Hogyan válasszunk infraszaunát 2 fő részére?

Valószínűleg eddig azt gondolták, hogy az otthoni szauna olyan luxus, amelyet csak az emberek kis százaléka engedhet meg magának. Biztosan azt gondolják, hogy egy infraszauna nagy helyet foglal és sok pénzt kell belefektetni. 

Otthoni infraszauna

Valóban így van ez? Infraszaunát otthonra? Miért is ne! Az infraszauna jótékony hatásairól majd később beszélünk, de előbb tisztázni szeretnénk, hogy az 1 - 2 személyes infraszauna otthonra egyáltalán nem irreális elképzelés! Kitűnő relaxációra, ráadásul nem kell wellness centrumokba és fürdőkbe járkálni, hanem az otthon kényelmében is pihenhetnek. 

Az infraszauna jótékony hatásai 

Manapság már akár otthonra is vásárolhatnak infraszaunát. Ez elsősorban kitűnő módszer arra, hogy segítsünk testünknek a regenerálódásban. Az infravörös sugarak, amelyek 40 – 60 °C között keletkeznek behatolnak az emberi szövetekbe, amely garantálja a tökéletes regenerálódást. 

Az infrahő segít az izomfájdalom csökkentésében. Jó hatással van az ízületekre is, ill. a hő hatására a toxikus anyagok is távoznak a szervezetből. Kedvezően hat a kardiovaszkuláris és az érrendszerre. Növeli az immunrendszer hatékonyságát. Éppen ezért, az orvosok főleg télen ajánlják az infraszauna használatát. Az infrahő kedvezően hat a bőr színére és rugalmasságára is. Az infravörös sugárzás a pszichikumra és a test aktivitására is hatással van. Tehát, ha meg szeretnének szabadulni pár kilótól, akkor is ajánlott az infraszauna használata. 

Ki számára ideális az infraszauna? 

Az infraszauna használata lényegében nincs behatárolva. Használhatják felnőttek, gyerekek, de akár az idősebbek is. Minden esetben az egészségi állapotot kell figyelembe venni. A magas hőmérsékletre mindenki szervezete máshogy reagál. 

Infraszauna a házba vagy a lakásba

Főleg az idősebbek esetében érdemes konzultáni az orvossal, hogy ajánlott-e az infraszauna használata. A szívbetegségek vagy a vérzékenység nagy mértékben korlátozhatják az infraszauna használatát, így ezen betegségek jelenlétekor nem ajánlott a használata. 

Az infraszauna használata

Az infraszauna lehetőséget nyújt a relaxációra, de más kedvező hatásai is vannak. Használat előtt ajánlott nagyobb mennyiségű vizet fogyasztani. Egy rövid zuhany is jót tesz, mielőtt a szaunába lépünk. Ezzel fokozhatjuk az izzadást, így több toxikus anyag szabadul fel a testből. 

Az infraszaunát általában 30 percig ajánlott használni. Amennyiben már hozzászoktak a meleghez, ráadásul a folyadékutánpótlásról is gondoskodtak, akkor nyugodtan maradhatnak 45 - 60 percre. Hosszabb időn át csak megszakításokkal ajánlott használni a szaunát, hogy szervezetünk megfelelően hidratált maradjon. Ez olyan esetben is igaz, ha éppen vírusos megbetegedéssel, influenzával, mandulagyulladással vagy más gyulladásos megbetegedéssel küzdenek. 

Az infraszauna elhelyezése 

Az infraszaunát bentre kell elhelyezni. Nem kültéri használatra lett tervezve, ezért kinti körülményekhez nem megfelelő sem a konstrukciója sem a szigetelése. Egy infraszaunát 1 - 2 fő részére a lakásban szinte bárhová elhelyezhetünk, ahová elfér. 

Otthoni infraszauna a fürdőszobába

Az infraszaunát elhelyezhetik a fürdőszobában, nappaliban vagy a hálószobában. A skandináv országok híresek arról, hogy a szaunát a hálószobába teszik. Az infraszauna karbantartása és kezelése egyáltalán nem bonyolult. Elég kiválasztani a megfelelő helyet és 230 V-os hálózatra kapcsolni. Az infraszauna nem termel nedvességet, nem ad ki hangot és a szigetelésnek köszönhetően a szoba hőmérsékletét sem növeli. 

Az infraszaunát általában kanadai fenyőből gyártják. Ez egy ellenálló fa, mely stabil, de struktúrája könnyed, ill. ellenálló a nedvességgel szemben. Csomók nélküli és minimális mennyiségű gyantát tartalmaz. 

Kitűnő befektetés

Sokan azt gondolják, hogy egy szauna otthonra hatalmas luxus. Ennek ellenére az infraszauna olyan befektetés, amely jobbá teszi életüket és átlagon felüli relaxációval, pihenéssel kecsegtet, amely a testet és a lelket is ápolja. 

Az itteni piac legnagyobb gyártója a Mountfield, Marimex vagy a Goddess. A mérettől és a funkcióktól függően egy infraszauna ára általában 180 - 480 ezer forint. A méreten kívül az anyaguk is különbözhet, mint pl. a sugárzó típusa (kerámia, szénszál, fém). 

Mi alapján válasszunk? 

Az elsődleges szempont mindenképpen az, hány ember fogja használni a szaunát. Abba is bele kell gondolni, hogy az adott modell elférjen a lakásban. Az esztétikai szempontot is vegyék figyelembe! 

Irányító panel az infraszaunán

Informálódjanak a szauna irányításáról (pl. távirányítás), a LED világításról, beépített rádióról, a kiszállítás és üzembehelyezés lehetőségeiről. Egy ilyen szauna összerakása általában nem nagy feladat. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.08.2019
A cikk értékelése:
(92.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint. Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint.

Több kritérium és paraméter is létezik, amit figyelembe kell venni a főzőlap kiválasztásánál. Mindegyik ugyanannyira fontos! Mi segítünk Önöknek eligazodni, hogy a főzőlap kiválasztása...

Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest? Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest?

Igazi szenvedés a hó eltávolítása a járdáról? A megoldás a hómaró! Hogyan választhatják ki ezt a hasznos segítőt? Jobb az elektromos vagy a benzines? Mindent megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbakHogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak

Dobják el a gereblyét és legyenek innovatívak! A lombszívó a megfelelő döntés! Nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a munkavégzés folyamatát! Milyen lombszívókat ismerünk? Elmondjuk...