Kreatív és képességfejlesztő segédeszközök a gyerekszobába

A gyerekek sok időt töltenek a gyerekszobában. Itt ébrednek fel minden reggel, itt teszik meg első lépéseiket és fedezik fel a világot. Betegség esetén, esős napokon, vasárnap délután, amikor a gyerekek otthon vannak, a szobájuk jelenti számukra az egész világot.

Eredeti gyerekszoba

Néhány okos ötlettel a gyerekszobát olyan hellyé változtathatják, ahol a gyerekeknek nem a plüssök pakolásával és a könyvek egyengetésével kell foglalkozni, hanem önfeledten élvezhetik a játék örömét, amely kalanddal és ötletekkel van teli. 

A hely, ahová a felnőttek nem léphetnek be

Mindegy, hogy a gyerekszobát egy hercegnő foglalta el vagy három kis kalóz. Minden gyereknek szüksége van egy kuckóra, ahová a felnőttek elől menekülhet. Ahová anya és apa nem nagyon jár. Itt a gyerekek álmodozhatnak, játszhatnak, elrejthetik kincsiket. Természetesen néha a szülőknek is be kell menniük a gyerekszobába, pl. takarítani vagy jó éjt puszit adni a gyerkőcöknek. 

Egy ilyen kellemes kuckót könnyedén kialakíthatunk a gyerekszobában is. Mi lenne, ha pl. indián sátrat állítanánk, melyet párnákkal, puha pokróccal és játékokkal tennénk kényelmessé? Egy ilyen ötlettel bármelyik gyermeket lenyűgözhetjük és órákig el tudnak játszani és szórakozni az új helyen. 

Tábla rajzolásra? Tegyék közvetlenül a falra! 

Sok szülő szeretné a gyerekszobát pasztell színűre festeni, esetleg választanak egy kellemes mintájú tapétát, mely a falakat díszíti majd. Amennyiben gyeremekük kis művész, akkor ne törekedjenek a tökéletességre! Keressenek inkább olyan megoldásokat, melyek a kreativitást fejlesztik! 

Ragasszanak a falra öntapadó táblát, ahol a gyerekek annyit rajzolhatnak, amennyit csak szeretnének. Ne feledjék, hogy olyan magasságban kell elhelyezni a táblát, hogy a legkisebb művészeknek se kelljen kreativitásukat a falon kiélni! A krétás rajzolás helyett a nagyobb gyerekeknek olyan táblát is vásárolhatnak, melyre filctollal lehet rajzolni. Itt az írást és a számolást is gyakorolhatják a gyerekek. 

Öntapadó tábla a gyerekszobába

A tábla akkor is jó döntés, ha gyakran átjönnek Önökhöz más gyerekek és le szeretnék őket foglalni. 

Amennyiben nincs elég hely a falon, akkor egy mágneses táblát a szekrényre vagy az ajtóra is szerelhetnek. A rajzoláson kívül a nyaraláson gyűjtött emlékeket is kirakhatják a táblára. Rakhatnak rá mágneseket, képeslapokat, apróságokat, így ezek a tárgyak mindig emlékeztetni fogják a gyerkőcöt a közös családi kalandokra. 

Játszótér otthonra

Amennyiben elég hely van a gyerekszobában, akkor alakítsanak ki egy kisebb játszóteret, amelyre a gyerekekek még felnőttként is emlékezni fognak. Csúszdák, labdákkal teli medence, trambulin, hinta vagy hintaágy. Ezeket könnyen el lehet rakni, amikor a gyerek már nagyobbak vagy ha megunták ezeket a játékokat.  

Gyerek medence labdákkal

Ezt akkor használhatják ki leginkább, ha a rossz idő miatt nem tudnak a környéken kirándulni, ünnepek vannak és a játszótéren egy lélek sincs. Ily módon lefoglalhatják a gyerekeket otthon is. 

A szórakozást képességfejlesztéssel is össze lehet kapcsolni. Kreatív, oktató jellegű játékokat kell vásárolni! A gyerekek biztosan imádni fogják!

Hova tegyük a játékokat? Csak ne a polcra! 

Rengeteg plüss figurájuk van és nem tudnak mit kezdeni velük? Húzzanak ki egy kötelet a szobán keresztül és csipeszeljék fel rá a macika és nyuszikákat! Ide rakhatják a gyerekek rajzait és egyéb alkotásait is. 

Az építőkockákra és a könyvekre szerezzenek be átlátszó műanyag dobozokat. Ennek a megoldásnak köszönhetően kényelmesen és könnyen rendet tarthatnak a gyerekszobában és a poros polcok helyett több hely és több fény lesz a szobában! Hagyják a szobát fellélegezni és a gyerekek dolgait időről időre rendszerezzék!

Gyerekeknek készült bútort válasszanak!

A legfontosabb szabály a gyerekszoba berendezésénél az, hogy a bútornak meg kell felenie a gyerekek igényeinek. Sok szülő választ tömörfa bútort. Ennél sokkal jobb választás a könnyű, lekerekített sarkakkal rendelkező bútor, amelyet könnyű odebb tolni, így egyszerűbben rendezhetjük át a szobát. 

Inkább olyan bútorokat válasszanak, melyek világosak vagy színesek, könnyen takaríthatóak és letörölhetőek. Pár kisebb széket is vásárolhatnak. A szigorú irodai székek helyett inkább tulipán babzsákfotelt vagy ülőpárnát válasszanak! 

Kreatív játékok a gyerekszobába

A stílusos szőnyeget hagyják akkorra, amikor a gyerekek már nagyobbak lesznek. Helyette inkább válasszanak egy érdekes motívumot, mint a térkép, világűr, útkereszteződések, ahol a gyerekek saját kisautóikkal játszhatnak és megszerezhetik első vezetéssel kapcsolatos tapasztalataikat. 

Önök is kipróbáltak már pár trükköt a gyerekszobában? Osszák meg őket velünk is! 

Katalógusunkból ajánljuk

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 09.08.2019
A cikk értékelése:
(87.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Fonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőbőlFonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőből

E megoldás legnagyobb előnye a szép stílus. A fonott kerítések az esztétikus hatás mellett magánszférát is biztosítanak. Cikkünkből többet is megtudhatnak róluk. 

Tapéta a fürdőszobába? Öntapadós vagy 3D akármilyen felületre. Tapéta a fürdőszobába? Öntapadós vagy 3D akármilyen felületre.

A fürdőszoba dizájnjának megtervezése ez egyik legnehezebb feladat, amely Önökre vár a ház építése vagy falújítása során. Miért ne választhatnának akkor egy különleges tapétát? 

A Betlehem a karácsony szimbóluma. Közkedveltek a fából faragott és a megvilágított karácsonyi betlehemek.A Betlehem a karácsony szimbóluma. Közkedveltek a fából faragott és a megvilágított karácsonyi betlehemek.

A karácsonyi betlehem régen az ünnep fő szimbóluma volt, egészen a karácsonyfa elterjedéséig. Ma már több féle kivitelezésű betlehem közül választhatunk. A választás csak Önökön múlik -...