Hogyan válasszunk diagnosztikai személymérleget? A legjobb modellek a vélemények és a tesztek alapján

Az a pillanat, amikor mérlegre kell állnunk, az az igazság pillanata. Sokszor szorongva állunk a mérlegre és félve várjuk az eredményt. Valakit ez jobban megvisel, másokat kevésbé, de testsúlyunk nyomonkövetése az élethez tartozik. 

A legjobb diagnosztikai személymérleg

Egy diagnosztikai személymérlegnek mindenképpen helye van az Ön háztartásában is! Hogyan válasszák ki? Mi segítünk! 

Kedvelt diagnosztikai személymérlegek

Személymérleg motivációval

Nem csak sportolók, fogyókúrázók vagy az edzőterem látogatói követik nyomon testsúlyukat. A személymérlegnek köszönhetően információt kaphatnak a saját testükről. Még ha ezzel a gondolattal nehezen is tudnak megbarátkozni, lehet, hogy éppen a személymérleg indítja majd el Önt a helyes úton és azt mondja majd önmagának: „Kezdj már magaddal valamit!“

A megfelelő diagnosztikai mérleg nem csak a testsúlyról, de a fizikai állapotról is hasznos információkkal szolgálhat. Vagy megörvendeztet, vagy elkeserít, de így ráeszmélhetnek arra, mennyit bírnak és mit tehetnek egészségük megőrzéséért. A modern személymérlegek sosem hazudnak! A testsúly nyomonkövetése a különféle megbetegedések esetén is fontos, hiszen ekkor figyelni kell a testsúly csökkenését és növekedését. 

Ez nem csak a testsúlyról szól

A diagnosztikai személymérlegek több analitikus funkcióval vannak ellátva, amelyek információt nyújtanak a kondícióról is. Meghatározzák a testünkben lévő zsír és víz menyniségét, a testtömegindexet (BMI), ill. azt is kiszámolják, mennyi kalóriát kellene elégetnünk. Lényegében arról informálnak, milyen a metabolizmusunk. A memória funkció is rendkívül fontos. A berendezés ennek a funkciónak köszönhetően képes elraktározni az előző mérés eredményeit. Ráadásul ezt több személy esetén is lehet alkalmazni! 

Diagnosztikai mérleg

Ráadásul a diagnosztikai mérlegeket telefonnal is össze lehet kapcsolni, USB, Wi-fi vagy Bluetoot segítségével. Így nyugodtan hívhatjuk őket intelligens diagnosztikai mérlegeknek is. Szinkronizálás után meg tudjuk nézni az előző méréseket. Statisztikai analízist is csinálhatnak az eredményeken, ill. ellenőrizhetik, hogyan haladnak. 

A diagnosztikai személymérlegek kiegészítő funkciói:

 • Memória
 • Telefonra történő csatlakozás (USB, bluetooth, Wi-fi)
 • Információk a BMI-ről - Testtömegindex
 • Az elégetendő kalóriák mennyisége
 • A zsír mennyisége a testben
 • A víz mennyisége a testben
 • Viszceláris zsír
 • Bőr alatti zsír
 • A csontok térfogata

A diagnosztikai mérleg célja és használata

Természetesen léteznek olyan mérlegek is, amelyek nem rendelkeznek ezekkel a funkciókkal. Csak lemérik a testsúlyt és már végeztek is feladatukkal. Fontos az is, hogy milyen célból fogják használni a mérleget.  Amennyiben sportolnak, akkor mindenképpen a diagnosztikai mérleget ajánljuk, amely gyorsan és pontosan mér. A legmodernebbek ráadásul LCD kijelzővel is rendelkeznek, ahol minden fontos információt feltüntetnek. Ami a digitális mérlegeket illeti, ezek is kitűnően teljesítik feladatukat, egyszerűbben kezelhetőek és olcsóbbak is. A digitális és a diagnosztikai mérlegek között nincs markáns különbség, de a klasszikus digitális személymérlegek kevésbé pontosak. 

Személymérleg

A klasszikus mechaniuks mérlegeket valószínűleg mindenki ismeri, de talán már nem igazán népszerűek. Ennek viszont nem kell így lennie! A mechanikus mérlegeket még mindig sokan keresik, még ha vannak is gyenge oldalaik. Néha akár 1 - 3 kg-t is tévedhetnek, ráadásul idővel ez a pontatlanság növekedhet. Másfelől viszont elég olcsó megoldás, ill. biztos örülnek majd neki, ha a mérleg véletlenül egy kilóval kevesebbet mutat. 

A diagnosztikai mérlegek előnyei

 • Különféle értékek mérése
 • Több iformáció a testünkről
 • Pontos és gyors mérés

A diagnosztikai mérlegek hátrányai

 • Magasabb ár
 • Bonyolultabb kezelés

Diagnosztikai mérleg nőknek

A digitális mérlegek előnyei

 • Egyszerű kezelés
 • Minőségi kivitelezés
 • Kisebb esély a meghibásodásra

A digitális mérlegek hátrányai

 • Csak a testsúlyt méri 
 • +/- 100 g pontossággal mér

A mechanikus mérleg előnyei

 • Alacsony ár
 • Egyszerű használat

A mechanikus mérleg hátránya

 • Pontatlan mérés
 • Idővel növekvő pontatlanság

Katalógusunkból ajánljuk

A személymérleg teherbírása

Néhány nő valósággal pánikol, amikor mérlegre kell állnia. Azt gondolják, hogy 80 kg felett már a mérleg sem bírja el őket. Ez butaság! Természetesen, ha valaki 180 kilót nyom, de 150 kg teherbírású mérleget vásárol, akkor érthető, hogy nem tudja megmérni testsúlyát. Manapság vásárolhatnak 120, 150, 200 vagy 250 kg teherbírású diagnosztikai mérlegeket. 

Méretek és dizájn

Ebben az eseben inkább a praktikusságról és a vásárló preferenciájáról van szó. A vásárlás előtt érdemes kipróbálni a mérleget, hogy felülete még véletlenül s legyen kisebb talpainknál. Másfelől viszont nagyon nagy sem lehet, hogy beférjen a kanapé vagy az ágy alá. A mérlegek ellenálló anyagból készülnek. Általában fémből, üvegből vagy műanyagból. Nagyon elterjedtek a kemény üvegből gyártott mérlegek, melyek elegánsak és praktikusak is egyben. 

A legminőségibb diagnosztikai mérleg

A mérés pontossága 

Mitől függ a mérés pontossága? Elsősorban olyan felvevőről vagy felvevőkről beszélhetünk, amelyek azon felülett alatt helyezkednek el, ahová az ember áll. Amennyiben mechanikus mérlegről van szó, akkor egy érintkezési pont van, amely a mechanikus mechanizmusnak köszönhetően kibillen a megfelelő értékre. 

A diagnosztikai mérlegek esetében egy, négy vagy nyolc pontos felvevőkről beszélhetünk, amelyek sokkal pontosabban képesek meghatározni a testsúlyt. A diagnosztikai személymérlegek esetében a négy pontos felvevő a leggyakoribb. A nyolc pontos mérlegek félelmetesen pontosak, így főleg a személyi edzőknél vagy a professzionális egészségügyi létesítményekben találkozhatunk velük. 

TIPP: Mikor és hogyan méretkezzünk? A legmegfelelőbb időpont reggel, WC-zés után, de még reggeli előtt. Ekkor a test ideális állapotban van súlyunk megmérésére. Ruha nélkül, csak alsóneműben kellene méretkezni. A mérlegnek egyenes talajon kell állnia, ill. a talpak teljes felületével a mérlegen kell lenni. Természetesen mozdulatlanul kell állniuk! 

Kedvelt diagnosztikai személymérlegek

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.08.2019
A cikk értékelése:
(90.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb robotporszívók az értékelések alapján. Hogyan válasszunk robotporszívót? A legjobb robotporszívók az értékelések alapján. Hogyan válasszunk robotporszívót?

A porszívózás akár teljesen robotizálttá is válhat. Ez nem csak egy álom? Tiszta szőnyegre és csempére érkezni haza? Tudják, melyik a legjobb robotporszívó? Cikkünkből megtudhatják! 

Fondü készlet - elektromos, kerámia, rozsdamentes acél vagy öntöttvasFondü készlet - elektromos, kerámia, rozsdamentes acél vagy öntöttvas

A fondü nem egy étel, hanem egy társas esemény. Önök is szívesen falatoznának ilyen különlegességet? Éljenek át egy különleges estét barátaikal vagy családjukkal! Cikkünkből...

A legjobb elektromos mokka kávéfőzők indukciós főzőlapra is. Hogyan válasszunk? A legjobb elektromos mokka kávéfőzők indukciós főzőlapra is. Hogyan válasszunk?

A kávékedvelők biztosan ismerik ezt a kávéfőző típust, hiszen sosem csalódunk benne! Cikkünkben ezért néhány pontban összefoglaljuk, hogy mi alapján érdemes mokka kávéfőzőt választani....