Hogyan válasszunk rizsfőzőt + legjobb rizsfőzők

Házi készítésű sushi? Ízletes curry rizs? A rizsfőzés művelete sokszor még a gyakorlott háziasszonyokon is kifog. Néha puhábbra és pergősre sikerül, máskor pedig kemény vagy szétfőtt. A rizst főzhetik, párolhatják, süthetik vagy akár gőzölhetik is. Lehetőségből van bármennyi. Olykor úgy tűnhet, hogy elkészítése igazi tudomány, holott ennek egyáltalán nem kéne így lennie.

Najlepšie ryžovary podľa testov a recenzií

Hiszen már léteznek különféle innovatív technológiák és a rizsfőző könnyedén minden háztartás részévé válhat. A rizsfőző egyáltalán nem olyan nagy kiadás, hogy ne érné meg a befektetést. Hiszen megkönnyíti a munkát, időt spórol és mindemellett ízletes rizst készít. Azt, hogy mi alapján érdemes rizsfőzőt választani elmondjuk a következő cikkünkben.

Kedvelt termékek

Milyen típusú rizsfőzőt válasszunk?

Ahogy az a konyhában lenni szokott, minden szakácsnak/szakácsnőnek megvannak a saját szokásai, amiket a konyhájukban alkalmaznak. Így van ez a rizskészítéssel és a rizsfőzőkkel is. Valakinek megfelel az egyszerűbb változat, míg mások igényelik a bonyolultabb funkciókat is.

A rizsfőzőknek is vannak különféle kategóriái, amelyek meghatározzák mire használhatóak. Olykor maga a gyártó is feltüntet a terméken információkat arról, hogyan készíthetjük el a különböző fajtájú rizseket a rizsfőzőkben. Igazából viszont nem léteznek speciálisan fehér, natur, hántolt, barna vagy sushi rizs készítésére előállított rizsfőzők. Az összes ilyen készülék a gőzölésesalapon működik. Tehát ezek alapján ki tudják választani a megfelelő rizsfőző edényt.

Kis rizsfőzők – praktikus és gyors

A legfontosabb kritérium a választásnál a térfogat, tehát az edény kapacitása. A rizsfőzőket a gasztronómiai egységek is használják, deott az 1 liternél kisebb térfogatúak nem praktikusnak. A boltok polcain általában olyan rizsfőzőket találunk, amik egyszerre 500g rizst képesek elkészíteni.

Domáci ryžovar na prípravu ryže

Az ilyen méretű rizsfőző edény a kisebb méretűek közé tartozik, amely egy háromfős család számára éppen ideális.

Nagy rizsfőző – jóllakathatja az egész családot

A kisebb rizsfőzőkkel szemben abban rejlik praktikusságuk, hogy egyszerre több mint 1kg rizst képesek elkészíteni. Tehát ha a rizsfőző edénytérfogatáról van szó a nagyobb méretűek olyan háztartásba ideálisak, ahol egyszerre nagyobb mennyiségben szokta főzni.

Multifunkcionális rizsfőző – kitűnő segítő

A multifunkcionális rizsfőzők esetében a rizsfőzők egy magasabb kategóriájáról beszélhetünk. Általánosságban véve a multifunkcionális rizsfőzők nem csak speciális tulajdonságokban bővelkednek, hanem a rizsfőzésnél többre is képesek.

Multifunkčný ryžovar na naparovanie zeleniny

Amellett, hogy nagy kapacitással rendelkeznek, képesek zöldséget párolni és húst főzni is. Olyan funkciókkal vannak ellátva, amelyek teljes egészében megkönnyítik az étel elkészítését.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő rizsfőzőt?

  • A legfőbb paraméter, ahogy azt már említettük a rizsfőző kapacitása (térfogata). Rögtön az elején el kell döntenünk, milyen mennyiségű rizst szeretnénk a rizsfőzővel készíteni. Egy kevésbé népes család esetében bőven megteszi a 0,6 – 10l térfogatú rizsfőző. Ha nagyobb mennyiségben szeretnének rizst készíteni, de nem szeretnénk külön részekre osztani a főzését, szerezzünk be egy rizsfőzőt 1,2 – 2 literes kapacitással.Tehát ezek alapján az a döntő érv az, hogy a családnak megfelelőbb-e a nagyobb vagy a kisebb térfogatú rizsfőző edény5
  • A rizsfőző teljesítménye/energiafogyasztása - ez az adat a rizs elkészítési ideje miatt fontos. Markáns különbségek lehetnek az elkészítés időtartamában. Általában 400, 600 vagy 900 Watt között mozognak. A nagyobb teljesítményű rizsfőzők képesek nagyobb mennyiségű rizs elkészítésére. 
  • Különleges funkciók  - egy minőségibb rizsfőzőnél nem hiányozhatnak az különleges funkciók sem. Kezdjük először is a beállítási módokkal. Egy másik fontos funkció az automatikus kikapcsolás a rizs elkészülte vagy a „keepwarm” funkció után, amely melegen tartja a rizst az elkészülése után még pár óráig. Ezen kívül nem hiányozhatna az túlhevülést gátló funkció sem.
  • Karbantartás és tisztítás - figyelni kell a gyártásnál felhasznált anyagokra is. Általában a rizsfőzők tapadásgátló réteggel vannak ellátva. Némelyik modellt szükségszerű kézzel elöblíteni, míg valamelyik mosogatógépbe is rakható.

Katalógusunkból ajánljuk

A rizsfőzők értékelése - a legjobb rizsfőző a tesztek alapján

Ahogy mindig, most is konkrét termékekkel készültünk Önöknek. Ezeket a termékeket az emberek a minőség és a megbízhatóság miatt vásárolják. 

Először is meg szeretnénk említeni, hogy a Sencor, Tefal, ECG, Klarstein és Russel Hobbs a legjobb gyártók közé tartoznak. Ezt azzal is bizonyítják, hogy ők uralják a piac jelentős részét. Nézzék meg a legjobb rizsfőzőket, melyeket a tesztek és értékelések alapján válogattünk össze. A sorrend a népszerűséget, ill. a minőség-ár arányt tükrözi. 

Kedvelt termékek

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 09.03.2019
A cikk értékelése:
(89.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint. Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint.

Több kritérium és paraméter is létezik, amit figyelembe kell venni a főzőlap kiválasztásánál. Mindegyik ugyanannyira fontos! Mi segítünk Önöknek eligazodni, hogy a főzőlap kiválasztása...

Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest? Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest?

Igazi szenvedés a hó eltávolítása a járdáról? A megoldás a hómaró! Hogyan választhatják ki ezt a hasznos segítőt? Jobb az elektromos vagy a benzines? Mindent megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbakHogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak

Dobják el a gereblyét és legyenek innovatívak! A lombszívó a megfelelő döntés! Nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a munkavégzés folyamatát! Milyen lombszívókat ismerünk? Elmondjuk...