Ipari padlószőnyeg irodákba és kereskedelmi helyiségekbe

Az ipari padlószőnyeg nagyon jó választás olyan helyekre, ahol sokan járkálnak, mivel ellenálló és a magas elvásárosknak is megfelel. Kitűnő megterhelt kereskedelmi helyiségekbe, lakásokba, de folyosókra vagy irodákba is.

Ipari padlószőnyeg a váróteremben

Napjainkban a forgalmazók rengeteg lehőtséget kínálnak, így sok egyszerű, de mégis attraktív dizájn közül válogathatunk. 

Milyen tulajdonságai és kihasználhatósága van az ipari padlószőnyegeknek?

A terhelhető padlószőnyegeket ipari szőnyegnek is szokták nevezni. Megfelelőek kereskedelmi helyiségekbe, mint pl. a hotelek, hivatalok, bankok, éttermek, bevásárlóközpontok, irodák, folyósók vagy előcsarnokok. Lényegében olyan helyeken használják, ahol sok ember megfordul, ezért egy ellenálló szőnyegre van szükség. 

Padlószőnyeg az irodába

Padlószőnyeg egy hotelben

a képek forrása: pinterest.com

Az ipari szőnyegek tulajdonságainak összeegyeztethetőeknek kell lenniük a megterhelés mértékével, ezért hosszú élettartamúak, könnyen karbantarthatóak és a biztonsági előírásoknak is megfelelnek. A jó akusztikai tulajdonságok mellett a por áramlását is meggátolják és kellemes rajtuk lépkedni. Azért is megfelelőek az irodákba, mert nem okoz nekik problémát egy forgószék sem! 

Katalógusunkból ajánljuk

Ipari padlószőnyeg a lépcsőn

Egy másik hely, ahol az ilyen szőnyegeket ki lehet használni, az a lépcső, mivel a szőnyeg az egyik legbiztonságosabb padlóburkolat típus. A többi sokkal kényesebb a nedvességre, csúszósá válik és növelik a balesetek valószínűségét. 

Piros ipari padlószőnyeg a hotel lépcsőjén

Térjünk kicsit vissza a már említett tisztításhoz - viszonylag egyszerű, de a nagy megterhelés miatt az ipari szőnyegeket valamivel gyakrabban kell tisztítani, mint az otthoni szőnyegeket. Sajnos ezzel minden szőnyeg esetében számolni kell és ez egyáltalán nem függ össze a szőnyeg minőségével!

Egy másik pozitívum, hogy az ipari szőnyegek óvják a padlóburkolatot és rengeteg időt spórolhatunk meg annak karbantartásán. Ez bármilyen padlóburkolat esetében érvényes. 

Amennyiben ipari szőnyeg vásárlása mellett döntenek, akkor sem kell attól tartaniuk, hogy nem lesz miből válogatni. A színek kombinációja szinte végtelen - legyen szó akármilyen formájú vagy méretű szőnyegről, a hasznos tulajdonságok mellett kellemes stílussal is felruházzák a helyiséget! 

Kék-zöld szőnyeg a lépcsőn

a képek forrása: pinterest.com

Az ipari padlószőnyeg ára

A legolcsóbb ipari szőnyegek ára kb. 1200 forint/m2. Ez az ár azonban már csak emelkedik és könnyen ráakadhatnak egy 10 - 14 ezer forintos szőnyegre is! Persze az ár főleg a konkrét paraméterektől és a vásárló elvárásaitól függ!

Katalógusunkból ajánljuk

Az árat befolyásoló tényező közé sorolható a szőnyeg alja, ami lehet AB (action-back, szintetikus szövet), gél (terhelhető gumi), latex ragasztó réteg és egyebek. 

Ha a legolcsóbb típust összehasonlítjuk a klasszikus szőnyegekkel, akkor az ipari szőnyegek győznek! Az árkülönbség ugyan lassacskán kiegyenlítődik, ezért nem olyan szembetűnő az eltérés. Nagyobb szőnyeg (100 m2 felett) vásárlásakor sok üzlet kedvezményt is kínál. 

Összefoglalás: Az ipari szőnyeg kitűnő megterhelt, forgalmas helyekre, hosszú az élettartama, nem használódik el könnyen, az igényes követelményeknek és a biztonsági előírásoknak is megfelel, stílusos és könnyen karbantartható. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 07.06.2021
A cikk értékelése:
(88.6%)

További cikkek a kategóriában:

Üveges vitrin a nappaliba, fa vitrinszekrény az étkezőbe Üveges vitrin a nappaliba, fa vitrinszekrény az étkezőbe

Hogyan válasszuk ki a legjobb forgószéket vagy irodai széket?Hogyan válasszuk ki a legjobb forgószéket vagy irodai széket?

Mai cikkünkben az irodai székekkel fogunk foglalkozni. Miért veszélyes a helytelen testtartás? Milyen lehetőségek vannak? Melyek a fontos paraméterek az irodai szék kiválasztásakor? 

Szobainas - fa vagy króm akasztóSzobainas - fa vagy króm akasztó

Nem kérdez semmit és nem okoz csalódást. Sok háztartásban naponta használják és észre sem veszik, hogy milyen fontos feladatot lát el ez az első ránézésre jelentéktelen bútordarab.