Karácsonyi dekoráció az utolsó pillanatban

A karácsony előtti pár nap tökéletes arra, hogy néhány apró részlet hozzáadásával felejthetetlen hangulatot teremtsünk. Ehhez a legjobb kézzel készült dekorációt használni. Beltéren az esztétikai érték mellett kellemes, otthonos hangulatot is magukkal hordoznak ezek a dekorelemek. 

Karácsonyi dekoráció otthonra

Nézzék meg ezeket a szép karácsonyi dekorációkat, amiket bárki képes elkészíteni! 

Természetes karácsonyi csillag

Karácsonyi csillagot lehet vásárolni, de akár készíteni is! Utóbbi olcsóbb, kellemesebb és valószínűleg az eredmény is jobban fog tetszeni! Ennek oka, hogy az elkészítés során saját lelküket teszik a dekorációba. Ehhez nem kell sok! Elég hozzá pár ágacska, amik kb. egyforma vastagságúak. A hosszukon könnyedén lehet változtatni. Az ágakat hagyhatják természetes színűre, de ízlés szerint akár fehérre vagy pirosra is lefesthetik őket. 

Befejezésként tegyenek rá egy szép szalagot, amivel egymáshoz erősítik az ágakat. Az ágakból természetesen fantáziájuk szerint bármilyen más formát is kialakíthatnak! 

Karácsonyi dekoráció gallyakból

Az elkészíült műremeket felakaszthatják, díszíthetik gömbökkel, gombokkal, tobozokkal vagy akár LED égőkkel is! 

Varázslat papírból

A papírból készült karácsonyi dekoráció mindig nagyon egyszerű! Használhatnak wc papír gurigát - vágják fel egyenletes karikákra, így egyfajta lánc keletkezik. Ugyanilyet készíthetnek csíkokra vágott színespapír összeragasztásával. A láncszemekből sokféle formát kialakíthatnak, díszíthetik flitterekkel vagy színes homokkal. Készíthetnek belőle dekorációt az ablakba vagy egy kis ügyességgel akár karácsonyfa formát is kformálhatnak.

A papír egyik legérdekesebb felhasználási módja, amikor újságpapírból karácsonyfát formálnak. Végül elég lefesteni a művet és már készen is van az ötletes karácsonyi dísz. További tippeket a következő videóban hallhatnak.

Befőttes üvegek

Karácsonykor nagyon fontos, hiszen ebben van a majonéz, a gyümölcsök, a lekvárok és sok egyéb, amit felhasználnak a karácsonyi menü elkészítésekor. Kár lenne ezeket az üvegeket kidobni! Inkább készítsenek belőlük dekorációt! Díszíthetik pl. papírral, amiből kivágnak egy karácsonyi motívumot. Az üveg aljára tegyenek egy pár kavicsot és egy mécsest! Ezek kiváló karácsonyi ötletek, amikkel az összes helyiségben kellemes hangulatot teremthetnek. 

Befőttes üveg karácsonyi dekorációként

Karácsonyi dekoráció

Ha még kreatívabbak szeretnének lenni, akkor használhatnak üvegre való festéket. A végeredmény egy szép dekoráció lesz, amit a karácsonyi asztalra is feltehetnek. 

Karácsonyi égők

Idén egy kisebb fát vettek vagy cserélték a díszeket? A fel nem használt gömböket sem kell a pincében hagyni! Inkáb díszítsék fel velük a csillárokat vagy a tükröket! A teljesen egyszerű tárgyak is jó alapot képezhetnek a dekorációhoz.

Karácsonyfadíszek a csilláron

Semmibe nem kerül, mégsi sokkal intenzívebb karácsonyi hangulatot érhetünk el! Mindig az otthon készített karácsonyi dekoráció a legszebb!

A természet szépségei

A karácsony előtti sétákon nézzenek a lábuk elé! Az otthoni dekorációhoz szükség lesz pár tobozra. Pillanatragasztóval készíthetnek belőlük pl. egy kisebb karácsonyfát! Ha félnek, hogy a tobozok nem fogják megtartani a formát, akkor egy kúp alakú gyertyára is lehet őket rögzíteni. 

Karácsonyi dekoráció tobozokból

Akár pár zöld ágacskával is kombinálhatják! A végeredmény nagyon érdekes lesz, de a legfonotsabb, hogy közelebb hozza a természetet, ami a rengeteg műanyag dekorelem között egy lényeges szempont. A tobozokból készült karácsonyi dekoráció vonza a tekinteteket és hosszú ideig szép marad. 

Modern karácsonyfa

Mostanság divat, hogy nem klasszikus, sarokba tett karácsonyfát állítunk fel. A karácsonyfa azonban mégis az elsőszámú karácsonyi dekoráció. Jó ötlet például a karácsonyfát közvetlenül a falon kialakítani. 

Karácsonyfa a falon

Keressenek pár szép ágat és méret szerint rendezzék el úgy, hogy egy piramist alakítsanak ki! Kössék át egy díszfonállal és már akasztgathatják is rá a mézeskalácsokat, gömböket, égőket. Ezzel a kis változással könnyedén feldobhatják a karácsonyi hangulatot. Ez a megoldás azok számára is ideális, akik nem tudtak időben élő fenyőfát vásárolni és nem tudnak kibékülni a műfenyő gondolatával.  

Karácsonyi farfalle

Nem főzésről lesz szó, hanem arról, hogyan készíthetnek karácsonyi dekorációt! A farfale egy olyan tészta, aminek formája masnira emlékeztet. Fessék le, díszítsék, majd kösék át úgy, hogy a masnik láncot alkossanak!

Karácsonyi dekoráció tésztából

Használhatják a karácsonyfán, az ajtón vagy az ablakokon. 

Dekoráció mogyoróból

A dió és a mogyoró a karácsony elengedhetetlen tartozéka. Akár dekorációként is használható, ráadásul elrendezni is nagyon egyszerű! Mindössze ragasztóra van hozzá szükség. Gömbök, koszorúk, fácskák. A forma kiválasztása az Önök kezében van!

Karácsonyi dekoráció mogyoróból

Elsősegély a gyertyáknak

Ha vannak otthon klasszikus gyertyatartóik vagy üveg tálkájuk mécsesekre, akkor karácsonykor mindenképpen ki kell őket használni! Ehhez elég egy csomag fahéj! A fahéj darabokat rakják körbe, majd kössék át egy szép szalaggal! 

Karácsonyi gyertya fahéjjal

A felmelegedett fahéj kellemes illatot áraszt! De vigyázat! Ne tegyék közvetlenül a gyertyára! Könnyen felgyuladhat, ami nem illatos és nem is biztonságos!  

a képek forrása: pinterest.com

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.11.2021
A cikk értékelése:
(89.6%)

További cikkek a kategóriában:

Kültéri árnyékolók nem csak a teraszra!Kültéri árnyékolók nem csak a teraszra!

A legtöbb háztartásban beltéri redőnyöket használnak. Ezek adott mennyiségű magánszférát biztosítanak és segítségükkel szabályozhatják, hogy mennyi fény jöjjön be kintről a helyiségbe....

Hogyan díszítsük fel a karácsonyi asztalt? Az egyszerűségre és a természetes részletekre érdemes alapozniHogyan díszítsük fel a karácsonyi asztalt? Az egyszerűségre és a természetes részletekre érdemes alapozni

Hogyan dízsítsük fel a karácsonyi asztalt nagy költségek nélkül? Pár olyan tippel készültünk, amelyekhez a háztartásban megtalálható apróságok is megfelelőnek bizonyulnak. Teremtsenek...

Ragyogó otthon karácsonyi égőkkelRagyogó otthon karácsonyi égőkkel

Az égők, gyertyák és más világító dekorelemek az otthon melegét szimbolizálják. A karácsony megfelelő alkalmat nyújt arra, hogy fénybe borítsuk otthonunkat. Milyen lehetőségeink vannak?...