Hogyan válasszunk nyírógépet szakállra, hajra, bajuszra vagy orrszőrre?

Haladni kell a korral! A mostani korszak az uraktól is megköveteli, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak kinézetükre. Nem a rendszeres fogmosásról és zuhanyzásról beszélünk! A férfiaknak is aprólékosabban kell törődniük a külsejükkel! A különféle nyírógépek pontosan ebben lehetnek nagy segítségükre! 

Hajvágó

Mai cikkünkben egy kis útmutatóval szolgálunk a megfelelő nyírógép kiválasztásához és bemutatjuk a legjobb modelleket szakáll, haj és szőr vágására. 

A nyírógépek típusai

Először a legfontosabbat szempontot kell letisztázni! Mit szeretnének a nyírógéppel nyírni? Ez alapján meghatározhatják a szükséges nyírógép típusát. Manapság akár kombinált nyírógépet is vásárolhatnak. Ez annyit takar, hogy a vágófej cserélhető, ezért az eszköz hajra, szakállra vagy orrszőrre is használható. Ez egy univerzális nyírógép.

A legkeresettebb a szakállgávó. Sok férfi szeretne megfelelően törődni a szakállával. Ez a berendezés lehetővé teszi az arcszőrzet rendben tartását és vágását. 

Szakállvágó

Az orrban, fülön lévő szőrök és a szemöldök vágására szolgáló berendezések is nagyon keresettek. Ezek olyan részletek, melyek bárki megjelenésén sokat javíthatnak. A hajvágó szintén nagyon praktikus, mivel frizurájukat akár kényelmesen, otthon is megigazíthatják vele. 

Vágási hosszúság

A haj- és szakállvágók esetében nagyon fontos paraméter a vágási hosszúság. Vásárlás előtt azt is ellenőrizni kell, hogy hány hosszúsági fokozat állítható be a nyírógépen, tehát hogy mennyi vezetőfésű jár hozzá. Lényeges, hogy a saját elvárásaiknak megfelelően válasszanak! 

A hajvágók minimális vágási hossza kb. 3 mm. A maximum általában 45 mm körül van. A szakállvágók minimum vágási hossza még egy kicsivel ettől is kevesebb. A létező legrövidebb vágási hossz 1 mm. A legmegszokottabb vágási hossz pedig 20 mm. Ha teljesen rövidre szeretnék vágni a szakállukat, akkor távolítsák el a vezetőfésűt! Ilyen esetben a vágási hossz kb. 0,5 mm-re csökken. Az orr- és fülszőr eltávolítására szolgáló nyírógépek nem rendelkeznek vezetőfésűvel.  

Katalógusunkból ajánljuk

Pengék

A legtöbb nyírógéphez rozsdaálló pengéket adnak. Ezek általában kétélűek. Léteznek örökké éles pengék is. Ezek saját magukat csiszolják. Működés során a pengék úgy érnek egymáshoz, hogy folyamatos csiszolást biztosítsanak. A legdrágább nyírógépek kerámia vagy titán pengével érkeznek. 

A nyírógép töltése

A szakállvágók általában beépített akkumulátorral rendelkeznek, amelyet töltővel kell feltölteni. Ennek köszönhetően nem kell a vezetékkel és a konnektor közelségével foglalkozniuk szakállvágás közben. Utazáshoz is ideális!

Haj- és szakállvágó

Amennyiben csak otthon, a fürdőszobában szeretnék használni a nyírógépet, akkor valószínűleg egy klasszikus hajvágó is megfelelő lesz Önöknek! A megfelleő hosszúságú vezetékre mindenképpen figyeljenek! A szőr- és orrszőrvágók általában akkumulátorral vagy elemmel működnek. 

Nedves borotválkozás

A nedves borotválkozás funkciója nagyon közkedvelt, azonban nem mindegyik készülék vízálló, tehát csak szárazon lehet vele borotválkozni. A nedves borotválkozás a szakállvágók esetében a leggyakoribb. Haj esetében ez a funkció többé-kevésbé felesleges. A vízállóságot a nyírógép tisztításakor is fontos figyelembe venni!

A legjobb haj- és szakállvágók

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 23.11.2020
A cikk értékelése:
(90%)

További cikkek a kategóriában:

Hordozható termoelektromos, kompresszoros vagy gáz - hogyan válasszuk ki az autóhűtőt?Hordozható termoelektromos, kompresszoros vagy gáz - hogyan válasszuk ki az autóhűtőt?

Az autóhűtő nagyszerű befektetésnek bizonyul, hiszen az élelmiszereket biztonságos hőmérsékleten tartja és a meleg napokon is mindig lesz kéznél egy hideg ital.

Hogyan válasszuk ki a legjobb ételfeldolgozót? Próbálja ki a Kenwood, KitchenAid, Sage vagy Gorenje készülékeit!Hogyan válasszuk ki a legjobb ételfeldolgozót? Próbálja ki a Kenwood, KitchenAid, Sage vagy Gorenje készülékeit!

Mi ez az ételfeldolgozó? És mire használják? Érdemes megvenni otthonra, vagy jobb, ha beruházunk egy konyhai robotgépbe? Mindezekre a kérdésekre választ ad mai cikkünk!

Hogyan válasszunk hajsütővasat? A legjobb hajsütővasakat a Remington, a Rowenta és a BaByliss kínálja.Hogyan válasszunk hajsütővasat? A legjobb hajsütővasakat a Remington, a Rowenta és a BaByliss kínálja.

A hajsütővas minden hölgy alapvető felszereléséhez tartozik, aki gyönyörű fürtökre vágyik. Mai cikkünkben mindent megtudhat arról, hogyan válasszon hajsütővasat és hogyan kell...