Hogyan válasszunk pelenkázó pultot?

A pelenkázó pult egy csecsemő mellett kötelező tartozék. Van jó pár előnye, amelyek miatt érdemes pénzt fektetni bele. A pult vagy a komód nem csak pelenkázásra, de öltöztetésre is szolgálhat. 

Pelenkázó pult a gyerekszobában

A gyermek tisztántartása így sokkal hatékonyabban elvégezhető, egyszerűbb és nem kell annyit hajolgatni sem! A kitűnő dizájn miatt a pelenkázó pult bármely gyerekszoba fontos részét képezheti. 

A pelenkázó pult magassága

A piacon sok méretben és színben találhatunk pelenkázó pultot. A választás nem függhet az ártól, sem a dizájntól. A pult magasságát kellene figyelembe venni, hiszen ez a testmagasságból adódik.  

A pultnak kb. 10 cm-rel kellene alacsonyabbnak lennie az anyuka, ill. a pultot leggyakrabban használó személy könyökétől. Egy olyan pult vásárlása, amely nem megfelelő magasságú teljesen felesleges, hiszen így feleslegesen előre kellene hajolni, amikor a gyermekkel foglalkozunk és ez nem lenne jó a hátgerincnek! 

Védőkorlát a pelenkázó pultra

A gyermek biztonságát a védőkorlát biztosítja, amely a pult két oldalán helyezkedik el. Ennek köszönhetően nem esik le a csecsemő akkor sem, ha a hátáról a pocijára fordul. A piacon olyan modellek is találhatóak, melyek szögletes korláttal rendelkeznek. Ezeket mindenképpen kerüljék el! 

Pelenkázó komód

A pelenkázó komód lényegében egy pelenkázó pult, amely rakodórésszel is rendelkezik. Ez egy nagyon praktikus megoldás, hiszen sokkal átláthatóbban lehet elrakni a dolgokat fiókokban, mint polcokra. Ide rakhatják a gyermek ruháit, melyekre az öltöztetés során lesz szükségük, hiszen ezzel megkönnyíthetik az öltöztetés folyamatát. 

Pelenkázó alátét

A pelenkázó alátét a pult fontos részét képezi. A vásárlás előtt nézzék emg, hogy az alátét rendelkezik-e csúszásgátlóval, ill. hogy a felső része letörölhető, mégis levegős anyagból legyen. Nagyon praktikus a téglalap alakú alátét, amelynek széle kettő vagy három oldalon magasított, így ez is védi a gyermeket az esés ellen. Stabil aljjal rendelkező alátétre akkor van szükséges, ha nincs pelenkázó pultunk. 

Mit kerüljünk el? 

  • Amennyiben olyan pelenkázó pultot szeretnének, amely kerekekkel is rendelkezik, akkor bizonyosodjanak meg róla, hogy a kerekeket megfelelően lehessen biztosítani. Nagyon fontos, hogy a pult stabil legyen és biztonságos legyen a baba számára. 
  • A védőkorlátnak magától értetődőnek kell lennie a pult és az alátét esetében is
  • Ellenőrizzék, hogy nincsenek-e olyan részek, élek, sarkak a pelenkázó pulton, amelyek megsérthetik a gyermeket. 

Figyeljenek arra is, hogy minőségi anyagból készüljön a pult. Hiszen senki sem szeretné, hogy a gyermek olyan kellemetlen anyagokkal kerüljön kapcsolatba, mint a ragasztók vagy hígítók. 

Nézzék meg ezeket a gyönyörű pelenkázó pultokat!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 22.09.2019
A cikk értékelése:
(90.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Konyhapult műkőből vagy természetes kőbőlKonyhapult műkőből vagy természetes kőből

Márvány, kő vagy gránit munkalap? Műkő vagy természetes kő? A kerámia konyhapult valóban ellenálló? A megfelelő anyag kiválasztása néha nagyon nehéz és bonyolult feladat!

Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek! Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek!

Ennek a találmánynak köszönhetően elegendő hely lesz a lakásban és adott esetben még egy ágyuk is lesz! Mik a további előnyök? Eláruljuk! 

Hogyan válasszunk bárszéket?Hogyan válasszunk bárszéket?

A bárpult megfelelő megtervezése mellett a bárszékek kiválasztása is nagyon fontos feladat! Ezek egymástól elválaszthatatlanok és így alkotják meg a kívánt hatást.