Játszószőnyeg - ideális kiegészítő minden gyerekszobába

Azon töprengenek, hogy mivel dobhatnák fel egy kicsit a gyerekszobát? Vásároljanak egy szőnyeget! Régen a szőnyeg a háztartások magától értedődő részét képezte, de a modern lakberendezés megjelenésével a függönyökhöz hasonlóan a szőnyegek is kezdenek eltűnni. Ehhez az is hozzátesz, hogy az orvosok szerint sok allergiás reakcióért felelősek éppen a szőnyegek, mivel rengeteg port tartanak magukban! 

Játszószőnyeg gyerekeknek

Manapság azonban mégis kezdenek visszatérni a szőnyegek! A minimalizmus mellett sokan az otthonosságra is törekednek, főleg akkor, ha kisgyermekük van. A legtöbb anyuka jobban szereti, ha gyermeke a szőnyegen játszik a játékaival, mintha a csupsz padlón tenné azt. Ebből kifolyólag a gyerekszobába is ajánlott egy szőnyeget beszerezni. 

Szőnyeg vásárlásán gondolkoznak? Ezek az érvek biztosan Önöket is meggyőzik!

A szőnyeg meggátolja, hogy a por szabadon szálljon a helyiségben. Ez egy nagy pozitívum, ha gyermekük allergiás. A szőnyeg megában tartja a porszemeket és nem engedi, hogy a gyermek minden mozdulata felkavarja a port. Elég, ha hetente pár alkalommal felporszívózzák a szőnyeget. A padlót ezzel ellentétben minden nap fel kellene mosni. 

Véd a hideg ellen. A szőnyeg főleg akkor jön jól, ha a gyermekszoba talaja hűvös. A gyerekek szeretnek mezítláb járni és a padlón ülni, viszont a hideg felület miatt hamar megfázhatnak. Erre nyújt megoldást a szőnyeg! Így nem kell a gyerekeket folyamatosan figyelmeztetni és megzavarni játék közben. 

Szőnyeg a gyerekszobába

A szőnyeg hangszigetel. Ez főleg akkor fontos, ha lakásban laknak és érzékenyek a szomszédok a zajra. Nem mindenki viseli el az ugrándozó és szökdécselő gyerekeket. Ha gyermekük sokat szeret bent bolondozni és szaladgálni, akkor a szőnyeg egész jól jöhet. 

A szőnyeg védi a padlót. Ez főleg akkor lényeges szempont, ha a családtagok gyakran öntenek ki különféle dolgokat. A szőnyeg kitűnő akadályt képez a kiöntött tej vagy víz és a padló között. Elkerülhető tehát a padló sérülése. A szőnyeget elég megszárítani és semmilyen nagyobb kár nem keletkezik. 

Katalógusunkból ajánljuk

Hogyan válasszuk ki a megfelelő játszószőnyeget?

Vásárlás előtt érdemes eldönteni, hogy darabszőnyeget vagy az egész szobát elfedő szőnyeget szeretnének-e. Az első akkor ideális választás, ha a gyerekszobában viszonylag sok a bútor. A darabszőnyeg emellett segít meghatározni a játszásra kijelölt helyet. Akár az ágy vagy az íróasztal alá is le lehet rakni. 

Szőnyeg a gyerekszobába

Az egész helyiséget lefedő szőnyeg segít egy kellemes és otthonos kuckó kialakításában. Olyan helyre megfelelő, ahol nincs túl sok bútor. Vásárlás előtt ne feljtsék el alaposan lemérni a szobát és érdemes számolni egy kis tartalékkal is! 

Ideális anyag

Mivel a szőnyeg a gyerekszobában valószínűleg nagyon sok mindent meg fog érni, ezért érdemes olyat választani, amit könynű tisztítani és minőségi anyagból készült. A boltokban rengeteg típus közül válogathatnak, de a legjobbak a szövött szőnyegek. 

Puha és meleg szőnyeg a gyerekszobába

Ha olyan szőnyeget keresnek, ami megvédi az apró gyereklábakat a hidegtől, akkor a gyapjú szőnyegeket ajánljuk, amelyek kellemesen puhák. A poliamid nagyon ellenálló, ezért éppen az ajánlott a gyerekszobákba. Akár akril szőnyeget is választhatnak, ami jól elvezeti a nedvességet és meggátolja a penész kialakulását. Figyeljenek arra, hogy a szőnyeg szálai minél rövidebbek legyenek, mivel annyival könnyebb lesz a tisztítást! 

Katalógusunkból ajánljuk

Gyerekszőnyeg fiúknak

A bőséges kínálat lehetővé teszi, hogy olyan szőnyeg válasszanak, ami a szoba lakójának tetszését is el fogja nyerni. A neutrális minták helyett válasszanak inkább fiús motívumokat! Lehet az egy kedvelt mesefigura, főhős vagy egy konkrét téma, mint pl. az űr. A stílusos szőnyegre új gazdája is sokkal jobban fog vigyázni! 

Szőnyeg fiúknak

A kisebb fiúk számára választhatnak pl. autópálya motívumot, ahol az apukával közösen játszhatnak majd a kisautókkal. Ki tudja, lehet, hogy játék közben még pár közúti szabályt is elsajátít gyermekük. 

Gyerekszőnyeg kislányoknak

A kislányok is kedvelik a mesehősöket - legtöbbször a hercegnőket. Választhatnak olyan szőnyeget, ami kedvenc szereplőjüket ábrázolja, de a neutrális minták is kedveltek, mint pl. a virágok, pöttyök, szivecskék. Ezek akkor is megfelelőek, ha a kislány egy picit megnő. 

Szőnyeg kislányoknak

Ha a gyerekszobát fiú és lány is lakja, akkor válasszanak neutrális motívumot vagy egy olyan mesét, amit mindketten szeretnek. Népszerű pl. a levél motívum. Akár abban is megegyezhetnek, hogy mindkét gyermek választ egy szőnyeget saját ágya elé. 

Kedvelik a szőnyegeket? Írják meg nekünk, hogy Önök hogyan tartják tisztán őket!

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 18.10.2021
A cikk értékelése:
(94.6%)

További cikkek a kategóriában:

A legkeresettebb étkezőgarnitúrák négy és hat fő részéreA legkeresettebb étkezőgarnitúrák négy és hat fő részére

Az étkezőgarnitúra kitűnő választás a konyhába, az étkezőbe vagy akkor is, ha egy kis változásra vágynak otthonukban. Válasszák ki velünk a legjobbat! 

Kulcstartó szekrény - fehér és fa a tökéletes vintage hatás eléréséhezKulcstartó szekrény - fehér és fa a tökéletes vintage hatás eléréséhez

Modern fém álló fogas az előszoba kiegészítőjekéntModern fém álló fogas az előszoba kiegészítőjeként

Akár a minimalizmust, akár más stílust kedvelnek az álló fogas biztosan megtalálja helyét az Önök otthonában is! Miért? Első sorban nagyon praktikus. De ennél több van mögötte!...