hozzák magukat formába nyárra, vagy hogyan fogyjanak le pár kilót tél után. Hasznos tanácsokkal szolgálhatunk, melyek egész évben a segítségükre lehetnek. Főleg az edzés a fontos!

Fitnesz sztepper otthoni használatra

Fitneszgépből tényleg nagyon sok van a piacon. A legjobbat kiválasztani lehetetlen, hiszen mindenkinek mások az igényei. Ezért ma megismerkedünk a sztepperrel. Ez egy egyszerű eszköz, mely segít megtornáztatni a test alsó részét és javítja az állóképességet. 

Fitnesz sztepper

A taposógépek a legkedveltebb fitneszgépek közé tartoznak, ha a test alsó részének formálásáról van szó. Az előnyük egy alapvető elvben rejlik. Ezt az eszközt lényegében bármikor használhatják, akár az otthon kényelmében is. 

A piacon különféle szteppereket találhatnak különféle funkciókkal. Olyan szteppert is választhatnak, mely mozgó karokkal rendelkezik, így a test felső részét is megmozgathatják. A taposógép megfelellő mindennapos használatra, akár férfiaknak, akár nőknek. A túlsúlyos emerek számára is jó választás lehet. A sztepper a lépcsőzést szimulálja, viszont kíméli az ízületeket, tehát az idősebb korosztálynak is ajánlott. Egyszerűen csak lépkedniük kell! Még az ellenállás mértékét, tehát az edzés intenzitását is beállíthatják. 

Formálják feneküket!

Minden nő  büszke szeretne lenni a fenekére. A formás férfi fenék láttán sem fordulnak el a hölgyek. A taposógép a megfelelő eszköz, mely pontosan ezeket az izmokat formálja, tehát pontosan ezek a mozdulatok segíthetnek a fenék formálásában. A lépcsőzés szimulálásának köszönhetően az edzésben részt vesz a nagy farizom is, mely az farizom legnagyobb részét képezi. A narancsbőrtől is egy-kettő megszabadulhatnak.

A sztepper használata formálja a feneket

Okrem zadočku však stepper pomáha precvičovať aj lýtkový sval a harmstringy, čiže zadnú časť stehien. Opäť plytké pohyby zapájajú svaly lýtok omnoho intenzívnejšie. Nohy sú totiž bližšie pri sebe a sval tak pracuje pod väčšou frekvenciou.

Jobb állóképesség és súlycsökkenés

A taposógép segítségével állóképességükön is javíthatnak. A rendszeres használatnak köszönhetően javul kondíciójuk és az egészségük is. Természetesen, mivel fizikai megterhelésről van szó, így kalóriákat is égetnek. Így a sztepper hazsnálata súlycsökkenést is eredményez. Tehát a taposógép hazsnálatával nem csak feneküket formálhatják és állóképességüket javíthatják, de az eredmény a mérlegen is meglátszik majd. 

Ha jobban meg szeretnék dolgoztatni izmaikat, használjanak súlymellényt, vagy fogjanak pár súlyt a kezükbe. Ha a taposógép fel van szerelve karokkal vagy erősítő gumiszalaggal, akkor karjaikat is formálhatják.

A sztepperek fajtái

  • Mini taposógép– ez a taposógép legáltalánosabb fajtája, mely minden rászabott feladatot teljesít és rendkívül kompakt. Nyugodtan elrakhatják az ágy alá, nem nehéz, így könnyű vele a manipuláció.
  • Forgó taposógép - ez a típus szélesebb körű funkciókat kínál. Először is segít a csípő és a has edzésében is. Lépkedés közben kicsit forognak oldalra is, így megdolgoztatják a hasfalat, csípőt és az alsó hasizmokat is. 
  • Karos taposógép – a karos taposógépek egyre közkedveltebbek. Tökéletesek kardio edzésre. Csak önökön múlik, hogy a karokat is használják-e. A vállakat és a hátat is megmozgathatják. Általában viszont ezek nagyobb berendezések, melyeket nehezebb valahová elrakni. Azonban sokkal stabilabbak és több funkcióval rendelkeznek. 

Hogyan válasszunk taposógépet?

A taposógép kiválasztásánál több faktort is figyelembe kell venni. Több fajta taposógép is létezik, így meg kell tudni, hogy az adott modell milyen paraméterekkel rendelkezik. Milyen funkciókkal van ellátva, milyen a konstrukciója, esetleg milyen tartozékai vannak. Figyelembe kell venni a pénzösszeget is, melyet a berendezésre szeretnénk szánni. Előre figyelmeztetjük Önöket, hogy az olcsó sztepperek nem lesznek olyan minőségiek, mint amilyenre vágynak. 

Konstrukció - minden jó sztepper alapja egy minőségi, stabil konstrukció. A külsőnek minőségi ABS műanyagból kellene lennie, viszont az egész rendszernek és összeköttetésnek fémből kellene lennie. 

Taposógép otthoni használatra

Az ellenállás típusa – a sztepperek esetében az ellenállás vagy mágneses, vagy hidraulikus. Általában a hidraulikus megoldást hasznáják, ahol az ellenállás dugattyúk segítségével van bebiztosítva. Valamelyik modellnél az ellenállás mértékét is be lehet állítani. A mágneses rendszer más modelleknél is használatos és lehetséges több fokozat beállítása. 

Funkciók – a minőségibb, modernebb taposógépek számítógéppel és digitális kijelzővel is rendelkeznek, ahol nyomon követhetjük lépéseink számát, az elégetett kalóriák számát, a megterhelés mértékét, amit itt tudnak beállítani. 

Teherbírás – a taposógép teherbírása az elhasználódás miatt fontos. Tehát úgy kellene választani, hogy a teherbírás megfelelő legyen az Önök testsúlyához. A teherbírás általában 100 kg körül mozog. Viszont a minőségi sztepperek teherbírása 110-130 kg körül van. 

TOP 4 legkedveltebb taposógép a piacon 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 19.03.2019
A cikk értékelése:
(91.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botokA legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botok

A túrázáson kívül az utóbbi években nagyon felkapott lett az ún. Nordic Walking sportág is. Ez lényegében gyaloglás, speciális botokkal és egyedi mozgástechnikával. Mi bemutatjuk Önöknek...

Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.

Milyen fejlámpákkal találkozhatunk manapság a boltokban és mit kell róluk tudnunk? Hogyan választhatunk a bőséges kínálatból? Milyen paraméterekre figyeljünk? Cikkünkből mindent...

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra? A választás igazi fejtörést okozhat. Cikkünkben bemutatjuk a különféle lehetőségeket és a konkrét típusokat.