Japán fal - modern térelválasztás

A japán falak kitűnő dekorációs elemként szolgálhatnak egy modern otthonban. A dekorációs funkció mellett azonban praktikus funkciót is ellátnak! Árnyékolásra is kitűnőek, ezért használhatóak redőnyök, zsaluk és beltéri ajtók helyett is! 

Japán fal a nappaliba

Túlnyomórészt természetes anyagból készülnek. Jellemzően rácsos tolószerkezetűek, amelyben ki van feszítve a szövet. A japán fal része az alumínium sín is, amelyen a panelek mozognak. A japán falak kínálata napjainkban nagyon bőséges, ebből adódóan ez a lakáskiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 

A japán fal kihasználhatósága

Ez a kiegészítő nagyon sokoldalú. Míg kültéren főleg magánszférát biztosíthatunk vele, addig beltéren különféle egyéb funkciókat láthat el. Kitűnően használható térelválasztóként. Amennyiben hiányzik otthonukból egy gardrób vagy szeretnének kialakítani egy kellemes helyet relaxációra vagy munkára, akkor ez egy nagyon jó megoldás. A japán falnak köszönhetően elkerülhetik az átépítést. 

Az ablakok sötétítésére szinte bármelyik lakásban használhatnak japán falat. Olyan japán falakat is gyártanak, amelyek 180 cm magasak. Ezek a plafonra vannak rögzítve sín segítségével és ugyanúgy kell elhúzni őket, mint a függönyöket. 

A japán falat főleg akkor lehet dekorációra használni, ha gyorsan szeretnék eltüntetni a kevésbé rendezett részeit a lakásnak. Váratlan vendégek érkeztek? Elég, ha elhúzzák a japán falat és a rendetlenség helyett a vendégek a különleges, egzotikus hatású lakáskiegészítőjükben gyönyörködhetnek. 

A japán fal jellemzői

A válaszfalként funkcionáló japán fal két részből áll - sínrendszerből és szövet panelekből. A sínrendszer maximális hossza 600 cm. Amennyiben nagyobb részt szeretnének lefedni, akkor összekapcsolhatják a síneket. A paneleket manuálisan lehet irányítani rúd vagy lánc segítségével. Vannak olyanok is, melyek távirányítással is vezérelhetőek. 

Japán fal sínben

Választhatnak sötétítő, átlátszó vagy kontraszt panelek közül. A textil 300 - 350 cm méretű. A panelek egyenesek és egymással párhuzamosak. A japán falak előnye az egyszerű felszerelés és kezelés. 

Találják meg saját stílusukat!

Még ha nem is túlzottan tájékozottak a témában a japán fal akkor is az egyik kedvenc kiegészítőjükké válhat. A tradicionális japán motívumok mellett, melyek a zen stílust képviselik nagyon népszerűek még a virágok, az afrikai természet, a nagyvárosi képek vagy a műalkotások. Amennyiben megunják a japán fal mintáját, akkor egész egyszerűen kicserélhetik a paneleket új mintázatúakra. 

Japán fal IKEA

A japán falakat napjainkban méretre gyártják függöny, sötétítő vagy egyéb egzotikus anyagokból, mint pl. a kókuszrost. A méret és a kivitelezés a helyiség már meglévő atmoszférájához alkalmazkodik és egyediséget kölcsönöz neki. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.04.2020
A cikk értékelése:
(88.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Konténerház - az ára, előnyei és hátrányaiKonténerház - az ára, előnyei és hátrányai

Miért látják sokan a konténerházakban a jövőt? Milyen előnyeik és hátrányaik vannak? Kihasználhatóak a mi éghajlati körülményeink között is? Minden fontos informácciót megtalálnak ebben...

PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek. PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek.

A PVC padló nagyobb népszerűségnek örvend, mint ahogy azt bárki gondolná. Milyen előnyei és hátrányai vannak? Megfelelő nedves környezetbe is? Minden fontosat megtudhatnak a cikkünkből!...

Fonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőbőlFonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőből

E megoldás legnagyobb előnye a szép stílus. A fonott kerítések az esztétikus hatás mellett magánszférát is biztosítanak. Cikkünkből többet is megtudhatnak róluk.