Játszószőnyeg - ideális kiegészítő minden gyerekszobába

Azon töprengenek, hogy mivel dobhatnák fel egy kicsit a gyerekszobát? Vásároljanak egy szőnyeget! Régen a szőnyeg a háztartások magától értedődő részét képezte, de a modern lakberendezés megjelenésével a függönyökhöz hasonlóan a szőnyegek is kezdenek eltűnni. Ehhez az is hozzátesz, hogy az orvosok szerint sok allergiás reakcióért felelősek éppen a szőnyegek, mivel rengeteg port tartanak magukban! 

Játszószőnyeg gyerekeknek

Manapság azonban mégis kezdenek visszatérni a szőnyegek! A minimalizmus mellett sokan az otthonosságra is törekednek, főleg akkor, ha kisgyermekük van. A legtöbb anyuka jobban szereti, ha gyermeke a szőnyegen játszik a játékaival, mintha a csupsz padlón tenné azt. Ebből kifolyólag a gyerekszobába is ajánlott egy szőnyeget beszerezni. 

Szőnyeg vásárlásán gondolkoznak? Ezek az érvek biztosan Önöket is meggyőzik!

A szőnyeg meggátolja, hogy a por szabadon szálljon a helyiségben. Ez egy nagy pozitívum, ha gyermekük allergiás. A szőnyeg megában tartja a porszemeket és nem engedi, hogy a gyermek minden mozdulata felkavarja a port. Elég, ha hetente pár alkalommal felporszívózzák a szőnyeget. A padlót ezzel ellentétben minden nap fel kellene mosni. 

Véd a hideg ellen. A szőnyeg főleg akkor jön jól, ha a gyermekszoba talaja hűvös. A gyerekek szeretnek mezítláb járni és a padlón ülni, viszont a hideg felület miatt hamar megfázhatnak. Erre nyújt megoldást a szőnyeg! Így nem kell a gyerekeket folyamatosan figyelmeztetni és megzavarni játék közben. 

Szőnyeg a gyerekszobába

A szőnyeg hangszigetel. Ez főleg akkor fontos, ha lakásban laknak és érzékenyek a szomszédok a zajra. Nem mindenki viseli el az ugrándozó és szökdécselő gyerekeket. Ha gyermekük sokat szeret bent bolondozni és szaladgálni, akkor a szőnyeg egész jól jöhet. 

A szőnyeg védi a padlót. Ez főleg akkor lényeges szempont, ha a családtagok gyakran öntenek ki különféle dolgokat. A szőnyeg kitűnő akadályt képez a kiöntött tej vagy víz és a padló között. Elkerülhető tehát a padló sérülése. A szőnyeget elég megszárítani és semmilyen nagyobb kár nem keletkezik. 

Katalógusunkból ajánljuk

Hogyan válasszuk ki a megfelelő játszószőnyeget?

Vásárlás előtt érdemes eldönteni, hogy darabszőnyeget vagy az egész szobát elfedő szőnyeget szeretnének-e. Az első akkor ideális választás, ha a gyerekszobában viszonylag sok a bútor. A darabszőnyeg emellett segít meghatározni a játszásra kijelölt helyet. Akár az ágy vagy az íróasztal alá is le lehet rakni. 

Szőnyeg a gyerekszobába

Az egész helyiséget lefedő szőnyeg segít egy kellemes és otthonos kuckó kialakításában. Olyan helyre megfelelő, ahol nincs túl sok bútor. Vásárlás előtt ne feljtsék el alaposan lemérni a szobát és érdemes számolni egy kis tartalékkal is! 

Ideális anyag

Mivel a szőnyeg a gyerekszobában valószínűleg nagyon sok mindent meg fog érni, ezért érdemes olyat választani, amit könynű tisztítani és minőségi anyagból készült. A boltokban rengeteg típus közül válogathatnak, de a legjobbak a szövött szőnyegek. 

Puha és meleg szőnyeg a gyerekszobába

Ha olyan szőnyeget keresnek, ami megvédi az apró gyereklábakat a hidegtől, akkor a gyapjú szőnyegeket ajánljuk, amelyek kellemesen puhák. A poliamid nagyon ellenálló, ezért éppen az ajánlott a gyerekszobákba. Akár akril szőnyeget is választhatnak, ami jól elvezeti a nedvességet és meggátolja a penész kialakulását. Figyeljenek arra, hogy a szőnyeg szálai minél rövidebbek legyenek, mivel annyival könnyebb lesz a tisztítást! 

Katalógusunkból ajánljuk

Gyerekszőnyeg fiúknak

A bőséges kínálat lehetővé teszi, hogy olyan szőnyeg válasszanak, ami a szoba lakójának tetszését is el fogja nyerni. A neutrális minták helyett válasszanak inkább fiús motívumokat! Lehet az egy kedvelt mesefigura, főhős vagy egy konkrét téma, mint pl. az űr. A stílusos szőnyegre új gazdája is sokkal jobban fog vigyázni! 

Szőnyeg fiúknak

A kisebb fiúk számára választhatnak pl. autópálya motívumot, ahol az apukával közösen játszhatnak majd a kisautókkal. Ki tudja, lehet, hogy játék közben még pár közúti szabályt is elsajátít gyermekük. 

Gyerekszőnyeg kislányoknak

A kislányok is kedvelik a mesehősöket - legtöbbször a hercegnőket. Választhatnak olyan szőnyeget, ami kedvenc szereplőjüket ábrázolja, de a neutrális minták is kedveltek, mint pl. a virágok, pöttyök, szivecskék. Ezek akkor is megfelelőek, ha a kislány egy picit megnő. 

Szőnyeg kislányoknak

Ha a gyerekszobát fiú és lány is lakja, akkor válasszanak neutrális motívumot vagy egy olyan mesét, amit mindketten szeretnek. Népszerű pl. a levél motívum. Akár abban is megegyezhetnek, hogy mindkét gyermek választ egy szőnyeget saját ágya elé. 

Kedvelik a szőnyegeket? Írják meg nekünk, hogy Önök hogyan tartják tisztán őket!

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 18.10.2021
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(94.6%)

További cikkek a kategóriában:

Komód a konyhába, fürdőszobába, nappaliba- fehér kosarakkal és ajtókkalKomód a konyhába, fürdőszobába, nappaliba- fehér kosarakkal és ajtókkal

Egy komód szinte bárhol elfér. Egy praktikus bútordarab, amibe valóban sok mindent elfér. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogy mit kell figyelembe venni, mielőtt új komódot vásárol.

Milyen összecsukható matracot vásároljunk a vendégek számára? Mind a Dormeo, mind az olcsó összecsukható matracok népszerűek.Milyen összecsukható matracot vásároljunk a vendégek számára? Mind a Dormeo, mind az olcsó összecsukható matracok népszerűek.

Az összecsukható matracok nemcsak szép kiegészítők lehetnek, de segítségünkre is vannak. Hogyan válasszunk összecsukható matracot?

Kemény vagy puha matrac - milyen a matrac megfelelő keménysége? A rossz matrac hátfájást okozhat!Kemény vagy puha matrac - milyen a matrac megfelelő keménysége? A rossz matrac hátfájást okozhat!

Kétségtelen, hogy a matrac minősége befolyásolja alvásunk minőségét. A megfelelő matrac kiválasztása ezért életünk számos aspektusára kihat. Melyik matracot válasszuk?