Hogyan válasszunk modern képet a falra, a kanapé fölé a nappaliba, a hálószobába vagy a gyerekszobába?

Úgy érzi, hogy még hiányzik otthonából valami? A dekoráció vagy a szobanövények mellett kritikus szemmel érdemes értékelni a falakat is. Egy megfelelő kép bármilyen belső térből egyedi otthont varázsolhat.

Kép a falon

Mi mindent lehet mérlegelni a festmények kiválasztásakor, milyen lehetőségeink vannak, ill. melyik szobába mi illik? A mai cikkünkben tanácsot is adunk!

Kedvelt termékek


Fejezzék ki ízlésüket!

A festményekkel nemcsak kényelmesebbé teheti a teret, amelyben időt tölt, hanem kifejezheti gondolatait, érzéseit vagy hobbiját is. Minden kép a falon, függetlenül attól, hogy hol van otthonában, az Ön egyéni ízlését tükrözi. Ma már a falak és a szobák díszítése nem korlátozódik a hagyományos festményekre és fakeretbe foglalt motívumokra. Rengeteg lehetőség, szín, minta és kivitel közül választhat, hogy a megfelelő hangulatot teremtse meg. Mindenekelőtt fontolja meg, hogy hová tervezi elhelyezni a képet. A szoba jellege önmagában is sokat elárul. Eldöntötted már, hogy melyik szobába szeretnének képet vagy festményt rakni? Egyszerű tanácsainknak hála nem fog hibázni.

De ne feledje az egyik alapszabályt. Ha a szoba visszafogottan és egyszerűen van berendezve, megengedhet magának egy feltűnőbb motívumot vagy képkeretet. Ha jellegzetes stílusú bútorokat választott, akkor a lágyabb színekben pompázó és egyszerű motívumokkal készült festmények teszik teljessé a belső teret.

Válasszák az Önök számára legjobban tetszőt!

Manapság a festmények nem korlátozódnak a klasszikus és eredeti olajfestményekre, amelyeket a művészek vászonra vetettek. Ha nem engedheti meg magának, hogy eredeti példányt vásároljon, érdeklődjön más lehetőségek iránt. Vászonra nyomtatott festményeket is találhat, ráadásul nem csak portrékat vagy tájképeket.

Képek egy piros nappali falán

Népszerűek az absztrakt motívumok, a makrofotók, a fotófestmények, a modern többrészes festmények. Ne féljen a keretbe vintage posztereket, különböző grafikákat, valamint gyermekei rajzait tenni! Végül is minden arról szól, hogy kifejezze stílusát!

Képek a nappaliba

A nappali az egyik legdominánsabb tér, ahol talán a legtöbb időt töltjük és ahol látogatókat fogadunk. Általános megjelenésének ezért egyszerre kell szalonképesnek és harmonikusnak lennie. Ha festményt választ otthonának ezen részére, tartsa szem előtt, hogy ne csak magával ragadó legyen, hanem meleg és barátságos légkört is teremtsen.

Induljon ki a szoba általános kialakításából és kövesse, amit a szíve diktál. Koncentrálhat egy feltűnő darabra, amely uralja a szobát vagy választhat több kisebb, hasonló stílusú és témájú festményből álló kompozíciót. Mindkét lehetőség megfelelő például egy kanapé mögé. Ha nagy teret szeretne kitölteni több fallal, akkor ne féljen mindre képet akasztani!

Képek a hálószobába

A hálószoba a pihenés helye, ezért nem való bele semmi túl erős vagy zavaró. Ha ide is festményt szeretne tenni, ideális, ha az ágy fölé akasztja. Kellemes és harmonikus benyomást kell keltenie. Kerülje a merész színeket és a nagy motívumokat!

Katalógusunkból ajánljuk

Képek a konyhába

A konyha nem csak főzésre szolgál. Egyre inkább összekapcsolódik az étkezővel, de a nappalival is. Így amikor képet választ hozzá, nem kell beérnie a gyógynövények, virágok vagy más finomságok képeivel. Természetesen ez függ a berendezéstől és a tér elrendezésétől. Ügyeljen arra, hogy a végeredmény ne tűnjön giccsesnek és túlexponáltnak. Ez az a hely, ahol a merész és energikus színek nemcsak a főzéshez, hanem az evéshez is kedvet csinálnak!

Képek a dolgozószobába vagy irodába

Teljesen mindegy, hogy az otthoni dolgozószobába vagy az irodába keres festményt. A díszített falak valójában nagyon hatékony eszköznek bizonyulnak nemcsak a tér hangulatosabbá tételéhez, hanem a munkateljesítmény fokozására is.

Képek a tanulószobában

A modern fotófestményeket családja, barátai vagy kedvenc helyei motívumaival mindenki szívesen lát. Válasszon természetes árnyalatokat, ha pedig a koncentráció fokozására van szüksége, válassza a fehéret és a szürkét.

Képek a gyerekszobába

A gyerekek világában szinte minden megengedett. Gyerekszoba esetében válasszon olyan festményeket, amelyek nem drágák, mert több mint biztos, hogy egy nap "kinövik" őket. Másrészt fordítson figyelmet azokra a festményekre, amelyek nemcsak felvidítják a gyerekek szemét, hanem kellemes hangulatot, tanulási kedvet teremtenek, serkentik kreativitásukat és támogatják a jó hangulatot.

Az élénk színű, különböző formájú, mesefigurákat vagy állatokat ábrázoló festmények valóban ideális választásnak bizonyulnak. Engedjék szabadjára fantáziájukat és legyenek egy kicsit őrültek!

Hogyan és hova fogják elhelyezni a képet?

Feltételezzük, hogy nem vesz minden nap új festményeket és nem csak pár hétre vagy hónapra fúr lyukakat a falba. Fordítson elég figyelmet az elhelyezésre! Akassza a festményeket körülbelül szemmagasságba, nemcsak azért, hogy legyen helyük kiemelkedni, hanem a könnyebb karbantartás érdekében is. Funkcionális okokból ügyeljen arra, hogy ne érje közvetlen napfény a festményeit. Az UV-fény a legtöbb színt lebontja és károsítja a festéket.

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 07.11.2022
A cikk értékelése:
(89.6%)

További cikkek a kategóriában:

Játszószőnyeg - ideális kiegészítő minden gyerekszobábaJátszószőnyeg - ideális kiegészítő minden gyerekszobába

A legtöbb anyuka jobban szereti, ha gyermeke a szőnyegen játszik a játékaival, mintha a csupsz padlón tenné azt. Ebből kifolyólag tanácsos egy szőnyeget is vásárolni a gyerekszobába. 

A legkeresettebb étkezőgarnitúrák négy és hat fő részéreA legkeresettebb étkezőgarnitúrák négy és hat fő részére

Az étkezőgarnitúra kitűnő választás a konyhába, az étkezőbe vagy akkor is, ha egy kis változásra vágynak otthonukban. Válasszák ki velünk a legjobbat! 

Kulcstartó szekrény - fehér és fa a tökéletes vintage hatás eléréséhezKulcstartó szekrény - fehér és fa a tökéletes vintage hatás eléréséhez