Hogyan válasszunk elektromos fűnyírót? Az 5 legjobb fűnyíró a tesztek alapján

A nyár a magas hőmérsékleten és a pihenésen kívül sok munkát is hoz magával. A fűnyírás azon ház körüli tevékenységek közé tartozik, amelyet sehogy sem tudunk elkerülni! 

Fűnyírás benzines fűnyíróval

Annak érdekében, hogy ezt a feladatot megfelelően el tudjuk végezni, szükségünk van egy jó teljesítményű fűnyíróra. Éppen ezért gyűjtöttünk össze Önöknek pár hasznos tanácsot a megfelelő elektromos fűnyíró kiválasztását illetően. Mik az előnyei és a hátrányai a benzines fűnyírókkal szemben? Melyek a legjobb elektromos fűnyírók? Megmutatjuk, hogy a tesztek alapján mely fűnyírók a legjobbak. 

Elektromos vs. benzines fűnyíró

Első sorban egy alapvető tényt kell tudatosítani! Ahhoz, hogy elektromos fűnyírót tudjunk használni, szükség van arra, hogy csatlakozni tudjunk az elektromos hálózatra. Az elektromos fűnyíró legnagyobb előnye, hogy csendes és ökologikusabb megoldás. Az villany motornak nincs szüksége olyan preciz karbantartásra, mint a benzin motornak. Nem kell olajat, gyertyát cserélni, ill. a szűrővel vagy az üzemanyaggal sem kell foglalkozni. Az egyetlen dolog, amivel a villany motor esetében foglalkozni kell az, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Így a költésgek is sokkal alacsonyabbak. Nagy plusszt jelent az is, hogy egy gombnyomással bekapcsolhatjuk. 

Hátránya az (az elektromos hálózatra való csatlakozás miatt), hogy a kertben és az udvaron történő fűnyírás során korlátozva van az a terület, ahová elérnek. Tehát ne számítsanak arra, hogy az elektromos fűnyíróval bárhol levágnak bármit. Ebben segíthet a robot fűnyíró, amely lítium akkumulátorral van ellátva, viszont nem biztos, hogy ez elegendő. 

Hogyan döntsünk helyesen a fűnyíró vásárlásakor? 

Ahogy mindig, a fűnyíró esetében is fontos, hogy meghatározzuk mire szeretnénk használni. Tehát kell tudni, hogy: 

  • mekkora területen szeretnénk használni?
  • milyen terepen található ezen a területen?
  • milyen típusú fűnyírót szeretnénk? 

A legalapvetőbb tanácsunk az, hogy egy átlagos elektromos fűnyírót csak 500m2-nél kisebb területen használjanak. A nagyobb területek esetében persze használhatnak nagyobb teljesítményű elektromos fűnyírót, de még így sem kerülhetik el a behatároltság és a nehezebb manipuláció problémáját. 

Mi alapján válasszunk? 

Természetesen a fűnyíró paraméterei is fontosak, így ezeket előre át kell gondolni. Ily módon biztosan a legjobb modellt tudják majd kiválasztani!

A fűnyíró teljesítménye

Minél nagyobb terület, annál nagyobb teljesítmény. Ez a fő szabály. 16 - 32 ezer forint között 1000 W teljesítményű fűnyírókkal találkozhatnak. Egy ilyen fűnyíró ideális egy kisebb udvar vagy előkert karbantartására. 

Benzines fűnyíró

Nagyobb terület esetén inkább áldozzanak rá többet és vásároljanak egy 1600 - 1800 W teljesítményű fűnyírót. 

Önjáró fűnyíró

Manapság ez már egy alapvető paraméter, mellyel minden fűnyírónak rendelkeznie kellene. Ez egy meghajtó rendszer, amely előrefele mozgatja a fűnyírót anélkül, hogy tolnunk kellen pl. dombnak felfelé. 

Ezt a funkciót Önök irányíthatják, tehát csak Önökön múlik, hogy használják-e vagy sem. Az önjáró elektromos fűnyíró egy olyan luxus cikk, amelyet Ön is megengedhet magának! 

A fűnyírás szélessége és magassága

A fűnyírás szélességét a pengék hossza határozza meg. Ez az adat arról árulkodik, hogy mekkora részt vág le egyszerre a fűnyíró. Ez is az árral van összefüggésben. Alacsonyabb ár esetében kb. 32 cm-ről van szó. Az ideális szélesség ettől legalább 10 centiméterrel szélesebb - kb. 42 cm. 

A fű nyírásának magassága egy fontos paraméter a fűnyíró kiválasztásakor

Ami a fűnyírás magasságát illeti, általában a magasság beállíthatóságáról beszélünk. Tehát a maximális és a minimális értékről. 

A fűnyíró ára

Alighanem ez a legfontosabb szempont. Először eláruljuk, hogy elektromos fűnyírót már akár 16 ezer forintért is vásárolhatnak. Ezeknek a modelleknek viszont nem igazán jó a teljesítményük, nem önjáróak és kis területet vágnak le. A 40 - 50 ezer forint körüli modellek esetében már minőségi fűnyíróra számíthatnak. 

TOP benzines és elektromos fűnyírók 

Összegyűjtöttünk Önöknek pár kiváló modellt, amelyek 2018-ban a legjobbak közé tartoznak. Olvassák el az általunk választott fűnyírók rövid értékelését és összehasonlítását. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 19.09.2019
A cikk értékelése:
(88.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...

A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban! A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban!

Úgy döntöttek, hogy a minőséget választják és szeretnének egy gázgrillt vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire kell a választás során figyelni, ill. a legjobb gázgrilleket is...