Konténerház - az ára, előnyei és hátrányai

A konténerházak az alternatív építkezés egyik ágát képezik. Manapság egyre népszerűbb ez módszer, ugyan hazánkban még nem igazán robbant be! Mi még mindig a klasszikus házakat részesítjük előnyben. 

Konténerházak vállalkozáshoz vagy otthonként

Miért látják sokan a konténerházakban a jövőt? Milyen előnyeik és hátrányaik vannak? Kihasználhatóak a mi éghajlati körülményeink között is? Minden fontos informácciót megtalálnak ebben a cikkben! 

Konténerház, mint az otthonépítés olcsóbb változata

Ne ijedjenek meg! Nem minden konténer egyforma! A nagy hajókonténerek sokkal több helyen kihasználhatóak, mint az utcán található konténerek. Nem is csak egy nagy pléh vagy rozsdamentes dobozt kell érteni alattuk! A konténerházak egy olcsó alternatívát képeznek, melynek köszönhetően kényelmes otthont teremthetünk. Ezt a házat saját elképzeléseikhez és igényeikhez alakíthatják. Ez a technológia már olyannyira jól ki van fejlesztve, hogy első ránézésre nem is veszik észre, hogy egy konténerházba lépnek be. Elég, ha eldobják az előítéleteiket. 

A konténerházak és csábító áruk

A konténerházak egyre növekvő népszerűségének fő oka a kedvező áruk. Minden konténerház más. Ebből adódóan az áruk is eltérő. Minden attól függ, hogy milyen elvárásaik vannak a konténerházat illetően. 

Nappali a konténerházban

Ne hamarkodják el a döntést! Még mielőtt véglegesen a konténerház mellett döntenének, igényeljenek egy részletes árajánlatot. Sokszor egy átlag ember nem is tudja, hogy mi minden vár rá az építkezés során. A konténerházak esetében a legnagyobb kiadást a szigetelés jelenti. 

Saját kezűleg, de ne minden áron!

Pár konténer összerakása csak nem olyan nehéz, nem? Ezért úgy döntöttek, hogy saját kezűleg fogják megépíteni a konténerházat? Ez is egy megoldás, de a konténerház építése nem csak ebből áll. Egy projekt kidolgozása nagyban megkönnyítheti a munkájukat. 

Megfelelően tanulmányozzák át az ilyen típusú házak építésének részleteit és a biztonság kedvéért kérjék szakember felügyeletét is! Ne kezdjenek bele az építkezésbe elhamarkodottan! Ebben a házban szeretnének majd lakni, tehát megfelelő igényességgel kell kidolgozni. 

A konténerházak biztonsági szempontból

A konténer maximális teherbírását ne hagyják figyelmen kívül! Az ablakokhoz és ajtókhoz szükséges nyílások kivágásakor gondolják át, hogy melyek a tartófalak. Ezek képezik a ház stabilitásának alapját. Ebből kifolyólag ezeken a falakon nem szabadna semmilyen beavatkozást sem végezni! A biztonság a legfontosabb szempont! 

Emeletes konténerház

Az egyes konténereket a projekt alapján felállított acél konstrukcióra speciális módon kell rögzíteni. Nagyon hasznos lehet a hegesztés is, de az építkezés ez miatt drágábbra jöhet ki. Ne vigyék túlzásba a hegesztést és előre tervezzék meg, hogy mit fognak pontosan hegeszteni. 

Teljesértékű ház már 90 nap alatt

A konténerházak építése viszonylag gyorsan megy. Kb. 30 - 90 nap között mozog. Ez az időtartam főleg az ember igényeitől függ. Egy klasszikus házat ilyen rövid idő alatt biztosan nem építenek fel. Kerüljék a feltúrt, rendezetlen telkeket, hogy az építkezés hamarabb befejeződjön és ne kerüljön a kelleténél több pénzbe. 

A konténer kiválasztását nem becsüljék alá! 

Több konténer típus is kapható. Akár Önök is megvásárolhatják a szükséges konténereket, de egy ezzel foglalkozó cég segítségét is kérhetik. Annak ellenére, hogy tanácsot is kértek a konténer kiválasztásakor és a leírás alapján megfelel az igényeiknek, figyeljenek arra, hogy ne vásároljanak zsákbamacskát! Az ára lehet csábító, de maga a konténer rossz állapotú, hézagos és rozsdás is lehet. Fizetés előtt személyesen is ellenőrizzék le a konténer állapotát. 

A sikerhez vezető út a jó szigetelés

A konténerházak esetében a szigetelés a legfontosabb. Nyáron elviselhetetlen hőség, télen rettenetes hideg. El tudják képzelni? Ennek elkerülése érdekénben a konténerházat megfelelően le kell szigetelni. 

A konténerházat a belső és a külső oldalról is le lehet szigetelni. A harmatpontotot figyelembe véve szigeteljenek, hogy elkerüljék a víz kicsapódását a nem megfelelő helyeken. Így elkerülhetik az esetleges kellemetlenségeket is, amelyek ebből adódnának. A hajókonténerek úgy készülnek, hogy az út során minden nehézséget átvészeljenek. Egy ilyen konténer minden probléma nélkül kibír akár 30 évet is. Ez mindenképpen igaz a konténerházak élettartamára is. 

A nem megfelelő szigetelés következtében a konténer rozsdásodni kezdhet, ami veszélyt jelent az élettartamára nézve. A minőségi szigetelés esélyt sem ad a rozsdának! 

Konténerházak Magyarországon

Konténerház építésére Magyarországon is van lehetőség. A döntő faktor a hely, ill. a kivitelezés minősége. 

Családi ház hajókonténerből

Az első konténerházak már a mi éghajlatunkon is megjelentek. Vannak részek az országban, ahol már több ilyen építkezés is indult, de általánosan véve még mindig a klasszikus házakat részesítjük előnyben. A kereslet hiánya és az ezzel foglalkozó cégek kis mennyiségge a magasabb árakon mutatkozik meg. Gyakrabban találkozhatunk azonban konténerből készült kerti házikókkal, irodákkal. 

Építkezési engedély is szükséges

A konténerházak viszonylag új dolognak számítanak, ezért a törvényben sincs még rájuk konkrét szabályzat. A saját telkük, saját konténerük, saját dolguk! Na ez nincs telejsen így! A konténerházban lakni is szeretnének. Szükségük lesz vízre, elektromos áramra, fűtésre és házszámra is. Ilyen esetben a konténerházakhoz is kell építkezési engedély. Amennyiben a konténerházat betonnal rögzítik a földhöz, akkor lehet, hogy még biztosítást is fognak tudni kötni rá. 

Úgy rendezik be, ahogyan szeretnék

Senki nem hiszi el, hogy az új, természetbarát házuk konténerekből készült, mert első ránézésre egyáltalán nem tűnik fel? És még be sem invitálták őket! Ami a berendezést illeti csak a képzeletük szabhat határokat! Konyha, fürdőszoba, nappali, hálószoba, gyerekszoba. Konténerházukból kellemes otthont varázsolhatnak a kiegészítőknek és berendezésnek hála. Ha jól érzik magukat otthonukban, akkor mindig szívesen fognak hazatérni. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 29.05.2020
A cikk értékelése:
(90.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek. PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek.

A PVC padló nagyobb népszerűségnek örvend, mint ahogy azt bárki gondolná. Milyen előnyei és hátrányai vannak? Megfelelő nedves környezetbe is? Minden fontosat megtudhatnak a cikkünkből!...

Japán fal - modern térelválasztás Japán fal - modern térelválasztás

A dekorációs szerep mellett praktikus funkiót is ellátnak. Árnyékolásra is használatosak, ezért nagyon jól helyettesíthetik a redőnyöket, zsalut, de akár még a beltéri ajtókat is. 

Fonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőbőlFonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőből

E megoldás legnagyobb előnye a szép stílus. A fonott kerítések az esztétikus hatás mellett magánszférát is biztosítanak. Cikkünkből többet is megtudhatnak róluk.