Ismerik az összes beltéri árnyékolót? Több típus létezik, mint gondolnák!

A beltéri árnyékoló kiválasztását sokan inkább rémálomként, mint szórakozásként élik meg. A rengeteg lehetőség sok esetben megnehezíti a döntéshozást.  

Modern árnyékoló irodába

Mivel mi is megtapasztaltuk ezeket a nehézségeket, ezért összegyűjtöttük Önöknek a legismertebb beltéri árnyékolókat, hogy minden esetben a legjobb típus mellett tudjanak dönteni. 

Még mielőtt elindulnának a legközelebbi boltba beltéri árnyékolót venni a nappaliba jó gondolják át, hogy mire szeretnék pontosan használni és mit várnak el tőle. A legfőbb cél természetesen az árnyékolás és a kívülről érkező meleg szabályozása. Vannak azonban egyéb funkciók is, melyeket egyes típusok képesek ellátni - valamelyik típus használható függönyként, dekorációként vagy teljes sötétséget is elérhetnek vele. 

Vízszintes redőnyök

Klasszikus típus. A vízszintes, alumíniumból készült redőnyöket vagy az ablaküvege közé vagy az ablak elé lehet felszerelni. Általában kezelőlánccal vagy műanyag karral lehet szabályozni. 

Vízszintes redőny a nappaliban

A vízszintes redőnynek két hatalmas előnye van - szinte bármilyen színben kapható és a mérte is nagyon változó. A másik nagy előny az olcsó ár. 

Függőleges redőnyök

Valószínűleg mindenki találkozott már függőleges redőnyökkel egy irodában vagy az orvosnál. Több szögben elfordíthatóak és akár el is húzhatóak. Csak fehér színben kapható? Egyáltlán nem! 

Fehér függőleges redőny

Ma már több szín közül is lehet választani és a kezelés is sokkal egyszerűbb! Ha egy nagy felületet szeretnének elfedni, akkor fontolják meg a elektronikus vezérlésű  függőleges redőnyök vásárlását! Higgyék el, nem fognak csalódni! 

Textil árnyékolók

Amennyiben fontos Önöknek a stílus és elvárják, hogy az árnyékoló passzoljon a helyiség hangulatához, akkor válasszák a textil árnyékolót! A vízszintes redőnyökkel ellentétben  jobban szabályozható az árnyékolás mértéke és az áteresztett fény intenzitása. 

Modern textil árnyékolók a nappaliba

Vásárolhatnak egyszínű textil árnyékolót, de vannak mintásak és lenyomatosak is! Több méretben kaphatóak. A beltér kinézete így csak az Önök stílusérzékétől függ! Fontos észben tartani, hogy a kevesebb néha több! 

Japán fal

Árnyékoló fal, amely kombinálja a klasszikus és a függőleges redőnyt. Elengedhetetlen egyszerűen berendezett, szellős helyiségekben. Nagy ablakok esetén akár a földig is érhetnek! 

Japán fal beltérre

Másfelől viszont a japán fal elég sok helyet igényel, hiszen valahova vissza kell húzódnia.

Pliszé

Nemrég jelent meg a pliszé, amely egyfajta kompromisszum a textil árnyékoló és a vízszintes redőny között. Fontos tulajdonsága, hogy a felső és az alsó rész külön mozgatható, ezért nagyon pontosan szabályozható a beeső fény mennyisége. Vagy egy középen elhelyezett fogantyúval, vagy pedig zsinórral lehet szabályozni. 

A pliszé sötétítő kezelése

A pliszét leggyakrabban atipikus ablakokon használják, mivel sok féle képpen kombinálható, változatos szabású és színű. Akár gyöngyházfényű bevonattal is megvásárolható, amely miatt kevésbé lesz áttetsző a redőny. 

Galéria obrázkov

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 22.03.2021
A cikk értékelése:
(88.6%)

További cikkek a kategóriában:

Természetes köveket beltérre? A műkő olcsóbb! Természetes köveket beltérre? A műkő olcsóbb!

Parafa padló a fürdőszobába vagy a konyhába - előnyök, hátrányok és tapasztalatokParafa padló a fürdőszobába vagy a konyhába - előnyök, hátrányok és tapasztalatok

Kavicsmozaik: egyedi kinézet nem csak kültéren! Kavicsmozaik: egyedi kinézet nem csak kültéren!

Hát ez meg micsoda? A kavicsmozaik egy viszonylag ismeretlen, de modern típusú padlóburkolat. Kedvelői tetszését nem csak szokatlan kinézetével, funkcionalitásával és könnyű...